‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
582 personal nuab
NUAB besökte NUVAB
Här på bilden är vi på NUAB samlade när vi va på besök hos NUVAB som är näringslivsbolaget i Vetlanda. Förutom att träffa företag lokalt för att få veta vad som är aktuellt här hemma så åker vi ibland ut, men också tar emot Näringslivskontor/bolag hos oss för att byta erfarenhet och inhämta nya idéer.
Vill du att vi besöker ditt företag så hör av dig till oss.

Camilla Palm
Vd - Näringsliv Ulricehamn
nuab.eu
Kalender

Affärsskolan som startar 9 januari är en utbildning för dig som är företagare på Ulricehamns landsbygd och har upp till 10 anställda. Liknande koncept har tillsammans med Cityföreningen nyss avslutats med mycket gott resultat. Då var fokus handelsföretagen i centrum. Nu riktar vi oss till dig utanför centralorten.
 

Se hela kalendern här
612 IMG 0097
613 IMG 0046
Djurvårdscentralen prisad på lyckad näringslivsgala
Förra fredagen bjöd vi tillsammans med Företagarna Ulricehamn in till Näringslivsgala. Dagen bjöd på mässa där cirka 15 företag samt kommunala enheter passade på att visa upp sig, nätverka och etablera nya relationer. Vi fick lyssna till intressanta och känsloladdade föreläsningar med Janne Björge och Pär ( Glada Hudik ) Johansson. Kvällen bjöd på prisutdelningar, fantastisk 3-rätters middag av Hotell Lassalyckan samt underhållning.

Djurvårdscentralen i Ulricehamn fick priset för Årets Nystartsföretag och vi säger stort grattis till dom. De övriga vinnarna Din Deli, Grohus och Ivanhoe hade ju redan i våras blivit utsedda men fick ändå mycket välförtjänt mota publikens jubel under kvällen.

Stort tack till alla deltagare, sponsorer, samarbetspartners, föreläsare och utställare för att vi tillsammans skapade en fantastiskt dag och afton! 
621 IMG 0001 627 IMG 0059
620 IMG 0017 624 IMG 0031
640x640transp 556 R%c3%b6nn%c3%a5sen 1
Stort etableringsintresse
Just nu är man inne i slutfasen med avtalsskrivning för tomtförsäljningen Hester/Rönnåsen 1. Vi avvaktar också detaljplanarbetet när det gäller Rönnåsen 2 för att kunna börja med markanvisningar under våren/försommaren om allt går som det är tänkt. När det arbetet kan börja går vi igenom alla intressenter för avtalsskrivning. Kvarstår intresset hos alla är troligen all mark slut, lite beroende på tomternas storlek och vilka verksamheter som tillåts i området. Blir det så får fokus hamna på ny mark och nästa fas i arbetet med detaljplaner.
Kontakta Dag, Patrik eller Camilla om etableringar
628 Ensam man p%c3%a5 g%c3%a5gatan
Tillfälligt dialogkontor för att informera om ombyggnationen & framtidens gågata
I början av nästa år ska kommunfullmäktige besluta om vår nya gågata. Är du nyfiken på planerna? Under perioden 28 november till 3 december är du välkommen in till kommunens dialogkontor, Storgatan 8, (samma ingång som Rulles) för att ta reda på mer om ombyggnationen av Storgatan i Ulricehamn.
- Det är fritt fram att droppa in när det passar för att ta reda på mer om vår nya gågata. Vi finns på plats för att presentera förslaget och svara på frågor, säger Håkan Steinstö, gatuingenjör.

Datum: 28 november till 3 december
Tid: Måndag till fredag kl. 10.00-18.00, lördag kl. 10.00-14.00
Plats: Storgatan 8, Ulricehamn
583 Vision
Full fart i visionsarbetet
Sedan visionsarbetets start i september har många sagt sitt. Kommunfullmäktiges politiker har grupparbetat, kommunens chefer har lagt sina pannor i djupa veck och för inte så längesedan diskuterades framtiden i näringslivet. Men för den som har mer att säga, finns möjlighet på kommunens hemsida.
 
Där finner man bland annat gruppövningar för företag som vill involvera sina medarbetare i framtidsarbetet för kommunen. Kanske finns det ett möte under december eller januari där en timme skulle gå att vika för visionsarbete?

På hemsidan finns också en sammanställning av de ord som lyftes under näringslivets Fredagsklubben den 28 oktober på Lassalyckan. Exempelvis förekom ordet trygghet ofta. Men gå in och titta själv, vad vill ulricehamnarna egentligen?

Läs mer om visionsarbetet här
585 cityforeningen jul 1030x749
Julbelysningen 
Fredagen den 25 november tänds julbelysningen över gågatan och i julgranen på Stora torget. I år har vi valt att sätta upp den nästan en månad senare än vanligt för att minska energiförbrukningen. Tidigare har belysningen varit tänd dygnet runt, nu kommer den vara tänd mellan klockan 12.00-24.00. På så vis sprider vi julstämning samtidigt som vi tar ansvar.
586 EE NUAB mat 1489 webb
Ökad handel
2021 års Cityindex är presenterat och Ulricehamns stadskärna ökade sin totala omsättning med 4,3 procent. Det är en starkare utveckling än andra jämförbara småstäder som i snitt ökade med 3,5 procent. Handelsindex för hela kommunen ökade från 92 till 96 (av 100) och detta är ett måttsiffra som visar på hur stor del av inköpen som sker i Ulricehamn kommun, istället för att åka till en annan kommun och handla.
 
 
Kontakta Linda Fritzson om handeln & cityföreningen
Anställa med lönebidrag
Ett tips till många företag är att titta mer på hur man kan anställa med stöd och bidrag. Man kan som arbetsgivare få ekonomisk ersättning och anställningsstöd om man anställer någon som är inskriven på Arbetsförmedlingen. Om du inte har en kandidat kan de dessutom hjälpa dig att hitta en.

587 EE NUAB office 9319 webb
Anställningsstöd via Arbetsförmedlingen
609 Danmark vinter
Tag på vinterferie i Ulricehamn
Nu närmar sig vintersäsongen och så också vårt kampanjarbete. Först ut är den Danska marknaden. Här har vi byggt vi upp en kampanjsajt och satsar tillsammans med Turistrådet och Skövde för att få ett bredare utbud och en större budget. Vi trycker på närheten till Danmark.” Kun fire timer fra København” Att vi är södra Sveriges största skidorter och att vi erbjuder både alpin- och längdskidåkning. I kampanjen lyfter vi så klart våra boendeanläggningar och deras paketerbjudanden. Våra mysiga restauranger och kaféer ”hvor man kan nyde svenskernes foretrukne måltid - fika – kaffe og kage”. Shopping och andra trevliga kringaktiviteter. Den svenska marknaden där vi främst riktar oss till närområdet kör vi igång i början av januari.
Danska kampanjsidan
607 SKI BIKE HIKE Ulricehamn
Ulricehamn Ski Bike & Hike
Vi välkomnar de nya ägarna till vår alpina anläggning Ulricehamn Ski Bike and Hike, Patrik Frisk med familj och ser fram emot kommande säsong. Det känns fantastiskt roligt att backen återigen får en ägare med en lokal förankring. Att man har knutit personer till sig med en bred kompetens och ett starkt driv betyder mycket för vårt fortsatta arbete med att utveckla Ulricehamn som en attraktiv destination att besöka. För oss är det av stor betydelse att man framöver även kommer att satsa på barmarkssäsongen vilket betyder att vi får ytterligare en stark reseanledning i vårt redan breda utbud av outdooraktiviteter.Kontakta Helena & Linnea om besöksnäringen
Upphandlingar i kommunen
För att du som företagare i Ulricehamn ska kunna ha mera koll på vilka upphandlingar som sker, och som kommer att ske i kommunen så har vi med ett avsnitt om detta. Kanske kan du redan nu se vad som kunde vara aktuellt för just ditt företag. För att få veta mera så klickar du på knappen längst ned i texten om upphandlingar.
 
Pågående annonserade upphandlingar:
 • Livsmedel 2023 sista anbudsdag 2023-01-18
 • Färsk frukt, grönsaker, potatis samt rotfrukter (bearbetade och obearbetade) sista anbudsdag 2022-12-11
 • Livsmedel – Stora Mejeri sista anbudsdag 2022-12-11
 • Försäkringslösningar sista anbudsdag 2022-11-30
 • Symaskiner, service och reparation sista anbudsdag 2022-11-25
Kommande upphandlingar:
 • Byte av förångare ventilationsaggregat, simhallen
 • Mätutrustning
 • Småkök konsumentförpackningar
 • Containrar till sommarverksamhet
 • Luftfilter
 • Fönsterputs
 • Bygg- och flyttsstäd
 • Fastighetsvärdering
 • Digitala utskickstjänster
 • Utbildning i socialdokumentation
 • Talsyntes
 • Skolskjuts små fordon
 • Mobila reservkraftverk
 • Larmsystem för särskilt och gruppboende
 • Entreprenad av Stadsbibliotek
 • Om och nybyggnation Rytteshov demenscentrum
Kontakt till upphandling: Upphandling Ulricehamn
Mer info om upphandlingar i Ulricehamns kommun
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$