‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
570 kvinnor vandrar vid sj p hsten 50018014148 o
Var med och tyck till om Ulricehamns vision!
I en ny satsning vill kommunen ta reda på hur alla delar av vårt gemensamma samhälle tänker att framtiden ska se ut i Ulricehamns kommun. Ett av de första stegen i detta blir att tillsammans med er i näringslivet diskutera vad som behöver förstärkas, vad som behöver utvecklas och vad som skall symbolisera vår kommun framåt. Kort sagt drömmen om Ulricehamn 2040.
Välkomna på gemensamma diskussioner fredag den 28 oktober kl 7-9 på hotell Lassalyckan! Mer information i kalendariet nedan.

Camilla Palm
Vd - Näringsliv Ulricehamn
nuab.eu
Kalender
Se hela kalendern
553 Digital avl%c3%a5ng annons
Vi ses väl på galadagen?
Under de senaste åren har vi inte kunnat ha någon riktigt näringslivsgala så därför känns det extra roligt att det äntligen blir av. Vi hoppas vi får se så många som möjligt av er där. 
Köp biljetter till galan här!
579 nystart
Nominerade till årets nystartsföretag
Företagets säte ska vara i Ulricehamns kommun och företaget ska ha startat upp under verksamhetsåret 2020. Företagaren visar prov på kreativitet, innovation och företagsamhet på ett sätt som utvecklar och bidrar till Ulricehamns kommuns företagsklimat på ett positivt sätt. I år är de nominerade: Nyboholmsgruppen, Djurvårdskliniken i Ulricehamn samt Lager 157XCC. Vem som tar hem priset får vi veta den 11 nov på Ulricehamns Galadag.
640x640transp 556 R%c3%b6nn%c3%a5sen 1
Hög efterfrågan på industrimark
Ulricehamn har med sin strategiskt bra geografiska position och ett förbättrat företagsklimat blivit mer och mer eftertraktat som etableringsort. Vi har därför hög efterfrågan på mark.
Har du en tanke om att avyttra mark som kan vara lämplig till företagsverksamhet är du mer än välkommen att höra av dig till oss på NUAB.
Kontakta oss
557 Globala Malen logga
NUAB stärker hållbarhetsarbetet
NUAB är under hösten delaktiga i en utbildning i hållbarhetsarbete via CSR Västsverige. Värdet av att arbeta med hållbarhet är stort och handlar om att framtidssäkra sin verksamhet. Utöver att följa lagkrav och krav från kunder finns det många fördelar med att arbeta aktivt med de tre hållbarhetsdimensionerna: miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Att bli mer hållbar kan vara utmanande, men ett strategiskt och transparent hållbarhetsarbete som genomsyrar hela verksamheten skapar vinst på flera plan.
Vi strävar att framöver vara behjälpliga för kommunens näringsliv att guida och vara rådgivande i sitt hållbarhetsarbete.
Affärsskolan för landsbygdsföretag
NUAB kommer att starta en affärsskola för landsbygdsföretag under hösten. Man går igenom sin affärsmodell med analys av sin verksamhet, får hjälp med sin vision och handlingsplan, finansiering och ekonomi.
Vi arbetar igenom och tar fram en affärsplan där strategi, kommunikation, hållbarhet, marknadsföring är några delar.

Liknande affärsskola har tidigare genomförts med handlare i cityföreningen med ett gott resultat.
Nätverket Taste The Countryside och några andra som visat intresse kommer att delta i denna utbildning.
564 EE NUAB office 9564 webb (4)
640x640transp 554 %c3%a4tradal helena mindre
Ätradalsleden är nu en nationell cykelled
Nyligen invigdes Sveriges femte nationella cykelled, Ätradalsleden. Leden går mellan Falköping och Falkenberg och passerar Ulricehamn.

- Att Ätradalsleden nu är en nationell led är resultatet av ett långt och idogt arbete från oss som arbetar med besöksnäring i respektive kommun längs med leden. Att Västkuststiftelsen sedan gick in och stöttade oss som huvudman för vår ansökan var helt avgörande.
Leden är 20 mil och hälften går på bilfri banvall.

