Senaste nytt ifrån Näringsliv Ulricehamn AB Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
166 Namnl%c3%b6st 6
Senaste nytt från Näringsliv Ulricehamn
I vårt nyhetsbrev nedan kan ni läsa om hur några av våra företag ger till andra men också vad stöd kan göra för förändring. Samtidigt så sker det mycket utveckling och vi ser att många företag har ljusa framtidsplaner. Det byggs en del på våra industritomter och vi ser en ökad efterfrågan, vilket är mycket glädjande.

Camilla Palm, VD Näringsliv Ulricehamn
1x1 193 presentkortbild
1x1
Köp ett presentkort - #Ståuppförulricehamn
Ge bort ett presentkort i jul! Den perfekta gåvan och genom att handla lokalt är du med och stöttar våra företag samt bidrar till en levande gågata och positiv utveckling både i centrum och på landsbygden.

De flesta presentkorten gäller i ett eller två år vilket gör att du kan välja att handla även längre fram. I Ulricehamn har vi flera fina erbjudanden och alternativ på presentkort!

Alla påverkas av Corona på något sätt men verksamheterna kämpar och följer restriktionerna. De har ställt om, är mer flexibla än någonsin och har hittat kreativa lösningar för att tillgodo se dig som kund. Handla lokalt! Klicka på den blå knappen för at få reda på mer om presentkorten.
Läs mer om presentkorten här
Humanfonden ger stöd åt människor i svårigheter
Humanfonden i Ulricehamn är en fond grundad av företagare för att hjälpa personer i vår närhet här i kommunen. Fonden bildades 2015 och har under 5 år bidragit med  lite drygt 1 000 000 kr till hjälpverksamhet i Ulricehamns kommun.

Aktörerna Bolon och Hökerum Bygg är grunden i donationerna. Tillsammans med ett antal ytterligare givare kommer de ortsättningsvis att bidra så att det viktiga arbete som Svenska kyrkans diakoni i Ulricehamn har byggt upp kan fortsätta och där Lions Club i Ulricehamn administrerar Humanfonden.
199 banner nyhetsbrev
Läs mer om Humanfonden
Kompetensutveckla dig och ditt företag
För dig som driver företag i Ulricehamn finns det möjlighet att få kompetensutveckling lokalt. Här nedan presenteras två bolag som kan hjälpa dig med det; Boge Kompetens och Carolina Skyldberg. På vår hemsida hittar du fler konsultföretag i Ulricehamn. Har du också ett företag som erbjuder företagsutveckling i Ulricehamn, ta gärna kontakt med oss på info@nuab.eu
Hitta fler konsultföretag i Ulricehamn här
195 nyhetsbrev
Boge Kompentens AB
Boge Kompetens är Ulricehamns lokala företag inom bemanning, rekrytering och utbildning. De fokuserar främst på närheten till både våra kunder och anställda.

Boge Kompetens har utbildningen du behöver. Behöver du kompetensutveckla din personal inom ledningssystem och arbetsmiljö? Behöver dina anställda förnya sina utbildningscertifikat, skaffa sig truckkort, utbildas inom Heta arbeten, lära sig köra hjullastare eller använda motorsåg? Då kan Boge Kompetens hjälpa till.
Läs mer och kontakta Boge Kompetens
196 Carolina Skyldberg logga
Gör ett JobmatchTest med Carolina Skyldberg
Carolina tog steget från personalansvarig i ett byggföretag till egenföretagare för att utveckla sitt ledarskap och 2019 vann Carolina Företagarnas pris som Årets Soloföretagare i Ulricehamn.

Du som tar inköpsbeslut (VD, HR-/personalchef, förvaltningschef eller motsvarande) har nu möjlighet att göra ett JobmatchTest – helt kostnadsfritt och utan förpliktelser – så att du kan se konkret vad det ger och bedöma om det är intressant att använda i skarpt läge. Anmäl ditt intresse till carolina@carolinaskyldberg.se Uppge namn, titel/befattning och företag.
Läs mer här
175 jlmn 200090898 49885511583 o
640x640transp Tufft läge bland turistentreprenörerna
640x640transp För ett flertal av våra företag så är situationen nu väldigt ansträngd. De större boendeanläggningarna som är beroende av konferenser, evenemang och restaurangbesökare står nu nästan helt utan gäster.
Det vi kan göra för företagen i det här läget är att fortsatt erbjuda kostnadsfri företagsrådgivning med våra konsulter.

Vi fortsätter också vårt marknadsföringsarbete och gör det med utgångspunkt från de restriktioner som gäller. Företagen har visat på en fantastisk förmåga att ställa om och anpassa sig till rådande omständigheter men i den situation vi befinner oss i nu ställs företagen återigen inför nya utmaningar.

Vi kör vidare på kampanjen #ståuppförulricehamn där vi visar på de alternativa lösningar företagen erbjuder. Vi kommer även att köra en större kampanj för ett bredare upptagningsområde kring presentkort. Här får alla företag med koppling till besöksnäringen vara med. Turistrådet Västsverige kör samtidigt en parallell kampanj för presentkort i Västsverige. Tillsammans stärker vi företagen i regionen.
186 EE Flygvyer low 0002
Rönnåsens industriområde - Tomt till salu
På Rönnåsens industriområde erbjuder vi tomter om 10 000 kvm - 54 000 kvm. Infart till området finns direkt från motorvägen via Rönnåsenmotet och flera av tomterna erbjuder mycket goda förutsättningar för skyltning med god exponering mot vägen.

Tomterna är delbara ner till ca 10 000 kvm. Det pågår även ett arbete med en detaljplan för att ta fram ytterligare 450 000 kvm industrimark i direkt anslutning till området.
Läs mer här
197 utegym
Stöd till landsbygdsutveckling har gett mycket nya aktiviteter
Vår landsbygdsutvecklare Charlotte träffar regelbundet kommunens utvecklingsgrupper och alla deras underföreningar för att stämma av vad som händer i föreningslivet och civilsamhället runt om i kommunen. Givetvis har det inte varit möjligt med stora medlemsmöten i år men styrelsen har träffats både digitalt och vid några fysiska möten, de har besökt föreningar som genomfört kostnadskrävande projekt där kommunen och landsbygdsalliansen bidragit ekonomiskt.

Charlotte berättar att det är en jätterolig och inspirerande del av hennes arbete att få se vad som skapas med ideella krafter på respektive ort och det finns så mycket engagemang och vilja till att förbättra och utveckla.

I år har stödet bland annat gått till utomhusgym, ungdomshörna i hembygdsgård, utställningslokal/marknadsplats i f.d. stall, utökade och säkrare MTB-spår, halksäkrade och förlängda spänger vid fiskesjö, förbättrad och mer miljöanpassat uppvärmningssystem, badbrygga och vindskydd samt kodlås till bygdegård för att tillgängliggöra lokalen på ett bättre sätt.
179 svensktnaringsliv
Våga välja väg, våga välja bort och skapa lönsamhet i din verksamhet
Den 9 december arrangerar vi på Näringsliv Ulricehamn en föreläsning med Torbjörn Backlund ägare och vd på Ramsvik Stugby & Camping. Torbjörn är en driven och engagerad entreprenör som ser möjligheter i det mesta, som jobbar aktivt med att knyta till sig andra aktörer och som ständigt utvecklar sitt utbud. Han har på så sätt skapat lönsamhet i sin verksamhet.

Med oss som moderator finns Anna-Karin Öjerskog världsmästare i segling och mental tränare. Anna-Karin skapar med sin energi och med sin förmåga att fånga upp essensen i det som sägs, ett engagemang hos publiken.

Föreläsningen arrangeras onsdagen den 9 december kl.16.00-18.00. Digitalt.
Läs mer och anmäl dig här
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan