Senaste nytt ifrån Näringsliv Ulricehamn AB Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
381 Save the date
Vintern är här! 
Vi arbetar med många intressanta delar på bolaget, här är några smakprov som ni kan läsa mer om:

Det är flera spännande etableringar i kommunen nu. Den 14 dec har ni tillfälle att lyssna på Mats Petersson på Logistikpartner kring deras kommande etablering på Rönnåsen.

Har ni tankar på att arbeta med den tyska marknaden, läs om möjlighet att följa med till Tyskland och vårt samarbete i Boråsregionen med TyskSvenska handelskammaren.
 
Nu är vintern här och snökanonerna går för fullt, vi hoppas att vi kan välkomna skidsugna besökare till vår stad inom kort.

Camilla Palm, VD
www.nuab.eu
Kalender
 • 3 december. Fredagsklubben – Vad kan kommunens Energi- och klimatrådgivare erbjuda ditt företag?
  Läs mer och anmäl dig här!
 • 14 december. Dialoglunch – Logistikpartner etablerar på Rönnåsen. Nu kan vi Näringsliv Ulricehamn äntligen bjuda in alla företagare i Ulricehamns kommun till dialoglunch. Vi vill ge dig möjlighet att träffa andra företagare, kommunala tjänstemän och politiker på ett lätt och trivsamt sätt.
  Läs mer och anmäl dig här! 
 • 14 december. Föreläsning & workshop - Sociala medier för besöksnäringen. Vi på Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Sjuhärads Kommunalförbund arrangerar en sociala medier föreläsning & workshop. Till vår hjälp har vi den här gången Sofia Johansson som arbetar som Online Marketing Manager och Anton Sörlin Digital strateg från IPM Ulricehamn som är en digital varumärkesbyrå.
  Läs mer och anmäl dig här! 
 • 26 januari 2022. Kickstart hållbarhet – online. Kickstart Hållbarhet och IUC Sjuhärad avser att på ett konkret och jordnära sätt peka på möjligheter och metoder för att ta kliv i omställningen till hållbar verksamhet och tillvarata de affärsmöjligheter som ett hållbarhetsarbete kan föra med sig. Målgruppen är tillverkande industri som vill komma igång eller precis startat sitt hållbarhetsarbete.
  Läs mer här! 
 • 1 april 2022. Save the date - Ulricehamns Näringslivs Galadag 2022.
www.nuab.eu/kalender
385 EE Flygvyer low 3705290px 1x1
1x1
Lager 157 har köpt mer industrimark på Rönnåsen för att kunna utveckla verksamheten.

Lycka till önskar vi på Näringsliv Ulricehamn!
Kompetenskartläggning
Just nu utför vi på Näringsliv Ulricehamn en kompetenskartläggning bland företagen i Ulricehamns kommun via en telefonenkät. Kompetensbristen är tillsammans med de höga råvarupriserna kanske den svåraste utmaningen för företagen just nu. Resultatet av enkäten presenteras före jul. 
Följ med på en tillväxtresa till Tyskland! 
Följ med på en lärorik och inspirerande tillväxtresa den 26-28 april 2022 till Tyskland. Ta chansen att följa med till den dynamiska tyska delstaten Nordrhein-Westfalen och världens största industrimässa i Hannover! Lär känna den tyska marknaden, dess förutsättningar, potential och skapa konkreta kontakter.

På resan kommer ni att träffa tyska aktörer för information och inspiration samt att utbyta erfarenheter och kunskap. Ni träffar kluster, företag och institutioner inom era fokusområden samt besöker utvalda utställare på Hannovermässan.

