‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
450 34C457D5 FC19 4406 BA12 6480C1C1961B bred
Viktigt att mötas
Att träffas och ha dialog är viktigt för att få förståelse, utbyte och input. Det är en erfarenhet vi på NUAB har och som vi vet att ni tycker är viktigt också. Just nu finns det stora möjligheter att träffa både kommunala, regionala verksamheter och inte minst kollegor i olika branscher i Ulricehamn. Kika in på vår kalender och se om det är någon aktivitet som passar in för er verksamhet.

Camilla Palm
VD, Näringsliv Ulriehamn
nuab.eu
Kalender
  • 28 april, Nyföretagarträff på Väveriet. Funderar du på att starta eget företag, eller har du nyligen gjort det? Då har vi på Näringsliv Ulricehamn ihop med Företagsstart Sjuhärad en kväll för dig. Läs mer & anmäl dig!
  • 5 maj, Valdebatt om landsbygdens framtid. Välkommen till debatt mellan politiska partier i Ulricehamns kommun. Läs mer!
  • 6 maj, Fredagsklubben – Friskvård & Hälsa. Fredagsklubben är ett frukostmöte som arrangeras i samarbete mellan Företagarna och Näringsliv Ulricehamn AB. Susanne Pettersson som är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare berättar om hur vi tar fram kraften inom oss. Det blir också en minimässa med lokala företag inom idrott, friskvård och hälsa. Anmäl dig här.
  • 18 maj, Dialoglunch - Solceller med UBAB & VV Sol. Vi kommer tala om UBABs tankar angående solceller och vad det ger. VV-Sol visar på möjligheterna hur du kan gå tillväga vid en installation. Anmäl dig här!
Se hela kalendern här
640x640transp 441 Gustaf Olsson kommunchef (sociala medier)
Näringslivsstrategin - Service & bemötande
Arbetet med näringslivstrategin vars mål är att ständigt förbättra företagsklimatet i Ulricehamns kommun antogs av kommunfullmäktige i februari 2022. Strategin är uppdelad i fyra fokusområde och det första belyser kommunens service och bemötande gentemot företagare. Syftet är att öka kundnöjdheten varje år fram till 2025.

- Vi möter företagare i Ulricehamns kommun på olika sätt varje dag. En förutsättning för att skapa kundnöjdhet är att vi är tydliga, transparenta och tillgängliga i vår dialog med näringslivet, säger Gustaf Olsson, kommunchef. Tillsammans ska vi nu bli bättre och vi är redo att utveckla framtidens näringsliv tillsammans.
Näringslivsstrategin
Behöver ert företag pengar till utveckling av framtidens energi- och klimatsmarta lösningar?
Energimyndigheten stödjer innovationsutveckling (tjänster, lösningar och produkter) som ett led i att möjliggöra och påskynda kommersialiseringstakten hos små och medelstora företag. Just nu finns två möjligheter till finansiering som kan ge företag bidrag för att utveckla sin affärsidé eller testa sin lösning med kund.
Hållbar utveckling hos Energimyndigheten.se
Ansök om hållbarhetscheckar
Den regionala utvecklingsstrategin för Västra Götaland 2021-2030 bidrar till en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling. Det gäller att möta Agenda 2030 och FN:s 17 globala hållbarhetsmål utifrån lokal och regional nivå. För att nå dessa målsättningar, behöver regionen och samhället i stort fokusera och rikta sina resurser. Därför erbjuds finansiellt stöd till företag via hållbarhetscheck som kan användas för insatser som främjar och möjliggör företagens omställning.

Syftet med hållbarhetschecken är att ge stöd till företag i Västra Götaland för att möta förändringar och samhällets omställning.
Läs mer om hållbarhetscheckar
640x640transp 451 1
Tingsholmsgymnasiet bjöd in näringslivet
Det kommer saknas arbetskraft inom en rad olika branscher och därför bjöd skolan in näringslivet för att hitta vägar för kommunens framtida kompetensförsörjning. Varje yrkesprogram har ett programråd för att tillsammans, bransch och skola, forma utbildningen. Cirka 60 personer samlades i ett uppstartsmöte i ett givande samtal mellan skola och arbetsliv. Är du intresserad av att veta mer eller bidra till utecklingen av programråden är du välkommen att kontakta Mats Bogren, Bitr rektor på Tingsholmsgymnasiet. mats.bogren@ulricehamn.se
447 EE Flygvyer low 0048
Pressbesök i Ulricehamn
Under våren kommer vi att ta emot flera internationella pressbesök som vi arrangerar tillsammans med Turistrådet Västsverige. Ett av besöken har sitt ursprung i IKEAs produktsortiment.

En stor del av IKEAs produkter är döpta efter platser i Sverige. Söker man på tex Åsunden får du inte bara upp sjön i Ulricehamn utan även en korg från IKEA. Nu är det dags för världen att förstå att IKEAs namn på varor även är namn på fantastiska platser i Sverige. Därför tar nu Turistrådet i samarbete med Visit Sweden med sig journalister till utvalda destinationer runt om i Västsverige. En av de utvalda platserna är Ulricehamn och Åsunden. Vi på Näringsliv Ulricehamn välkomnar journalisterna hit och tar de med ut på en resa i vår fantastiska kommun.
396 119333 Kallebacka 125  Photo Cred Jonas Ingman 1x1
1x1
Näringsliv Ulricehamn stöttar lokala evenemang

Under våren och sommaren kommer man kunna ta del av ett brett utbud av evenemang i Ulricehamn. Näringsliv Ulricehamn arbetar tillsammans med Turistrådet bland annat när det gäller att marknadsföra och stötta de som arrangerar större tävlingar och andra typer av evenemang. Här har vi lyft fram aktörer i vår kommun som arrangerar och utifrån det så har TRV tagit ställning till om det är ett arrangemang man vill gå in och stötta med ett marknadsföringsstöd. Evenemanget ska vara anslutet till Hållbarhetsklivet och kommuniceras på vastsverige.com.

Turistrådet har valt att stötta AIM Challenge, Västgötaloppet och Cykelturveckan. Vi på Näringsliv Ulricehamn går också in och stöttar en del av de evenemang som arrangeras i vår kommun med ett marknadsföringsstöd och det innefattar både mindre och större aktörer.

Har du ett publikt evenemang i Ulricehamn? Då får du gärna lägga in info i vår kalender som vi har på vår hemsida vastsverige.com/ulricehamn/evenemangsarrangor
Information som vi sedan använder oss utav i vår marknadsföring.

evenemangiulricehamn.se
Centrumhandeln bjuder in 
Lördagen den 7 maj är det vårmarknad utmed gågatan i Ulricehamn, en traditionell marknad med knallar, marknadsgodis, hoppborgar och marknadserbjudanden i butikerna. Marknaden är mellan kl 10.00-16.00

Lördagen den 21 maj är det Loppislördag på gågatan i Ulricehamn. Vill du boka upp en plats och vara med och sälja, kontakta info@cityforeningen.se
454 Loppis ny
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$