‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
464 fira
Postiv utveckling i Ulricehamn
Det är den härliga gröna årstiden mitt i studentyra och snart midsommar, semester och många evenemang som hör sommaren till. Vi har nått 25 000 invånare i Ulricehamn som varit ett mål för kommunen under en längre tid. Det visar på att det är fler som hittar till vår kommun och som vill bo här. Även våra siffror i Svenskt näringslivs enkätundersökning är till huvuddelen gröna och visar på positiv utveckling av företagsklimatet. Nu får vi fortsätta arbetet tillsammans med dessa viktiga frågor. Läs mer om både företagsklimatundersökningen och evenemang i nyhetsbrevet nedan.  

Camilla Palm
Vd - Näringsliv Ulricehamn
nuab.eu
Kalender
10 juni, Fredagsklubben - Dansa med Google.
Fredagsklubben är ett frukostmöte som arrangeras i samarbete mellan Företagarna och Näringsliv Ulricehamn AB. Christoffer Steverin lotsar oss genom hur man får synlighet och rätt marknadsföring genom google. Vi bjuder på hotellfrukost. Anmäl dig här!

Hela kalendern
446 EE Flygvyer low 0048
Företagsklimatet i Ulricehamns kommun
Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning om det lokala företagsklimatet i landets kommuner. I förra veckan presenterades årets resultat, där 107 företagare i Ulricehamn har varit med och svarat. För Ulricehamns del förbättras det sammanfattande omdömet och resultatet vänder uppåt efter en tillbakagång i fjol. På flera av enkätfrågorna ger företagen bättre betyg. Exempelvis när det gäller dialog med kommunledningen, information och politikers attityder. Det är glädjande att resultatet förbättras – men det finns fortsatt mycket som kan bli bättre.

Läs mer om undersökningen här: Företagsklimat i Ulricehamn
Näringslivsstrategin för ett bättre företagsklimat
640x640transp 465 Bergs%c3%a4ter web2
Vad händer på Bergsäter?
På nya bostadsområdet asfalteras nu alla gator och till sommaren kommer även gång- och cykelvägar att vara klara. El, belysning och fiber grävs ner och parkområdet börjar ta sin form. Senare i år kommer du som byggherre att få chansen att tävla om att utveckla det nya bostadsområdet. För dig som går i flyttankar förväntas de första bostäderna vara inflyttningsklara tidigast under 2024. Vill du veta mer? Kontakta miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se 
Märk mailet med "Bergsäter".
470 5
Hester och Rönnåsen
På Hesters industriområde byggs det på flera platser. Markanvisningar har blivit köpeavtal och där finns i nuläget inga tomter kvar. På Rönnåsen pågår flera olika förhandlingar och intresset är stort kring de tomter som ännu inte är sålda. LogisticPartner är igång med sitt bygge. 
Sveriges husbilsvänligaste kommun
Ulricehamn fick nyligen ta emot utmärkelsen Sveriges mest husbilsvänliga kommun. Detta är något som har röstats fram bland husbilsåkare själva. Vi på Näringsliv Ulricehamn har under åren fört en dialog med kommunen om vikten av ställplatser och hur mycket positivt det bidrar med. Det är därför extra kul att det nu uppmärksammas.  
473 ulricaparken
Läs mer om ställplatser och hur vi arbetar med det
469 119333 Kallebacka 125  Photo Cred Jonas Ingman webb
Cykelturveckan - sommarens klimatsmarta semester.
Den 3–8 juli bjuder vi på Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Kultur & Fritid in till en vecka fylld av cykelturer och trevliga kringarrangemang. Under fyra dagar tar de som deltar sig fram på cykel runt omkring i kommunen och njuter av det trevliga utbudet av besöksmål som Ulricehamn erbjuder. På kvällarna erbjuds dansbandskväll, utomhusbio och allsång. Evenemanget vänder sig till såväl barnfamiljer som kompisgäng och rutinerade cykelentusiaster. Antingen kan du anmäla dig till hela veckan eller så anmäler du dig på plats under veckan till enstaka dagsetapper. Det kommer att finnas minst tre turer varje dag att välja mellan på ca 30, 50 och 70 km.

Cykelturveckan
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan