preheader Webbversion
136 topp hog 3
Bild på en hamn, fjällen i bakgrunden, några badar och en paddlar paddelbord. Fotograf:  Göran Strand
Människor vill flytta till Östersund
Näringslivskontoret hade planerat ett rekryteringsevent i maj som vi var tvungna att ställa in på grund av Corona. Vi tar nya tag till hösten och planerar för att genomföra ett event i någon form.
Glädjande är att vi årligen får in mellan 100–200 personer via bland annat hemsidan som är intresserade av Östersund och en eventuell flytt. Kanske någon av dessa skulle passa på ert företag? Ta en titt på den lista som visar vilka kompetenser som har hört av sig hittills i år och vill flytta hit. Ser ni någon/några som är intressanta så mejla det nummer som står framför personen till jessica.stenback@ostersund.se så skickar hon kontaktuppgifterna. Jessica har också koll på de hundratals som hört av sig under tidigare år.

Sigrid Strands stipendiefond - 30 000 kr
Varje år delar fonden ut ett stipendium till en kvinna bosatt inom Jämtlands län som har utmärkt sig genom nytänkande tjänster och produkter. Stipendiet är i år på 30 000 kr och delas ut 9 oktober. Sista ansökningsdag är 13 september. Stipendiet skall i första hand användas till kunskapsinhämtning, kontaktskapande, prototyper, produktutveckling, kompletteringar, förbättringar och allt vad som i övrigt tillhör förverkligandet av idén.
Bild på en logga i lila och grön där det står Östersund Hjärta (bild på ett hjärta) Studenter
Årets studentfavorit – nytt pris på Guldgalan 
Har ditt företag haft en studentkontakt från Mittuniversitetet under året? Tipsa om möjligheten att nominera till det nya priset Årets studentfavorit på Guldgalan. Priset lyfter fram arbetsgivare i Jämtlands län, privat eller offentligt finansierad verksamhet, alternativt en ideell organisation som spelat en viktig roll för studenter under studietiden. T ex i samband med praktik, VFU eller examensarbete. Alla studenter vid Mittuniversitetet kan nominera sin favorit. Satsningen sker genom fempartssamarbetet MittÖs som syftar till att utveckla studentstaden Östersund.

Ta chansen att nominera företag i vår kommun  till de andra priser till årets Guldgala!
Jobbsprånget - praktik för nyanlända akademiker 
Jobbsprånget är ett praktikprogram på 4 månader för nyanlända akademiker (t ex ingenjörer, ekonomer och inom HR, kommunikation och IT/programmering, arkitekter). Det är en chans att komma åt relevant kompetens och extra resurser. Arbetsgivare väljer själva vem eller vilka ni vill erbjuda praktik. Det är arbetsförmedlingen som står för all ersättning och upplägget är mycket enkelt då de på Jobbsprånget sköter all kontakt med arbetsförmedlingen.Jobbsprånget i korthet.
Guldstjärnan 2020
Nominera den serviceperson eller serviceföretag som du tycker gör det lilla extra i sitt arbete och som bör uppmärksammas.
Nomineringen pågår fram till 31 augusti och sen tar en jury fram finalisterna i respektive kategori, person/företag.
Årets företagare
Nu är det dags att nominera till Årets Företagare i Östersund 2020! För att bli nominerad till utmärkelsen Årets Företagare finns det kriterier som ska uppfyllas. Kriterierna och möjligheten att nominera finns på Företagarnas hemsida
Bild på en banner inför föreläsningsserien
Save the date - Ta ditt företag in i framtiden
FÖRETAG HAR MYCKET ATT VINNA PÅ att prioritera jämställdhet och mångfald och behandla det som en affärsfråga – likt vilken annan som helst. Förutom all forskning som pekar på att jämställda bolag, utöver bättre lönsamhet, visar en bättre innovationsförmåga handlar det även om att både kunna attrahera och behålla talang.

Tredje och sista föreläsningstillfället skulle ha hållits den 23:e mars men fick ställas in på grund av covid-19.
Nu kommer föreläsningen att webbsändas den 15 oktober kl 12-14. Boka in det redan nu i kalendern så kommer inbjudan efter sommarsemestern.
Senaste företagsfrukosten - se den här
Missade ni senaste företagsfrukosten där det bland annat var information vilka byggprojekt som är på gång? Var lugn, den går att se i efterhand så klicka här.

Nästa företagsfrukost är planerad till den 16 september, inbjudan kommer till hösten.

Har du förslag på innehåll på frukostarna? Maila dessa till maria.stenhammar@ostersund.se

Bild på en kaffekopp och en kaffekanna
Balans- och resultaträkning - hur hänger det ihop, och vad är lönsamhet egentligen?
Visualisera din affär bygger på en kombination av föreläsning, coachande samtal och verktyg som nyttjas för att ge kunskap och förståelse för sambanden i företagets ekonomi. Almi bjuder in till digitala möten till hösten.
Nytt kring hantering av brandfarlig gas och aerosoler
Från 1 augusti 2020 gäller nya föreskrifter och allmänna råd om hantering av brandfarlig gas och brandfarliga aerosoler, MSBFS 2020:1. Samtidigt upphör då gällande föreskrifter och allmänna råd helt eller delvis.
Läs mer om föreskrifterna hos Räddningstjänsten Jämtland.
MSB har även två nya handböcker på ämnet
Är ditt företag hållbart?
Är ditt företag lite extra vass på hållbarhet, inspirerar och driver ni utvecklingen framåt? Nominera då er själva eller något annat företag till Årets Hållbara företag 2020. Få chansen att vinna utmärkelsen som Årets hållbara företag 2020, en prissumma på 30 000 kr samt tio andelar i Jämtkrafts solcellspark.
Näringslivskontoret vill önska er alla en trevlig sommar så hörs och ses vi till hösten!
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan