preheader Webbversion
136 topp hog 3
187 tomma hus
Attraktivt med boende på landsbygden
🏡 Många som vill flytta till Östersunds kommun vill bo på landet, men det är svårt att hitta bostad.
💌Vi har därför kontaktat över 1 500 husägare brevledes, för att hitta obebodda hus på landsbygden som skulle kunna hyras ut eller rent av säljas.
📌På levaiostersund.se kan den som vill annonsera gratis, både den som är sugen på att hyra ut sitt hus eller den som vill hyra! Där finns även kontaktuppgifter till mäklare som kan hjälp till att sälja hus som står tomma.
Pär, vår nya medarbetare
Jag arbetar som affärsutvecklare på The Power Region. Senast arbetade jag som produktchef på Nord-Lock i Mattmar. Innan dess har jag arbetat i olika ledande befattningar inom IT/telekom, outdoor och verkstadsindustrin.
 
The Power Region syftar till att få elintensiva industrier att etablera sig och verka i Jämtland. Det som gör vår region attraktiv, även internationellt, är att vi kan erbjuda stora effektuttag av 100% förnybar energi, extremt stabila elnät och konkurrenskraftiga elpriser. En stor industriell etablering kommer behöva många lokala företags produkter och tjänster. Det känns därför fantastiskt inspirerande att få arbeta med ett uppdrag där resultatet kan ge väldigt positiva effekter på det lokala näringslivet.
Mina kontaktuppgifter ifall du vill komma i kontakt med mig? 076-101 69 26
par.e.hagglund@ostersund.se
183 po%c3%a4r h%c3%a4ggluynd
Timbanken är i gång
Nu har Timbanken varit i gång i lite mer än en vecka. Timbanken är ett stöd för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta företag. Genom Timbanken kan du som företagare i regionen få upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning.
Läs mer och ansök här.
Missade du frukosten?
Näringslivskontorets första företagsfrukost via en webbsändning är nu genomförd.Frukosten ägde rum den 13 maj. Om ni missade den så kan ni se sändningen via denna länk.
Just nu planeras nästa, missa ej inbjudan som kommer inom kort.
185 Klas Hallberg 201747626
Save the date!
Föreläsning – Värdskap i och efter kris
Boka in den 15:e och 16:e september i kalendern. Då får vi besök, live eller via web, av den uppskattade föreläsaren Klas Hallberg som inspirerande pratar om betydelsen av värdskap och att våga leda både i och efter kris.
Hör här Klas direkt bjuda in er till dessa tillfällen.
Mer information kommer när vi närmar oss september.
Årets Fastighetsdag
Fastighetsdagen i Jämtland äger rum på Frösö Park Arena den 21 oktober. Fastighetsdagen är till för dig som verkar i fastighetsbranschen, i år med fokus på utveckling av hållbara boenden och framtidens fastigheter. Läs mer här.
Varmt välkommen till Morgondagens Fastighetsbransch!
Employer Branding 
Vill ditt företag spetsa ert varumärke, motiveras och utbyta erfarenheter med andra företag?
I utvecklingsprogrammet Employer Branding for lunch lär ni er hur ni utvecklar en kultur och arbetsplats där medarbetare vill befinna sig och utvecklas till sin fulla potential! Läs mer och anmäl er här.
Är du som företagare drabbad av Corona? 
Ta hjälp av Näringslivssupporten. Där kan du få hjälp inom följande områden; Försäkring, Human Resource, Ekonomi (redovisning och bokföring), Affärsjuridik (obestånd och konkurs), Krishantering och Ledning.
Läs mer här.
Information om Lokalhyresstöd
Regeringen beslutade den 16 april om ett riktat stöd med syfte att stödja vissa lokalhyresgäster med anledning av Corona-utbrottet. Stödet kan ansökas hos Länsstyrelsen under perioden 1 juli-31 augusti 2020. Stödet ges till hyresvärdar. Länsstyrelsen har tagit fram information om detta som ni hittar här.
Lite av kommunens investeringar
Teknisk förvaltning vill lite kort berätta om lite som är på gång i Östersunds kommun:
 • Storsjöskolan ute på förfrågan
 • Lugnviksskolan & Sjöängskolan kommer ut på förfrågan årsskiftet 20/21
 • Minnesgärde vattenverk. Konsultförfrågan är ute nu, entreprenad förfrågan 2021
 • Generellt mycket fokus på skolutveckling framgent och mycket förstudier behövs = konsultinköpsbehov
 • Planering pågår för en rötgasanläggning på Gräfsåsen
 • GC-bro Storsjöstrand Se upphandlingen här
 • Stor investeringsvolym framöver på byggsidan (ca 400 mkr/år)
190 Storsjo%cc%88skolanSommar
Tips vid byggande av soprum
Ett bra utformat soprum gör det lätt för de boende att göra rätt, det är lätt att sköta och underhålla. Det är också lätt att hämta sopor där. Avfall VA har en liten handbok på hemsidan som heter ”Tips vid byggande av soprum”. Där finns måtten för soprummet, dörrarna, belysningen och vägen. Soprummet och vägen fram till det är insamlingspersonalens arbetsmiljö.
Tänk tillväxt från start
Behöver du få; förståelse om ditt företags viktiga ekonomiska samband och nyckeltal, kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din marknadsföring och försäljning samt om hur du tar nästa steg på din tillväxtresa.Anmäl dig till Almis kostnadsfria online-event, Läs mer här.
Destination Östersund får 2,5 miljoner
Östersunds kommun beviljar Destination Östersund projektmedel med 2,5 miljoner kronor för att lindra effekterna av coronapandemin. Pengarna ska användas till att ta fram projektidéer för stimulansåtgärder för besöksnäringen och stadskärnan. Det ska ske genom ett samarbete mellan Destination Östersund och kommunens näringslivskontor.
Placeholder 150
Aktuella upphandlingar
Just nu pågår upphandling ramavtal för Fastighetsunderhåll (Akustik- och undertaksarbeten, Takläggningsarbeten, El-arbeten, Ventilationsarbeten och VS-arbeten), gardin och solavskärmningsprodukter, arbetskläder och skor med mera. Läs upphandligarna här.
Tillstånd inom Miljö och hälsa som E-tjänster 
Samhällsbyggnadsförvaltningen har många kontakter med företagare där ansökningsförfarandet till olika tillstånd i hög grad har varit analog. Sedan mer än ett år sedan finns det e-tjänster inom bygglov. Nu pågår ett arbete på miljö och Hälsa för att deras tillstånd ska finnas som e-tjänst. Miljö och Hälsa har hittills bland annat implementerat följande:
 • Registrering och klassning av livsmedelsanläggning
 • Avregistrering av livsmedelsanläggning
 • Anmälan av schaktning inom vattenskyddsområde
 • Ansökan för hantering av petroleumprodukter inom vattenskyddsområde
 • Årlig köldmedierapportering
 • Mottagningskvittens/Delgivning
 • Ansökan om tillstånd för anläggande av enskilt avlopp
 • Anmälan om anläggande av enskilt avlopp
 • Ansökan om tillstånd för ändring av enskilt avlopp
 • Anmälan om ändring av enskilt avlopp
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$