Senaste nytt ifrån Näringsliv Ulricehamn AB Webbversion
129 NAR logo cmyk 2018
362 EE Flygvyer low 0061
Genom samarbete når vi längre och högre
I dagens nyhetsbrev finns det erbjudande till dig och ditt företag från lokala och regionala aktörer. Ibland kan det vara svårt att veta vilka aktörer som finns i regionen och vad du kan få för stöttning just där du befinner dig med ditt företag. Kontakta gärna oss på Näringsliv Ulricehamn så hjälper vi dig att hitta rätt.

Camilla Palm, VD
www.nuab.eu
Kalender
 • 1 okt - Fredagsklubben. Tema: Trygghet och säkerhetsfrågor för företagare och invånare.
  Läs mer och anmäl dig här!
 • 5 okt - HR-Nätverk. I HR-Nätverket Ulricehamn träffas personer som jobbar som HR-ansvariga eller på annat sätt har ett stort personalansvar.
  Hör av dig till Näringsliv Ulricehamn om du vill gå med i nätverket.
 • 6 okt - Var med och påverka näringslivsarbetet i Ulricehamns kommun. Välkommen på ett dialogmöte och workshop tillsammans med kommunala tjänstemän, Näringsliv Ulricehamn, politiker och andra företag! Målet med dagen är att påbörja ett arbete med att ta fram en vision, mål och strategi för näringslivsarbetet i kommunen.
  Läs mer och anmäl dig här! 
 • 8 okt - Digital föreläsning om vandring och ledutveckling. Under Folkhälsoveckan arrangerar vi på Näringsliv Ulricehamn en digital föreläsning på temat vandring och ledutveckling.
  Läs mer och anmäl dig här! 
 • 21 okt - Olinsgymnasiet inbjuder till informationsträff! Torsdag den 21 oktober finns personer från Olinsgymnasiet på plats i Ulricehamn. De kommer att presentera och prata om deras arbete kring en eventuell etablering av en gymnasieskola i Ulricehamn 2023.
  Läs mer här! 
 • 23 okt - Vasaloppets rörelseturné besöker Ulricehamn. Vasaloppet firar 100 år 2022 och kommer därför med start i oktober att besöka olika destinationer och Vasaloppscenter ute i landet med sin rörelseturné, och en av platserna de valt att besöka är Ulricehamn och Lassalyckan.
  Läs mer här! 
 • 14-15 dec - Styrelseutbildning. Certifieringsutbildning i styrelsearbete för aktiebolag på hotell Två Skyttlar. Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Företagarna Ulricehamn, Sparbanksfonden Ulrica och StyrelseAkademien Sjuhärad ger dig en rabatt på utbildningen.
  Läs mer och anmäl dig här! 
Hur hänger ni med i dagens snabba förändringstakt?
Omvärlden och samhällets snabba förändringar skapar nya utmaningar i våra verksamheter! Ny teknik, hållbarhet, nya beteenden hos våra kunder och våra medarbetare. Hur hänger vi med och vilken väg ska vi välja? Känner du igen dig i utmaningarna?

Genom projektet Smart Industri Sjuhärad, som finansieras av Västra Götalandsregionen, gör IUC Sjuhärad företagsledningen medveten om möjligheter och utmaningar med ny teknik och nya affärsmodeller.
Läs mer om projektet här!
640x640transp 357 Arbetsl%c3%b6shetUlricehamnAug2021
Arbetslöshetsstatistik
Arbetsförmedlingens senaste statistik över arbetslösheten i Ulricehamn visar att det var drygt hundra färre arbetssökande i augusti 2021 (574 st) än augusti 2020 (678 st). Det är däremot fortfarande cirka 100 fler arbetssökande än augusti 2019 (473 st), det vill säga före pandemin.
Se bilden tydligare på vår LinkedIn
Arbetsmiljöutbildning med stöd från AFA
Svenskt Näringsliv, LO och PTK gör en satsning på utbildningar inom arbetsmiljö och delfinansierar utbildningsinsatser. Stödet administreras av AFA. Stödet omfattar både arbetare och tjänstemän inom privat sektor och ska gynna samverkan och skapa dialog i arbetsmiljöarbetet utifrån arbetsplatsens behov. Använd gärna våra lokala företag i kommunen som tillhandahåller utbildningar som dessa.
Läs mer om stödet här!
359 R%c3%a4tt fokus
640x640transp Certifieringsutbildning i styrelsearbete för aktiebolag
640x640transp Ge dig själv en kvalitetsstämpel. Bli en certifierad styrelseledamot och bidra till en professionell styrning av företagets utveckling. Gå StyrelseAkademiens populära grundläggande certifieringsutbildning ”Rätt fokus i styrelsearbetet för aktiebolag (SEM)”. Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Företagarna Ulricehamn, Sparbanksfonden Ulrica och StyrelseAkademien Sjuhärad ger dig en rabatt på utbildningen.
640x640transp
Läs mer och anmäl dig här!
640x640transp 361 MatsLind RegionVast1020 199mindre
Välkomna till Öppet Hus på Lassalyckan 23 okt
Vasaloppet firar 100 år 2022 och kommer därför med start i oktober att besöka olika Vasaloppscenter ute i landet med sin rörelseturné. Vasaloppets syfte, att sätta folk i rörelse och få fler att uppleva naturen, kommer att genomsyra hela 100-årsfirandet.
Lassalyckan blev 2011 ett certifierat Vasaloppscenter och då inom Vasaloppets alla tre grenar, cykel, skidor och löpning.
Näringsliv Ulricehamn äger och förvaltar varumärket har sedan dess haft en god dialog och gott samarbete med Vasaloppets organisation. Den 23 oktober bjuder vi på Näringsliv Ulricehamn tillsammans med kommunens fritidsförvaltning, föreningar och företag in till Öppet Hus på området. Vasaloppet kommer att finnas på plats på Lassalyckan. 
Detta händer på området
365 EE V%c3%a5rmarknad 2017 5088 1000px
640x640transp Höstmarknad - 2 okt
640x640transp Många av restriktionerna är släppta och vi får öppna upp för event på gågatan igen! Lördagen den 2 oktober är det Höstmarknad i Ulricehamn City mellan klockan 10:00 - 16:00. Du kommer att hitta underhållning, knallar med marknadsgodis, ballonger, churros men även närproducerade grönsaker, tvålar och honung. Butikerna har fina marknadserbjudanden och kommer att flytta ut sina verksamheter på gågatan. Vi hoppas på en härlig och rolig lördag på stan. Varmt välkommen! #STÅUPPFÖRULRICEHAMN.
640x640transp
Höstmarknad
Dekorerade elskåp
Några fler elskåp har blivit dekorerade med fina gamla foton. Nu hittar du en mix av målningar och foton runt om i centrum. Ett härligt inslag i stadsmiljön. Detta är samarbete mellan Näringsliv Ulricehamn, Ulricehamn City och Ulricehamns kommun.
366 1
129 NAR logo cmyk 2018
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$