Senaste nytt ifrån Näringsliv Ulricehamn AB Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
287 MatsLind NUAB HemV 1809 19mindre
Ljusare tider?!
Det blir ljusare dagar och vaccineringen är igång, men det kan vara tungt och lågt i energin när det fortfarande är många sjuka, hårda restriktioner och man kanske inte träffar sina arbetskollegor i samma utsträckning som tidigare. Ta tillfället i akt att delta i en inspirationsdag, styrelseutbildning eller ta en längre cykeltur efter jobbet. Läs om detta och mycket mer i vårt nyhetsbrev, med hopp om ljusare tider.

Camilla Palm, VD Näringsliv Ulricehamn
Omsättningsstöd till handelsbolag
Driver du ett handelsbolag och har drabbats ekonomiskt av covid-19? Nu kan du söka ett omsättningsbaserat statligt stöd. Regeringen har  beslutat om att införa ett omsättningsstöd som riktar sig till handels- och kommanditbolag. Sista ansökningsdag är den 15 juni 2021.
Läs mer här!
640x640transp 280 Cykel kallbad 00096450
Cykelvänlig arbetsplats 2021
Nu är Cykelvänlig arbetsplats 2021 igång för att öka det hållbara resandet till och från, samt i tjänsten på arbetsplatser. Genom att Ulricehamns kommun gått med i Cykelvänlig arbetsplats kan nu alla arbetsplatser i kommunen vara med.

Cykelvänlig arbetsplats är ett årligt återkommande projekt i Västra Götaland där deltagande arbetsplatser kämpar om titlarna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling. Arbetsplatserna klassas som cykelvänliga genom att uppfylla ett antal kriterier. Ulricehamns kommun har nu gått med i projektet vilket innebär att privata arbetsgivare i Ulricehamn kan vara med och tävla.

Vill din arbetsplats vara med? Kontakta Miljöstrateg Ola Alinvi, ola.alinvi@ulricehamn.se
www.cykelvanligarbetsplats.se
Inspirationsdagar med fokus på digitalisering
Inspireras och lär av andra - hur ska du ta nästa steg i ditt digitaliseringsarbete? Almi bjuder in till inspirationsdagar! Dagarna är till för dig som är ägare, VD eller driver förändring i företaget. Syftet med dagen är kompetensutveckling, inspiration & nätverkande. Ni kommer tillsammans med andra företag utbyta erfarenheter och lärdomar, samtidigt som ni får ta del av olika experter inom digitalisering.
Läs mer och anmäl dig här!
268 Ulricehamns kommun
640x640transp Hur vill du att vi
utvecklar Ulricehamn?
640x640transp Fram till och med den 16 maj kan du ta del av information om och lämna synpunkter på förslaget till ny översiktsplan. Diskutera förslaget med samhällsplanerare och politiker på digitalt möte den 4 maj kl. 18 — 20
640x640transp
Du hittar all information på ulricehamn.se/ulricehamn2040
Styrelseutbildning – Certifieringsutbildning i styrelsearbete för aktiebolag, 9-10 maj
Ge dig själv en kvalitetsstämpel. Bli en certifierad styrelseledamot och bidra till en professionell styrning av företagets utveckling. Gå StyrelseAkademiens populära grundläggande certifieringsutbildning ”Rätt fokus i styrelsearbetet för aktiebolag (SEM)”. Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Företagarna Ulricehamn, Sparbanksfonden Ulrica och StyrelseAkademien Sjuhärad ger en rabatt så att du som företagare enbart investerar 8.550 kr istället för 15.900kr/deltagare. Det gäller företag i Ulricehamns kommun. 
Läs mer här!
283 MatsLind RegionVast1020 174mindre
Tillsammans med Turistrådet Västsverige och Cykla & vandra i Sjuhärad ökar vi kännedomen om Ulricehamn som cykeldestination
Under våren kommer Turistrådet Västsverige att göra ett mer omfattande marknadsföringsarbete kring cykling. De har tidigare satsat mer på vandring, men har sett hur starkt cyklingen har utvecklats i regionen och vilket komplett utbud som finns att lyfta. Man arbetar i detta nu om hemsidan www.vastsverige.com för att ge större utrymme till aktiviteter kopplade till cykling som paket, service, leder med mera.

Kampanjen syftar till att skapa större kännedom om Västsverige som cykeldestination. Störst fokus kommer att ligga på semestercykling, det man ibland också kallar för leisure cykling, men turistrådet kommer också att lyfta MTB och landsvägscykling. Ulricehamn står sig starkt i alla de här tre delarna och vi på Näringsliv Ulricehamn satsar samtidigt på cykel i våra egna kanaler för att få större effekt av det arbete som görs. Hemsida - Upplev Ulricehamn på två hjul. Facebook - Ulricehamns Turistbyrå. Facebook - Lassalyckans Vasaloppscenter, Ulricehamn.

Nätverket Cykla & vandra i Sjuhärad, där Ulricehamn är en av fem kommuner som skjuter till medel, arbetar också för att lyfta Sjuhärad, en del av Västsverige, som en attraktiv cykel- och vandringsdestination. Hemsida - Cykla och vandra i Sjuhärad. 

Tillsammans sätter vi regionen på cykelkartan!
 
Cykla i Västsverige
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$