‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Webbversion
677 f%c3%b6retagsbes%c3%b6k
Företagsbesök i fokus
På NUAB rivstartade vi året med att ha fullt fokus på företagsbesök. 11 olika företag hann vi möta och det var allt ifrån Helge Nyberg och Götesson till Plate såg- och hyvleri och Basta kvarn. På ungefär hälften av dessa besök hade vi också med oss kommunchef Gustav Olsson samt kommunens politiska ledning Wiktor Öberg, Klas Redin och Mikael Dahl. Företagsbesök är det viktigaste sättet för oss att få veta mer om vad näringslivet i kommunen efterfrågar. Vill du veta mer om vilka företag vi besöker är vårt tips att följa Näringsliv Ulricehamn på Facebook och LinkedIn.

Vill du att vi ska besöka dig? Hör av dig! Vi vill gärna träffa dig! 
nuab.eu
Här följer senaste nytt ifrån oss på NUAB
Kalender
 • 23 januari -Start Affärsskolan - Hur skapar vi värde i vår verksamhet. Mer info
 • 3 februari - Fredagsklubben - Inflation och högre räntor: Kostnadschock för hushållen. En makroekonomisk resa med nedslag i verkligheten.  Info och anmälan
556 R%c3%b6nn%c3%a5sen 1
Etableringar
Intresset av att etablera sig i Ulricehamn är stort. Under 2022 har 64 förfrågningar av olika dignitet inkommit till "En dörr in" och 14 avtal är skrivna - 4 markanvisningar och 10 köpeavtal.

På Rönnåsen slutförs nu Logistic Contractors ny anläggningen på 20 000 kvm. Det är den Logistikpartner kommer hyra. Den kommer tas i drift under början av 2023. Ungefär mittemot har bygget av Däcknors nya lager påbörjats. Det beräknas stå klart till sommaren. I stort sett alla de övriga tomterna är bokade och avtal ligger för påskrift. ( eventuellt med något undantag )

Det vi kallar Rönnåsen etapp 2 som idag mest ser ut som ett hygge mot Jönköpingshållet, kommer nu detaljplanen att slutföras och komma ut för granskning under första halvan av 2023. Där finns en lista med förfrågningar från företag som har intresse av att etablera sig där. Inventering av etableringsintressenter kommer ske närmaste tiden.
656 %c3%a5sundsholm2  kopia
Brottsförebyggande metod
I Ulricehamns kommun finns det en brottsförebyggande metod, EST. (Effektiv Samordning För trygghet) I samband med det har det startats ett inrapporteringssystem som heter Embrace. Vår handelsstrateg Linda Fritzson är sedan tidigare rapportör för centrala Ulricehamn. Nu ökas detta till Gällstad med omnejd där vår landsbygdsutvecklare Patrik kommer vara rapportör.

Mer om EST här
659 Storgatan
Ombyggnation Storgatan
Under veckan 3 börjar arbetet med vår nya gågata. Under kommande år ska Storgatan byggas om för att bli en attraktiv och inbjudande gågata med bibehållen småskalig karaktär. Första etappen är sträckan mellan Järnvägstorget och Rådhusgatan samt Rådmansgränd och Riddaregatan. Projektet ska mynna ut i en tillgänglig gågata med mer plats för besökare och serveringar. En gågatan för alla!

Mer om ombyggnationen
637 IMG 9195 2
800 bouletävlare kommer till Lassalyckan
I oktober deltog NUAB ihop med Fritidsenheten i kommunen på konferensen Idrott & Destination. Här får destinationerna möjlighet att träffa specialidrottsförbunden för att stämma av vilka tävlingar och mästerskap som ska arrangeras och hitta lämpliga platser för desamma.

I år resulterade detta i att en stor bouletävling, elitseriesammadraget förlägger sin tävling hos oss. Det innebär många gästnätter och positiv marknadsföring om Ulricehamn. 
Läs mer om bouletävlingen här!
674 ESTA 2020 000433 scaled
Peter Rung föreläser
En del i NUAB´s hållbarhetsarbete är hälsa och välbefinnande där vi satt fokus på jämställhet i styrelserummet, upplysa om civilkurage och motverka machokultur. I höstat bjöd vi in till föreläsning med Sonja Larsson som berättade om arbetsmiljöarbetet Byggkurage på Erik Larsson Bygg. Nu tar vi nästa steg och bjuder ihop med Företagarna Ulricehamn in en av landets främsta på detta område - Peter Rung.  
Omtanke och civilförsvar på arbetsplatsen, i omklädningsrummet och i skolan. Om det kommer vi få lära oss mer när Peter besöker oss 9 mars. Detta blir en del under kommunens vecka för psykisk hälsa och du är varmt välkommen till denna frukostföreläsning.

Anmäl dig här!
675 I Ur o skur
Höstglöd med 500 gäster
I Ur och Skurs organisation har valt att förlägga sin årliga konferens Höstglöd i Ulricehamn i höst. Runt 500 personer deltar från hela landet. Det innebär ökat antal gästnätter och en ökad kännedom om Ulricehamn. För en konferens i den här storleken krävs det flera aktörer som kan bistå med rätt lokaler, boende, mat och dryck, föreläsare och underhållning med scener, ljud och ljus. Vi på NUAB har varit arrangören behjälplig med att hitta rätt aktörer som kan lösa de behov som finns. Att vi tar hem möten och evenemang till Ulricehamn skapar fler affärer för våra företag.
- Vi har valt platsen för att vi fått trevligt bemötande, snabb återkoppling och att det är den lilla orten med naturen runt omkring, säger Kerstin Andersson VD Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling
Mer om Höstglöd här!
Upphandlingar i kommunen
Pågående annonserade upphandlingar:
 • Utbildning av Styrelseledamöter sista anbudsdag 2023-01-25
 Mer info om pågående upphandlingar här

Kontakta upphandling här
640x640transp
640x640transp Kommande upphandlingar: 
 • Fönsterputs
 • Bygg- och flyttsstäd
 • Fastighetsvärdering
 • Konsumentförpackningar livsmedel
 • Utbildning i socialdokumentation
 • Kylmaskiner
 • Kylservice
 • Containrar till sommarverksamhet
640x640transp
 • Skolskjuts små fordon
 • Luftfilter
 • Mobila reservkraftverk
 • Upphandlingskonsulter
 • Konstkonsulter
 • Revisionstjänster
 • Larmsystem för särskilt och gruppboende
 • Entreprenad av Stadsbibliotek
 • Om och nybyggnation Rytteshov demenscentrum
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$