‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
699 20220303 083857
En tillväxtkommun med mycket på gång! 
Så upplevs och beskrivs Ulricehamn ofta av personer utifrån, och visst händer det mycket även under 2023. Rönnåsen etapp 2 är på gång, vi har duktiga företag som ska hyllas och lyftas, gågatan förändras och förbättras.
Viktigt är det också att ha med sig frågor kring säkerhet och hälsa för både företag och personal. Läs om allt detta och lite till i vårt nyhetsbrev.

Camilla Palm
Vd - Näringsliv Ulricehamn
nuab.eu
Kalender
 • 3 mars - Fredagsklubben - Vi tar pulsen på den nya politiska ledningen. Medverkande politiker är: Wiktor Öberg (M), Mikael Dahl (C), Frida Edberg (KD) och Sten Selin (L). 
  Info och anmälan
 • 9 mars - Föreläsning med Peter Rung - Omtanke och civilkurage i både omklädningsrum och företag! En del i temaveckan för Psykisk hälsa i Ulricehamns kommun. Kostnadsfri. Info och anmälan
640x640transp 556 R%c3%b6nn%c3%a5sen 1
Rönnåsen etapp 2 
Detaljplanearbetet för Rönnåsen etapp 2 går nu in i sitt slutskede. När det gäller detaljplanen görs nu en handelsutredning där man tittar på vilken typ av handel som bör tillåtas (tidigare artikel i UT). Om allt går som det är tänkt kommer detaljplanen för Rönnåsen etapp 2 ut för granskning i mars.
688 Utkast f%c3%b6rsta annons 2023
Snart dags för årets galadag - Save the date, 21 april
Vi förbättrar nu galadagen med att erbjuda mer plats för utställare och deltagare. Mässan kommer nu äga rum i Hotell Lassalyckans restaurang som vi abonnerat för detta. Föreläsningar och galakvällen sker som förra gången i den nya konferensen högst upp. Komikern Ann Westin är klar som talare nr 2 på dagen. Vem som inleder avslöjar vi inom kort. Biljettbokningen kommer ske direkt på nuab.eu. Biljetterna har inte släppts ännu. När det sker kommer vi informera er om i god tid!  
Galadagen
707 cityg
Citygroupsträff i Ulricehamn
Nyligen var vår handelsstrateg Linda värd för nätverket citygroup. Citygroup är ett nätverk som svenska stadskärnor och sveriges centrum och platsutvecklare har. På plats var det 12 olika stadskärnor representerade, stora och små från region väst.
En stadsvandring var på schemat och vår ombyggnation av gågatan studerades bland annat. 
701 sven
HR-nätverket fick möta polisen
Sven Gardell och Andreas Friberg informerade HR-närverket om drogsituationen i kommunen och vad man som arbetsgivare skall vara vaken på, vad man får och inte får göra. De pratade också om brott som ökar och det handlar mycket om bedrägerier, dataintrång, cyberbrottslighet. Det kan vara mail eller sms som ser mycket trovärdiga ut. Vid minsta tveksamhet bör man vara försiktig och fråga, hellre en gång för mycket.
Det händer väldigt mycket som aldrig anmäls, vilket bör göras. Om det anmäls kommer uppmärksamhet skapas och de får också mer resurser i det förebyggande arbetet. Besöket från Polisen vid HR-nätverkets möte var mycket uppskattat. Tillsammans kan vi göra skillnad!
700 V%c3%a5ng DSC1418 (1)
Uppdaterad information om jordbrukarstöden och SAM‑ansökan
Nu finns det uppdaterad informationen för 2023 om SAM-ansökan och jordbrukarstöden på Jordbruksverkets webbplats. SAM Internet öppnar torsdagen den 9 februari klockan 9.00 för årets ansökan.
Från 2023 har jordbrukspolitiken i Sverige och resten av EU fokus på miljö och hållbarhet samt konkurrens­kraftiga företag. Mycket är sig likt från tidigare år, men det finns också en del nyheter. Sista dag att söka är den 13 april.
Från samlingssida kommer du vidare till det mesta som har med ansökan om jordbrukarstöd och SAM Internet att göra.
Jordbruksstöd
695 Omslagsbild Facebook Temavecka Psykisk h%c3%a4lsa 820x312px
Temavecka psykisk hälsa
Vecka 10 varje år anordnar kommunen en temavecka för psykisk hälsa. Under temaveckan erbjuds föreläsningar och aktiviteter till kommunens invånare, med syfte att främja psykisk hälsa samt motverka risker för psykisk ohälsa. NUAB och Företagarna deltar i år med att bjuda in föreläsaren Peter Rung. Peter har tex utbildat Svensk Elitfotboll i uppförandekod. Han har projektlett ett våldsförebyggande och hälsofrämjande arbete i Södertälje med fokus på killar och han har verksam som ledamot i styrelsen Män för jämställdhet i Stockholm. Tillsammans med kriminologen och sambon Nina Rung har han startat den ideella organisationen Huskurage och det prisade Byggkurage för en mer omtänksam byggbransch.
Mer om kommunens temavecka
704 kopia
Sommarjobba hos oss
Vi söker turistinformatörer till sommaren. Som turistinformatör kommer du jobba på Turistbyrån men också under spännande evenemang och ute på besöksmål i kommunen. Vi söker dig som tycker om att träffa nya människor och brinner för ett fantastiskt värdskap. Du är utåtriktad och serviceminded. Du är en god lagspelare, ansvarstagande och lösningsfokuserad.
Sök redan idag - intervjuer sker löpande!