- Denna typ av utveckling är väldigt positiv. Senaste åren har cykelturismen i Ulricehamn ökat kraftigt och vår förhoppning är att Ätradalsleden kommer leda till att ännu fler upptäcker vår fantastiska stad och de besöksmål och aktiviteter som vi erbjuder säger Helena Haglund Turistchef på Näringsliv Ulricehamn.
Ätradalsleden
569 skylt
Energisparläge
För att dra ned på energiförbrukningen har vi beslutat att ha våra infartsskyltar vid motorvägen nedsläckta med jämna mellanrum. I nuläget är ungefär var sjätte minut nedsläckt vilket genererar ca 4 timmars energibesparing per dygn per skylt. 
567 EE NUAB office 9354 webb
Ställ ut på galadagen
På galadagen 11 november så hålls en mässa. Det kommer vara god tid för besökare att stifta bekantskap med de som finns på plats där så det är en god idé att vara med. Vill du att ditt företag ska finnas där så kontakta oss på NUAB. I nuläget har vi ett bra utbud av utställare men vi har plats för några till.

Kontakta patrik.andersson@nuab.eu 0321-595967
Upphandlingar i kommunen
För att du som företagare i Ulricehamn ska kunna ha mera koll på vilka upphandlingar som sker, och som kommer att ske i kommunen så kommer vi från och med nu ha med ett avsnitt om detta. Kanske kan du redan nu se vad som kunde vara aktuellt för just ditt företag. För att få veta mera så klickar du på knappen längst ned i texten om upphandlingar.
 
Pågående annonserade upphandlingar:
 • Vision 2040 Ulricehamns kommun 2022-10-09 sista anbudsdag 2022-10-23
 • Ärende- och dokumenthanteringssystem 22/7 sista anbudsdag 2022-10-27
 • Transport inom park och skog 22/70 sista anbudsdag 2022-10-31
 • VVS-material 22/74 sista anbudsdag 2022-10-31
 • Service och reservdelar till motorsågar, gräsklippare och röjsågar 22/76 sista anbudsdag 2022-11-02
Kommande upphandlingar:
 • Fönsterputs
 • Bygg- och flyttsstäd
 • Fastighetsvärdering
 • Digitala utskickstjänster
 • Syslöjd; symaskiner och service
 • Utbildning i socialdokumentation
 • Talsyntes
 • Matematikutbildning till lärare
 • Skolskjuts små fordon
 • Mobila reservkraftverk
 • Larmsystem för särskilt och gruppboende
 • Entreprenad av Stadsbibliotek
 • Om och nybyggnation Rytteshov demenscentrum
Mer info om upphandlingar i Ulricehamns kommun
571 AZ8A5852
Samarbete gör centrum tryggare
Embrace/EST är ett inrapporteringssystem för Effektiv Samordning för Trygghet. Detta används nu i ett samarbete av kommunen säkerhetssamordare Jesper, polisen, skola, fastighetsbolag, näringslivet, NUAB och Cityföreningen. Tillsammans gör vi detta för att skapa ett tryggare Ulricehamn. Det är ett långsiktigt arbete för att upptäcka problem vid vissa tidpunkter och årstider men även ett kortsiktigt jobb där man kan sätta in resurser och insatser där det behövs omgående.

Från vår sida på Näringsliv Ulricehamn så jobbar Linda Fritzson med detta. Det som rapporteras in löpande är;
 • Otrygghetsskapande samling av personer; samling av personer i gemensamma utrymmen, köpcentrum, offentliga garage, tvättstugor, trapphus, källare och utomhus
 • Annat otrygghetsskapande eller ordningsstörande så som anträffande tillhyggen, bråk, inbrott, misstänkt droghantering, olovlig boende/sovplats, olovlig trafik, rån och våld
 • Incident mot anställd; hindrad att utföra sitt jobb, upplever sig otrygg på jobbet, utsatta för hotfullt beteende, utsatt för våld.
 • Otrygg plats; mörk och bristfällig belysning, bristfällig insyn, förekomst av klotter, nerskräpning och skadegörelse.
Inrapportörerna har veckovis avstämningsmöten och åtgärder görs där behovet finns.
572 EE V%c3%a5rmarknad 2017 5128
Välbesökta event
NUAB och Cityföreningen har arrangerat både Smaka På, tjejkväll och höstmarknad i centrum och alla eventen har varit välbesökta.
- Det är alltid glädjande att gågatan blir fylld av människor, säger handelsstrateg Linda Fritzson.Nu ser vi fram emot en bra julhandel! 
573 EE SmakaP%c3%a52017 0103
Cityindex
Torsdagen den 27 oktober kommer det årliga Cityindex presenteras på Hotell Bogesund. Hur har det gått för handeln i centrum och i kommunen under 2021 och vad säger prognosen för 2022?
Är du intresserad av att lyssna - gå in och anmäl dig!
Info & anmälan
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$