Nyhetsbrev från Näringskontoret
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Webbversion
Nyhetsbrev från
Näringslivskontoret
logo
372 ostersund 4376
Så jobbar Näringslivskontoret för kompetensförsörjning
Vi arbetar aktivt med att möta företagens efterfrågan på medarbetare med rätt kompetens. Brist på lämplig arbetskraft är ett stort tillväxthinder. Förutom dialoger, matchning och samverkan gör vi också konkreta insatser:
  • Vecka 41 genomför vi ett digitalt rekryteringsevent tillsammans med We Select och Future Place Leadership. De har tidigare genomfört lyckade rekryteringskampanjer för Göteborg och Köpenhamn. Intresserad av att delta? Maila då Karin Henriksson senast den 27 augusti. Inbjudan till eventet finns här.

  • Tillsammans med näringslivet har vi tagit fram rekryterings- och inflyttarsidan ”Leva i Östersund” där företag gratis får lägga in rekryteringsannonser. Sidan marknadsförs i sociala medier över hela Sverige.  

  • Under hösten marknadsför vi olika branscher på www.levaiostersund.se via annonskampanjer på sociala medier. Först ut är IT-branschen i september. Vill ni delta? Annonsera här!

  • Tillsammans med utbildningsaktörer tar vi fram utbildningar som näringslivet efterfrågar.

  • Vi har tagit fram en folder riktad till universitet och IT-studenter i Sverige med information om den växande IT-branschen i Östersund och Jämtland.

  • Vi samverkar med det regionala arbetet inom www.tasteget.nu. Ett nytt CRM-system används för att fånga upp inflyttare med kompetens på ett bättre sätt.

  • En inflyttarvägledare samt en matchningskoordinator arbetar för att tidigt möta upp, knyta kontakter, tipsa om jobb, boenden med mera. 
1x1 368 Sk%c3%a4rmklipp
1x1
Affärsutvecklingsprogram för företagare på landsbygden

Delta i denna unika möjlighet!
 
Träffa experter som guidar dig och ditt företag in i framtiden med fokus på digitalisering.
 
Du får göra en nulägesanalys av ditt företag och får verktyg för att ditt företag ska utvecklas inom områdena; omställning, ekonomi, administration samt marknadsföring och sälj.

Skicka in din intresseanmälan senast den 27 augusti till hello@futurefridays.se.  Läs inbjudan här 

Morgondagens fastighetsbransch
Den 27 oktober är det dags för fastighetsdagen i Jämtland för dig som verkar i fastighetsbranschen. I år med fokus på utveckling av hållbara boenden och framtidens fastigheter.

Vilka kreativa initiativ och innovationer krävs för att möta morgondagens efterfrågan?

Diskutera dina idéer och aktuella frågor, lyssna på spännande föredragshållare, knyt nya kontakter och skapa spännande möten med andra företag i branschen.

Aktuellt program finns på hemsidan som ni hittar här.
367 L%c3%a4genhetshus Storsj%c3%b6strand   Foto H%c3%a5kan Wike mini
Träffa er nya talang på Mittuniversitetet
Mittuniversitetet har en digital arbetsmarknadsmässa, Mötesplats Campus, den 13 oktober.
På mässan får ni företag möjlighet att via kontaktsamtal online, möta studenter och hitta den kompetens eller talang ni söker. Anmälan till mässan hittar ni på universitetets hemsida.
The Power region – en möjlighet för ditt företag
Elintensiva industrier, hur kan vi förbereda oss och vad kan det innebära för dig som företagare?

Det händer mycket i vår kommun – nya företag startas, företag expanderar och företag flyttar sin verksamhet till Östersund. The Power Region arbetar för att skapa förutsättningar för att även elintensiva industrier ska etablera sig i regionen.

Inför en framtida etablering är vårt uppdrag att förbereda det lokala näringslivet. Därför vill vi fråga er - hur kan vi tillsammans förbereda oss inför det som komma skall?
Utifrån era svar kommer vi att genomföra ett antal aktiviteter under hösten och vintern.

De två frågorna vi vill ha svar på finns via denna länk.
378 sveop
Unga företagare fick stipendium
Stipendieutdelning till unga företagare från Sven O Perssons Minnesfond i Residenset. Pristagarna får genomgå en ledarskapsutbildning som arrangeras av fonden.

Från vänster, Bob Persson, styrelseledamot och prisutdelare, Lars Eriksson, Car Care Östersund, Emelie Dillner, Steakhouse Östersund, Petra Ersberg, Vax Östersund, Magnus Nilsson, Byggvaruhuset i Svenstavik, Andrea Skott Dahlgren, Nya Jonssons Konditori & Bageri i Funäsdalen, Johan Öhlen, Motorhuset Östersund, Landshövding Marita Ljung, styrelseordförande och prisutdelare.

foto: Länsstyrelsen
Guldstjärnan 2021
Nominera företag eller person som du tycker står för utomordentlig service till årets Guldstjärna.

En möjlighet att ge en fin feedback till företaget/personen som uppskattas mycket.

Nominera senast den 31 augusti via kommunens hemsida.
Miljöpriset 2021
Känner du någon som har gjort skillnad för miljön i Östersund? Det kanske är du?

Östersunds kommun delar varje år ut ett miljöpris till någon eller några som har gjort något som bidragit till en bättre miljö, resurshushållning, minskade klimatutsläpp eller ökar kunskaperna om miljö- och klimatfrågor.

Nominera till Miljöpriset 2021 senast den 3 september
366 question 738809 640
Få råd via Timbanken
Har du klurat på en fråga rörande ditt företag under sommaren? Har du inte kommit fram till lösningen än?
Då kanske du ska ta råd av en annan företagare via Timbanken där du som företagare har möjlighet att få 5 gratis rådgivningstimmar under 2021.

Läs mer och ansök om timmarna via Timbanken.
Pågående och planerade upphandlingar
Här är några pågående upphandlingar i Östersund; ombygnad av Tandsbyns reningsverk, källsorteringsutrustning och teknisk konsulttjänst för inomhusklimat. Se alla på upphandlingskontorets hemsida.

Planerade upphandlingar hittar du också på upphandlingskontorets hemsida. Några planerade är: potatis och rekryteringsstöd.
2021 - det avgörande året för klimatet
Den 22 september är det dags för årets Klimatsemeinarium. Syftet med dagen är att genom intressanta föredragshållare och möten inspirera deltagarna till fortsatt arbete för en minskad klimatpåverkan. Några av föredragshållarna är Jytte Guteland, Tomas Eneroth, Markku Rummukainen, Fia Gulliksson, Svante Axelsson, Rebecka Carlsson och många flera.

Läs hela programmet och anmäl er via Länsstyrelsens hemsida.
Nytt projekt för IT i vården 
E-hälsocentrum har ett nytt projekt för att öka kompetensen inom IoT (Internet of things) för vården.
Bland annat gör man det genom att visa på möjliga användningsområden i Jämtland/Härjedalen och resten av Sverige. Projektet får finansiellt stöd från både Vinnova och den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket. 
För mer information kontakta projektledare Wolfgang Wimmers via mail 
373 EU logo svensk
376 barber 4618697 640
Utför ni håltagning, eller använder ni rakkniv i er verksamhet?
Vi vill göra er uppmärksam på att det har kommit förändringar i svensk lagstiftning som innebär att fler som använder stickande eller skärande verktyg, till exempel alla former av håltagning eller använder rakkniv mot huden måste anmäla sin verksamhet.
Mer information om förändringen och om hur du anmäler verksamheten finns i denna pdf.
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$