Mer info & ansökan här
705 insta
NUAB på Instagram
Vi finns på Instagram: 👉 @naringslivulricehamn
Följ oss gärna!

Vår Facebook och LinkedIn har ni säkert redan koll på. Vi brukar lägga upp vad vi arbetar med, nyheter som kan vara bra för dig samt inbjudningar till evenemang och utbildningar. Vår Instagram är lite liknand men kanske kan det dyka upp nåt lite mer "behind-the-scene". Vem vet..

NUAB´s Insta
698 208867273 952709875516915 5976759273868134389 n
Outdoor support nominerad till Årets landsbyggare- entreprenör 
Ulricehamnsföretaget Outdoor support som drivs av Lena Molander har nominerats till Årets Landsbyggare - Entreprenör 2023 av Leader sjuhärad.
Nomineringen låter:
Vad sägs om en exklusiv trerätters viltmiddag över öppen eld? Eller att uppleva lugnet och stillheten under en guidad tur på Komosse? Lena Molander och hennes Outdoor Support har bokstavligen vandrat från klarhet till klarhet och hon har alltid något nytt på gång. Lenas enastående samarbetsförmåga och sätt att nätverka med andra aktörer har bidragit till att skapa sysselsättning för fler inom besöksnäringen. Det är verkligen inne att vara ute, det visar Lena när hon sätter samman sina träffsäkra friluftspaket. Vad den föränderliga naturen i Sjuhärad har att erbjuda hjälper hon oss att finna!

Stort lycka till säger vi! 
Årets Landsbyggaregala 9 mars
Upphandlingar i kommunen
640x640transp
640x640transp Kommande upphandlingar:
 • Bygg- och flyttsstäd
 • Fastighetsvärdering
 • Kulturmiljöinventering/program
 • Kylservice
 • Containrar till sommarverksamhet
 • Skolskjuts små fordon
 • Sprinklersystem
 • Luftfilter
 • Mobila reservkraftverk
640x640transp
 • Upphandlingskonsulter
 • Konstkonsulter
 • Revisionstjänster
 • Larmsystem för särskilt och gruppboende
 • Ombyggnation gruppbostad Karlslätt
 • Entreprenad av Stadsbibliotek
 • Om och nybyggnation Rytteshov demenscentrum
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$