Resan arrangeras av Business Region Borås och Tysk-Svenska Handelskammaren (begränsat antal platser). 
Kontakta oss på Näringsliv Ulricehamn om du vill veta mer!
640x640transp 379 processed 86a57254 4f76 4f1a 8dd4 28b9cc0b8bd5 Q6k6QK4B290px
Stort grattis Finstansteknik och Nader Laalinia till Almi Västs utmärkelse som årets tillväxtbolag i Ulricehamn! 
Almi Västs kriterier för ett tillväxtföretag är:
- 5-249 anställda
- 5-500m sek i omsättning
- Positivt rörelseresultat och sunda finanser.
- Tillväxten skall i allt väsentligt ha skett organiskt.
www.finstansteknik.se
380 Gasell290px
640x640transp Stort grattis A Profil AB och Glenns Byggservice till årets Gaseller!
640x640transp Dagens industri listar över årets Gaseller – det vill säga Sveriges snabbast växande bolag. Företag som har ökat sin omsättning med minst 100 procent!
640x640transp
www.gasell.di.se
Ett nytt byalag i kommunen! 
Den 10 november i år bildades ett nytt byalag i kommunen, Romsås Byalag! Vår landsbygdsutvecklare Patrik Andersson var på plats och har stöttat arbetet under vägens gång. Mycket glädjande att det startas nya föreningar som denna på landsbygden, det hyllar vi på Näringsliv Ulricehamn och önskar dem god verksamhet framöver.
640x640transp 377 31U4992liten
Är du intresserad av att ta över småbåtshamnen i Ulricehamn?
I dagsläget är det Fritidsavdelningen på Ulricehamns kommun som har hand om småbåtshamnen vid Nämndhuset/Strandpromenaden och Åmynningen. Under våren 2021 kom en motion från Moderaterna om att se över småbåtshamnen och undersöka om intresset finns att en privat aktör tar över.
Läs mer om småbåtshamnen här!
378 Ulricehamns kommun vinnare %c3%85rets H%c3%a5llbarhetskliv 2021290px 1x1
1x1
Vinnare av Årets Hållbarhetskliv 2021 – Ulricehamn & Lassalyckan

Årets Hållbarhetskliv är en årlig utmärkelse inom besöksnäringen i Västsverige, instiftat av Turistrådet Västsverige. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring. Varje delregion i Västra Götaland ska utse en aktör och ett kommunalt initiativ som representerar regionen. Ulricehamn och Lassalyckan blev nominerade och fick representera Boråsregionen som kommunalt initiativ.

Dessa nomineringar granskas sedan av huvudjuryn som utser en vinnare i respektive kategori för hela regionen. I år tog Ulricehamn och Lassalyckan hem priset som kommunalt initiativ i tuff konkurrens med Pilane, Hållbar Skärgård, Tjörn – Island of Art och Varnhem Klostersjön. Gunnebo Slott & Trädgårdar tog hem priset som den mest hållbara besöksnäringsverksamheten.

Vinnarmotivering – Lassalyckan/Ulricehamns kommun
”Här möts besökaren av oöverträffade möjligheter att utöva olika fysiska aktiviteter året om. Kommunens långsiktiga och visionära satsning på området har skapat förutsättningar för såväl föreningar som entreprenörer att investera och bedriva verksamheter. Genom ständig dialog mellan kommunen, verksamheterna och allmänheten står utvecklingen aldrig still. Oavsett om besökaren är turist, vardagsmotionär eller elitidrottare levereras en upplevelse av högsta klass."

Ulricehamns kommun tog i april i år beslut om att ansluta sig till Hållbarhetsklivet. Kommunen förbinder sig att beakta Hållbarhetsklivets fyra grundprinciper för en hållbar besöksnäring vid beslut om besöksnäringssatsningar.
Läs mer om Hållbarhetsklivet här!
640x640transp 384 presentkort i h%c3%a5llare290px
Ge bort ett presentkort i julklapp!
Visst kan det vara svårt att finna den perfekta gåvan till personalen. Ett tips är att ge bort ett presentkort. Med en sådan present får de själva välja vad de helst vill ha. En god middag, ett träningspass med en instruktör, kanske en välgörande spabehandling eller något annat som de längtat efter.

Cityföreningen Ulricehamn har egna presentkort som kan nyttjas i 54 stycken olika verksamheter i både Gällstad och  Ulricehamn City. Dessa säljs på Ulricehamns Turistbyrån och på Ica Supermarket Tornet. Ska du köpa till ett företag, förening eller ett större sällskap och önskar faktura, kan du maila info@cityforeningen.se 
Tips på presentkort i Ulricehamn
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$