Senaste nytt ifrån Näringsliv Ulricehamn AB Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
247 webb11
Senaste nytt ifrån Näringsliv Ulricehamn
I dessa tider då vi väntar och längtar efter att få träffas och nätverka i fysiska möten, för att utbyta kreativa idéer, göra eran röst hörd och stötta varandra, får vi hålla ut lite till och hitta nya vägar. Ta del av våra nätverk digitalt, våra konsulter och vi på Näringsliv Ulricehamn finns bara ett samtal bort.

Camilla Palm, VD
Svara på KP-rådets kompetensbehovsenkät
Enkäten är till för att KP-rådet som arbetar med kompetensförsörjning i Boråsregionen ska öka deras kunskap om era kompetensbehov. Med ökad kunskap kan de skapa bättre utbildningar, projekt och andra åtgärder för att du ska få tillgång till relevant kompetens för din organisation.
 
Enkätens resultat behandlas av KP-rådets medlemsorganisationer, men individuella svar delas inte med utomstående. Genom att svara på enkäten godkänner du att ditt svar kan användas i kommande ansökningar för utbildningar, projekt osv. De anonymiserar alla svar.

KP-rådet står för Kompetensplattformens Råd och är ett tvärprofessionellt kluster som samordnas av Boråsregionen Kommunalförbund. De arbetar strategiskt för en bättre kompetensförsörjning i Sjuhärad, för att du ska ha tillgång till relevant kompetens när du behöver den.  

KP-rådet består av representanter från Företagarna, Arbetsförmedlingen, Boråsregionens Kommunalförbund, Europeiska Socialfonden, Borås Stad, Borås Inkubator, Näringsliv Borås, Högskolan i Borås, Fristads folkhögskola, Borås folkhögskola, Tranemo kommun, Västsvenska Handelskammaren, Business Region Borås, IUC Sjuhärad, Arbetsmarknadsrådet Vårgårda och Västra Götalandsregionen.
Till kompetensbehovsenkäten
1x1 268 Ulricehamns kommun
1x1
Hur vill du att vi
utvecklar Ulricehamn?


Fram till och med den 16 maj kan du ta del av information om och lämna synpunkter på förslaget till ny översiktsplan.
Diskutera förslaget med samhällsplanerare och politiker på digitalt möte:

31 mars kl. 18 — 20
20 april kl. 18 — 20
4 maj kl. 18 — 20
Du hittar all information på ulricehamn.se/ulricehamn2040
Företagsakuten i Ulricehamn fortsätter! 
Vi fortsätter företagsakuten så att du som företagare fortsatt kan få hjälp under rådande pandemi. Ni kan få upp till fyra timmars kostnadsfri företagsrådgivning.
Ring oss på 0321-59 59 60, eller kontakta oss via e-post: info@nuab.eu

Läs mer om företagsakuten!
Kapellskärningar
Under en längre tid har vi både lokalt och nationellt sett en ökad brottslighet gällande kapellskärningar. I Sjuhärad är det främst Riksväg 40, men också RV 41 och 27 som är utsatta. Under 2020 anmäldes totalt 59 stycken kapellskärningar/transportstölder i PO Älvsborg varav 53 i LPO Borås. Vi ser att denna brottslighet fortsätter och vi vill med denna information göra er vaksamma.
 
Tillvägagångssättet är att man skär upp kapell och tillgriper gods från parkerade lastbilar på olika rastplatser. Kapellskärningar är ett stort problem med tanke på de stora värden som gärningsmännen ofta kommer över. Personerna som begår dessa brott jobbar oftast snabbt och är skyddade av mörkret.

Tänk på att alltid polisanmäla och i anmälan uppge värdet på godset som blivit stulet.
Vi pågående brott – Ring alltid 112!
Tipsa polisen via webben | Polismyndigheten
271 cykel kallbad 00096450 49886032791 o 1x1
1x1
Vi arbetar för att stärka besöksnäringen

Nytt år. Nya möjligheter, men också fortsatt stora utmaningar. Ett annorlunda och utmanande år har gått och fortfarande är ovissheten stor kring när det ska vända och återgå till det mer normala. Att vi fick en riktigt fin sommar och en kanonfin vinter som gjorde att många kunde ta tillfället i akt att bekanta sig mer med utbudet på hemmaplan är vi tacksamma för, det gjorde att våra entreprenörer fick en viss återhämtning. Men det är fortsatt tufft för många och vi hoppas att vi tillsammans kan hitta vägar ut ur den här krisen.

Vår roll i bolaget är att stärka våra entreprenörer och synliggöra det utbud som finns. Det gör vi genom affärs- och produktutveckling. Vi är ett bollplank och en rådgivare. Vi arrangerar utbildningstillfällen och genomför marknadsföringskampanjer. Vi stöttar företag som vill arrangera evenemang och vi är själva en del av större evenemang som till exempel världscupen i längdskidor. Vi är också med och utvecklar cykel- och vandringsleder och skyltning till de samma. Vi ger input på vad en besökare efterfrågar. En av våra större insatser är den digitala informationscentral som vi tillsammans med Kultur & Fritid byggt upp på Lassalyckan, vårt Officiella Vasaloppscenter, ett varumärke vi äger och arbetar med i stor utsträckning. Vi är i slutfasen med vårt arbete kring att få Ätradalsleden godkänd som nationell cykelled, vilket innebär att den får samma status som Kattegattleden. Vi samverkar också med övriga Sjuhärad främst kring naturturism i projektet Cykla & Vandra i Sjuhärad. Här tittar vi på en gemensam samverkans strategi för att stärka besöksnäringen i regionen ytterligare.

Helena Haglund, Turistchef
Läs gärna mer här om vårt arbete och de insatser vi gör inom besöksnäringen
Ansök om stöd - Klimatklivet
Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka pengar från Klimatklivet. Genom smarta, innovativa lösningar kan vi minska utsläppen av växthusgaser och gå mot ett mer klimatsmart samhälle. Nästa ansökningsperiod är 13-27 april. 
Läs mer om Klimatklivet!
Affärsskolan - Cityföreningen Ulricehamn
Cityföreningens affärsskola fortsätter även under 2021 med Corona-anpassade individuella coachsamtal. Deltagarna kan nu fördjupa sig ytterligare och utveckla sin verksamheten på sitt sätt.
277 rapport 1x1
1x1
Påskäggsjakt under påsken på gågatan

Cityföreningen brukar i vanliga fall köra påskäggsjakt under påskhelgen, men i år har evenemanget Corona-anpassats och arrangeras nu även under påsklovet. Påskäggsjakten äger alltså rum den 30 mars till den 10 april.

Ni hämtar tävlingstalong på Leklust och sen så letar ni påskäggsdekaler i skyltfönstren utmed gågatan i Ulricehamn. Tävlingstalongen lämnar ni sedan in på Leklust. Fina priser går att vinna.
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$