Senaste nytt ifrån Näringsliv Ulricehamn AB Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
207 vinter
Senaste nytt från Näringsliv Ulricehamn

Vi lägger ett turbulent år bakom oss, det är även en tuff start på 2021 för många i näringslivet. Vi kan ändå se en del positiva saker i vår omvärld och lokalt, som att det just nu faller snö och det har kommit kyla så vi och besökare till Ulricehamn har möjlighet att använda våra fina anläggningar till uteaktiviteter. Nu finns det möjlighet att bli certifierad styrelseledamot för dig som har företag eller bor i Ulricehamns kommun, till ett förmånligt pris. Om det och mycket mer kan du läsa om i nyhetsbrevet.

Camilla Palm
VD Näringsliv UlricehamnVinterstaden Ulricehamn
Det känns fantastiskt skönt att vi nu har kunnat köra igång både på Lassalyckan och på Ski Center.
Två anläggningar som är helt avgörande för att vi ska få fler gäster till Ulricehamn under vinterhalvåret. Vi ser redan nu en ökning av antal gästnätter och många väljer att boka något av de paket som anläggningarna erbjuder. Det är fortfarande ett tufft läge för många entreprenörer och det finns utmaningar i de restriktioner som FHM lagt fram men vi hoppas att en bra vintersäsong kan bidra till ökade intäkter och till ett mer välmående näringsliv.

Marknadsföringsinsatser
Under slutet av förra året gjorde vi en marknadsföringssatsning kring den nya konstellationen av företag som har etablerat sig på Lassalyckan. Tillsammans med Pricca Studios filmade vi på Näringsliv Ulricehamn alla aktörer och har i dagarna släppt den första filmen som under våren kommer att följas av många fler. Här visar vi på bredden och variationen i utbudet.

Världscupen i längdskidor 6-7 februari
Den 6-7 februari gästas vi åter av världseliten på skidor. Att det blir ett annorlunda evenemang råder det inga tvivel om och att utmaningarna i att marknadsföra orten utan publik på plats på arenan finns också. Vi jobbar i samband med att världscupen arrangeras med att marknadsföra hela Boråsregionen. Vi nyttjar den kvalitetsstämpel arrangemanget ger till att lyfta Ulricehamn och övriga Sjuhärad. Vi har blivit beviljade medel av Sjuhärads Kommunalförbund både för att kunna kompetensutveckla våra företag, marknadsföra utbudet, öka kännedomen av området och mäta resultatet av våra insatser. Vi satsar också medel ur egen budget och stärker upp de insatser vi gör för att få så bra utdelning som möjligt.
Läs allt om Vinterstaden Ulricehamn här
212 nhetsbrevlassa
640x640transp Studio Lassalyckan - Ulricehamns egen vinterstudio
640x640transp Under världscupslördagen den 6 februari kommer det att sändas live här i Ulricehamn. Det kommer att byggas upp en studio på arenan för att ge dig en så bra känsla som möjligt inför tävlingarna även om du inte kan vara på plats. Du ska även den här gången känna att du är en del av världscuparrangemanget!

Du ser hela invigningen, prologen och mycket mer, helt gratis innan SVT tar vid.
640x640transp
Läs mer om Studio Lassalyckan här
640x640transp 213 Renata Toppen Kebnekaise Clean up Kebnekaise 2014 FotoOskarKihlborg
Digital föreläsning med Renata Chlumska 3/2
Välkomna att lyssna till Renata Chlumska live på Ulricehamns Turistbyrås Facebook den 3 februari klockan 17:00. Hon är professionell äventyrare som bestigit Mount Everest. Detta startar igång världscupsveckan på allvar.

Arrangörer är Näringsliv Ulricehamn AB i samarbete med Sjuhärads Kommunalförbund.
Här hittar du LIVE-sändningen
211 loggo
Rätt Fokus STYRELSEUTBILDNING I SJUHÄRAD VÅREN 2021
Välkommen till Sveriges ledande utbildning inom styrelsearbete – där hela 98 % av deltagarna skulle rekommendera utbildningen till en kollega.

Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Företagarna Ulricehamn, Sparbanksfonden Ulrica och Styrelseakademien Sjuhärad ger en rabatt så du som företagare enbart investerar 8.550 kr istället för 15.900kr/deltagare.
 
Utbildningen vänder sig till alla som är intresserade av att utvecklas inom ägar- & styrelseområdet såväl erfaren som mindre erfaren och är under två dagar. Utbildningen är digital via Zoom.
Läs mer och anmäl dig här
640x640transp 205 presentkort
9 miljoner TACK för presentkorten
Stort TACK till dig som köpte presentkort i Ulricehamn under 2020. Tillsammans köpte ni för över 9 miljoner kronor #ståuppförulricehamn
Läs mer här!
206 enskild firma
Driver du enskild firma och har drabbats ekonomiskt av coronapandemin? Nu finns ett nytt statligt stöd att söka.
Regeringen har beslutat att avsätta fem miljarder kronor i omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Stödet trädde i kraft den 9 november 2020 och ansökan görs senast den 31 januari 2021.

Vad innebär stödet?
Stödet ger ersättning för förlorade intäkter under fem månader, från mars till juli 2020. Stödet är 75 procent av det man tappat i nettoomsättning jämfört med samma period 2019. Varje företag kan få maximalt 120 000 kronor i ersättning.
Läs mer om stödet här
640x640transp 208 Boge
Lönsamhet - Vill ditt företag vara den uppåtgående pilen?
Härligt - då är DU välkommen till ett Seminarium om sambandet mellan mål, verksamhetsutveckling och lönsamhet! Att hitta utvecklande mål i verksamheten är för många en utmaning. Seminariet är ett samarrangemang mellan AB Client Development, Boge Kompetens AB, och CaMiRo konsult AB.

Vi slår ett slag för seminariet här och nu men vill samtidigt flagga för att detta är framflyttat på grund av omständigheterna. Seminariet kommer att genomföras så snart möjlighet ges och intresseanmälan kan göras redan nu.
Läs mer om seminariet här
186 EE Flygvyer low 0002
640x640transp Objektvision.se - sök lediga lokaler och tomter i Ulricehamn
640x640transp Söker du efter nya lokaler eller tomter i Ulricehamns kommun? På Objektvision kan du som söker efter lokaler eller mark i Ulricehamn annonsera gratis och också söka efter information. Objektvision är Sveriges största marknadsplats för lokaler och kommersiella fastigheter.
640x640transp
Hitta mark i Ulricehamn här
Statistisk över arbetslösheten i Ulricehamn
Varje månad mäts öppet arbetslösa och sökande i program. Det var 662 stycken i december 2020 mot 526 samma månad 2019 för Ulricehamns Kommun.
209 vi landsbyggare sjuharad logo
640x640transp Nominera Årets landsbyggare
640x640transp Att skapa sitt eget liv på platsen där man vill leva. Att se möjligheterna och genomföra dem.
Att låta drivkraften och passionen styra och att dela den med andra. Det är att vara landsbyggare!

Vi vill ha din hjälp med nomineringen av Årets landsbyggare i fyra kategorier! Nomineringen är öppen 1-31 januari. Alla finalister presenteras den 16-19 februari.

Tre finalister per kategori varav en vinnare utses av LAG - Leader Sjuhärads styrelse – med representanter från ideell, privat och offentlig sektor samt med representanter från Sjuhärads åtta kommuner.
640x640transp
Nominera din favorit här
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan