129 NAR logo cmyk 2018
412 Testbild Svinkullen
Det är oroliga tider vi går igenom
Det är en turbulent tid som påverkar många av oss både som privatpersoner och som företagare. Förutom kriget i Ukraina så går också mina tankar till dem som blivit drabbade av branden på Storgatan och fått se sina verksamheter ödelagda eller blivit av med sina hem. Nu är det en tid då vi får stå upp för varandra som medmänniskor och för våra företag.

Camilla Palm
VD, Näringsliv Ulricehamn
Nuab.eu
Kalender
  • 30 mars, Årsmöte för Landsbygdsalliansen. 
    Före årsmötet kommer Decima Henningsson som är energi- och klimatrådgivare i Ulricehamns kommun att berätta om laddpunkter samt solcellsmöjligheter. landsbygdsalliansen.se
  • 1 april, Fredagsklubben – Hur skyddar du ditt företag mot Cybercrime och digital brottslighet? Fredagsklubben är ett frukostmöte som arrangeras i samarbete mellan Företagarna och Näringsliv Ulricehamn. Läs mer & anmäl dig här!
  • 7 april, Dialoglunch – Offentliga inköp – att lyckas med upphandling
    Näringsliv Ulricehamn bjuder in till dialoglunch. Vi får denna gång besök av upphandlingsenheten från Ulricehamns kommun. De kommer att prata om hur en offentlig upphandling går till, vilka lagkrav det finns och vad leverantörer behöver tänka på. Vi bjuder på lunch! Läs mer & anmäl dig!
  • 6 maj, Fredagsklubben –Tema Friskvård & Hälsa
    Boka in datumet redan idag. Mer information kommer.
 

Se hela kalendern här
Kriget i Ukraina
Med anledning av det aktuella läget i Ukraina har Svenskt Näringsliv skapat en samlingssida med information och länkar till relevanta externa aktörer.
Svensk Näringslivs informationssida
Översiktsplan 2040 Ulricehamn
Den nya översiktsplanen Ulricehamn 2040 antogs av kommunfullmäktige 2022-02-24. Eftersom ingen överklagan kom in till och med 2022-03-23 har planen nu fått laga kraft. Du kan nå översiktsplanen och alla handlingar på kommunens hemsida.
233 EE Flygvyer low 0014 2
Översiktsplan Ulricehamn 2040
411 Hester1
Alla tomter på Hester sålda eller markanvisade
Vi kan med glädje säga att alla industritomter på Hester är antingen sålda eller ute på markanvisning. Ett av de kommande företagen som kommer att etablera sig där är Stål och Sten AB. De planerar att bygga en 800–1000 m2 stor lokal för sin entreprenadverksamhet, där de även kommer att hyra ut entreprenadmaskiner.

Samråd för detaljplaneförslag för Marknadsplatsen
Under perioden 17 mars-14 april finns det möjlighet att lämna synpunkter på detaljplaneförslaget som är framtaget för del av Bogesund 1:86 m.fl., Marknadsplatsen. Syftet med detaljplanen är att skapa nya bostäder, kontor, affärer och restauranger i centrala Ulricehamn. Utöver parkeringsytan på Marknadsplatsen inryms Sparbankshuset, angränsande rondeller och vägar samt ytterligare byggnader norr om Marknadsplatsen i detaljplaneförslaget.

För att läsa mer om förslaget kan du besöka kommunens hemsida eller besöka någon av receptionerna i Stadshuset eller på Höjdgatan 3. Det kommer även hållas ett samrådsmöte den 6 april där det finns möjlighet att lyssna på en presentation av detaljplaneförslaget och ställa frågor.
Läs mer på Ulricehamns kommuns hemsida
1x1 326 MatsLind MTB NUAB 201808 276webb250px
1x1
Utländsk press och researrangörer får ta del av utbudet i Ulricehamn

I Turistrådet Västsveriges senaste nyhetsbrev News from West Sweden som vänder sig till utländsk press och researrangörer lyfter man fram Ulricehamn och Lassalyckan. Fokus är hållbart resande och arbetet med Hållbarhetsklivet. 400 företag och kommuner i Västsverige är idag ansluta till Hallbarhetsklivet och vi ligger i framkant när det gäller att tänka hållbart. Här pratar man bland annat om att förlänga säsongerna och Lassalyckan och Ulricehamns kommun som vann pris som Årets Hållberhetskliv 2021 är en året runt destination vilket ger oss bra möjlighet att ta emot och sprida ut gästerna över året.
Nyhetsbrev - News from West Sweden
401 AIM logo Lindvallen 2018 webfil AnkiGrothe 11
Nu drar evenemangen i gång med full kraft

Under våren och sommaren kommer man att kunna ta del av ett brett utbud av evenemang och aktiviteter. Multisporttävlingen AIM Challenge som förra året lockade över 200 deltagare återkommer och arrangeras den 7 maj och helgen efter 14–15 maj går två av våra största cykelarrangemang av stapeln och den här gången under gemensam flagg - Ulricehamn Bike Weekend (Västgötaloppet & Västgötacupen).
I vår evenemangskalender hittar ni fler evenemang och ska ni arrangera något som vänder sig till allmänheten så lägg gärna in det i vår kalender. 
Evenemangskalender
409 image00024
Årets Cityföretag
Tidigare år så har vi haft kategorierna Årets butik och Årets restaurang/kafé men i år skapade vi istället Årets Cityföretag där vi har 6 stycken nominerade företag.
Våra kriterier är att man är med i Cityföreningen, man utvecklar sitt företag, man syns i annonser eller sociala kanaler och man bidrar till en levande handel. De 6 nominerade företagen är Gunnars Konditori, Din Deli, Collage, Elon- Rulles Elcenter, Akademibokhandeln Ekeskogs och Steinstö Trädgård

Rösta på din favorit fram till 1 april.
Rösta fram Årets Cityföretag
Tjejkväll 31 mars
Vi känner alla till den fruktansvärda brand som i tisdags härjade delar av vår fina gågata. Vi tänker extra mycket på de drabbade företagen och personer som blivit av med sina bostäder och verksamheter. För att stötta centrum och visa att vi tillsammans ska ta oss igenom det här så kör vi som planerat tjejkväll på stan. Citys verksamheter håller extra öppet till kl 21.00 med fina erbjudanden under kvällen.
398 EE V%c3%a5rmarknad 2017 low5124
Tjejkväll på stan
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan