Senaste nytt ifrån Näringsliv Ulricehamn AB Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
328 f%c3%b6retag
Stort grattis till er som vann i någon av kategorierna Årets företagare! 
Så många driftiga, bra och lönsamma företag det finns i Ulricehamn. Grattis Åke Törnqvist - Blidsbergs Mekaniska AB, Rikard Hansson - Hanssons hus & Entreprenad AB, Anki Larsson - VV-sol och Alexander Tidebrink till era vinster samt alla ni andra som var nominerade i någon av kategorierna kring Årets företagare.

Nu börjar semestertiden, kom gärna in till oss på Turistbyrån eller vår hemsida för att hitta härliga hemestertips. Vi på Näringsliv Ulricehamn önskar alla en riktigt fin sommar!

Camilla Palm, VD
Rönnåsen Etapp 2 - Samråd pågår
Del av Ubbarp 8:16, Rönnåsens industriområde etapp 2 är ute på samråd under tiden 14 juni – 12 juli 2021. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för Ulricehamns industrimark att utökas och att området ska tillåta sällanköpshandel. Planområdet är ca 45 ha och avgränsas i norr av Rv 40 och i väster av Rönnåsen etapp 1. I öster och söder gränsar området till skogsmark. Om du har synpunkter på förslaget ska du lämna in dem skriftligt, via e-post, e-tjänst eller brev, till kommunen senast 12 juli 2021. Samrådshandlingarna hittar du via länken. De finns också att tillgå i stadshusets foajé och på Höjdgatan 3 i Ulricehamn.
Samråd pågår - tyck till
MH Entreprenad etablerar sig på populära Hester
MH Entreprenad är senaste företaget att etablera sig på populära Hesters industriområde. De har köpt 4600 m² mark på den nya Verktygsgatan för att bygga nya lokaler till sin verksamhet. Företaget grundades 2011 av Michael Hellström och är idag ca 15 personer. MH Entreprenad är verksam inom mark och anläggningsentreprenader i och omkring Ulricehamn. 
313 EE R%c3%b6nn%c3%a5sen0649 webb 250px 1x1
1x1
Industrimark till salu - Rönnåsgatan 5C

Nu är den färdigterrasserade tomten, Rönnåsgatan 5C, färdig för försäljning och byggnation. Tomten ligger på 18 000 m² och priset är 375 kr/m². Detaljplanen tillåter ej padelhall. Exploateringsgrad 40%.
Läs mer om Rönnåsgatan 5C här!
Hjälp oss att sprida information om vaccin för Covid-19
Har du personal eller kollegor som har svårt för svenska? Affischen "Bra att veta om vaccinationen – covid-19" finns översatt till andra språk och de finns samlade på länken. Sätt gärna upp det i ert personalrum! 

Affischen "Bra att veta om vaccinationen – covid-19"
1x1 326 MatsLind MTB NUAB 201808 276webb250px
1x1
Vasaloppsträff - 17 september

Den 17 september bjuder vi på Näringsliv Ulricehamn in till en Vasaloppsträff på Hotell Lassalyckan. Här får du träffa Johan Rydén Eventchef Vasaloppet, Mats Rylander projektledare för Vasaloppets 100-årsjubileé och VD:n för Vasaloppet Johan Eriksson samt vår Vasaloppscoach Markus Jönsson.

Vasaloppet firar 100 år 2022 och kommer under sin jubileumsturné besöka ett antal Vasaloppscenter ute i landet och däribland Ulricehamn. Markus berättar om sitt företag och om sitt samarbete med Vasaloppet och med oss på Näringsliv Ulricehamn.

Fredagen den 17 september 08.00-09.00.
Vi bjuder på kaffe och fralla från 07.30.
Passa också på att se dig omkring i hotellets nya lokaler innan mötet startar.
Läs mer och anmäl dig här!
327 EE Flygvyer high 0040webb250px 1x1
1x1
Är du och dina kollegor de mest strategiska, snabbfotade och uthålliga i Ulricehamn? Anmäl dig och ditt företag till Aim Challange den 2 oktober så får vi svaret.

Vad är AIM Challenge?
AIM Challenge har levererat multisportglädje sedan 2004 och i år har vi glädjen att etablera en ny tävling även i Ulricehamn. De tidigare tävlingarna i Hemsedal och Lindvallen lockar ca 1000 deltagare per år. Nu önskar vi att sätta Ulricehamn på kartan som den naturliga multisport-destinationen i södra Sverige.

Hur funkar företagsutmaningen?
Företagsutmaningen är en tävling i tävlingen, där ni i tillägg till att tävla mot alla andra också tävlar mot övriga företag i Ulricehamn. Det gäller att samla så många poäng till sitt företag som möjligt och det kommer att räknas ut en snittprocent av vinnarpoängen. Det vill säga att oavsett om ni tävlar i herr, dam eller mix klassen, samt om ni väljer att tävla i vår 3- eller 6-timmars tävling så kan ni som företag tävla tillsammans!

Mer information hittar du här!
Anmäl dig och dina kollegor idag!
1x1 311 Stationshuset   Hannamindre
1x1
Nu är du varmt välkommen in till oss på turistbyrån!

Nu har vi slagit upp portarna till Ulricehamns Turistbyrå och du är varmt välkommen in för att hämta broschyrer, kartor och få tips och inspiration till sommarens utflykter. Vi har anpassat turistbyrån utefter de krav som folkhälsomyndigheten ställer, och för de som inte vill komma in finns vår mobila turistbyrå uppställd utanför Stationshuset. Fram till midsommar har vi öppet mån-fre 10.00-17.00. Från och med vecka 26 till vecka 34 så utökar vi vårt öppethållande, och har öppet mån-fre 10.00-18.00 och lördagar 10.00-14.00.

Vi arbetar också aktivt med serviceplatser och InfoPoints runt om i kommunen. På utvalda platser som till exempel Cirkel K, ICA Maxi, Lassalyckans Informationscentral och Ulricaparken finns ställ eller lådor med broschyrer. Hos en InfoPoint finns förutom broschyrmaterial också möjligheten till mer information om utbudet i stort i kommunen genom kunskap och engagemang hos de som arbetar där. Vi har idag 6 InfoPoints. Hemma på Källebacka, Skotteksgården, Karins Lada, Basta Kvarn, Hotell Lassalyckan och GY Butiken i Gällstad. Tre av InfoPointsen (GY-Butiken, Skotteksgården och Hotell Lassalyckan) har vi utrustat med digitala touchskärmar. Här visar vi det utbudet vi har på vår hemsida www.ulricehamnsturitbyra.se och här hoppas vi att besökarna ska surfa runt och hitta många bra tips på aktiviteter och utflyktsmål. Följ oss gärna på Facebook och på Instagram så får du löpande tips om vad som händer och sker i Ulricehamn i sommar.
www.ulricehamnsturistbyra.se
312 Ulricehamns centrum 4250px 1x1
1x1
Har du köpt sommarpresent än?

Gågatan och stan blommar för fullt! Fik och restauranger har sina uteserveringar på plats. Järnvägstorget, vår nya mötesplats mitt i centrum där du kan sätta dig för en paus, ta med dig en glass, kaffe eller kanske äta din take away mat eller bara njuta av sol och värme!

Stötta den lokala handeln genom att köpa Cityföreningens presentkort som 56 st olika verksamheter tar emot. Ett kort för alla helt enkelt!
Vill du köpa presentkort kontakta info@cityforeningen.se
info@cityforeningen.se
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$