‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
503 r%c3%b6nn%c3%a5sen f%c3%b6r web
Fira våra företag
Snart är det dags att dra på sig finstassen och fira våra företagare och näringslivet i Ulricehamn. Galadagen går av stapeln den 11 november på Hotell Lassalyckan. För nog får vi ta tillfället att fira trots många oroligheter och kriser i vår omvärld. Det går fortsatt bra för många av våra företag, företagsetableringar färdigställs och bostäder byggs, vilket också genererar arbetstillfällen till våra lokala företag.

Camilla Palm
VD - Näringsliv Ulricehamn
nuab.eu
Kalender
Se hela kalendern
Snart är det dags för Näringslivsgala igen! Boka in 11 november i din kalender. 
 Detaljerat program samt biljettförsäljningen kommer inom kort. Vi kommer den här gången hålla till på Hotell Lassayckan och vi hoppas att få se dig där! 
Dagen kommer bestå av spännande föreläsningar, mässa, nätverkande samt möten med tidigare års vinnare. Kvällen erbjuder underhållning, 3-rätters middag, mingel och 2022 års vinnare. 
490 banner utan datum
640x640transp 488 Dag Andersson www 1
Välkommen som ny näringslivsutvecklare
Nyligen tillträdde Dag Andersson på tjänsten som näringslivsutvecklare här på Näringsliv Ulricehamn. Dag är Ulricehamnare sedan barnsben och har under stora delar av sitt yrkesliv varit egenföretagare. Detta har gett honom ett stort kontaktnät och bra erfarenheter och kunskap för att ta sig av denna roll.

Vi hälsar honom varmt välkommen!
Kontakta Dag: dag.andersson@nuab.eu
509 gruppliten
Näringslivsstrategin
Ett av våra fyra fokusområden i nya näringslivsstrategin fokuserar på entreprenörskap & nyföretagande.
– För att skapa tillväxt av nya företag behöver vi inspirera till entreprenörskap och ta tillvara på idéer som kan bidra till nyskapande och utveckling, säger vår Vd Camilla Palm

Här har skolan en central roll.  Att genom skolan väcka intresse för entreprenörskap hos eleverna är en väg att gå för att få nyföretagandet att öka i kommunen. Därför ska Ung Företagsamhet erbjudas till alla program på gymnasiet. 
Mer om näringslivsstrategin här
1x1 533 EE NUAB office 9733 webb
1x1
Språk på Plats

Att personal på företagen kan få lära sig svenska språket på plats, utan att behöva åka in till centralorten har efterfrågats inom näringslivet en tid. Därför har vi på Nuab i samverkan med Vuxenskolan, Arbetsmarknadsenheten, Arbetsförmedlingen och framför allt näringslivet startar ett projekt för att gå näringslivet till mötes. Kompetensutveckla sina medarbetares språkkunskaper, i närområdet.

Tanken är att två timmar per vecka avsätts för språkutveckling.
I Norra kommunen kommer vi att hålla till hos UBAB i Timmele, i södra kommunen hos Haglund Industri i Rånnaväg Start sker i oktober och inbjudan och info kommer att skickas ut inom kort
Vi ser gärna att företag runt dessa orter kan erbjuda sin personal detta erbjudande.
498 ullbild 1x1
1x1
Näringsliv Ulricehamn & Ivanhoe i miljöprojekt

Kan spillull rädda glaciärer & ersätta plast vid snölagring? Just nu pågår ett projektet snOWWOol för att ta reda på detta. Vi samt Ivanhoe finns med i detta tillsammans med tex Branäsgruppen, Högskolan Borås, IUC Sjuhärad & Svenska skidförbundet. Projektets mål är att ta fram en biobaserad snölagringsduk med optimerad funktion av ull från fårskötsel och textilindustri, som annars skulle ha gått till förbränning.

Vill du veta mera så skrev Svt Nyheter en artikel om detta i maj. Läs här
Det finns också en film om detta på youtube som är sevärd. Se film här
640x640transp 538 KVINN Platsannons 2023ny
KAVAI & Näringsliv Ulricehamn vill se fler kompetenta kvinnor i styrelserummet
Kavai är ett affärsnätverk för kvinnor i Sjuhärad. Deras primära syfte är att lyfta kvinnor i vår region men också se till att kvinnors positioner flyttas fram i näringslivet. Därför kommer KAVAI & Nuab lägga stort fokus på just styrelsearbete under 2023. Det görs genom att återigen kunna genomföra projektet KVINN, som startar upp i januari månad.

Syftet med projektet är att rekrytera 15 kvinnor som får möjligheten att bli certifierade inom styrelsearbete. Deltagarna som väljs ut kommer under 5-6 februari en tvådagars utbildning i Styrelseakademins regi. 
Läs mer om KVINN 3.0
525 Tareq Taylor Nordic Cookery 3 mindre
522 20220907 082721mindre
Tareq Taylor lagar mat i Sjuhärad och Ulricehamn
TV-kocken Tareq Taylor har under två dagar rest runt i Sjuhäradsbygden. Turistorganisationerna i Sjuhärad har valt att samarbeta med Tareq och hans team för Nordic Cookery och har lyft fram några av de pärlor som finns i trakten. Bland besökte han Sonia och Pierre på Knalten i Hökerum som odlar inte mindre än 40 olika sorters ekologiska grönsaker. Tareq blev överförtjust i platsen och hade nog om han kunnat flyttat in på gården.

I programmet kommer vi också få se Klas från Näringsliv Ulricehamn då han fick agera lokal guide och berätta om vår bygd och vad vi är kända för.
 
Matprogrammet kommer bl.a. att sändas i inspirationskanalen Godare i Sverige, Matkanalen i Norge tillsammans med internationell spridning med 400 000/vecka. Inspelningen är en del av det konkretiseringsarbete från den av Boråsregionen framtagna strategi för besöksnäringen i Sjuhärad.
640x640transp 512 smaka
Lyckade event i centrum
Under våren och sommaren har vi äntligen kunnat genomföra några traditionella event som haft uppehåll under pandemin. Smaka på ramades in av strålande solsken och gågatan myllrade av besökare och mataktörer. Även motorlördagen blev lyckad. Nu ser vi fram emot en härlig höstmarknad i oktober samt Tjejkvällen 29 september.
Evenemangskalendern
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$