preheader Webbversion
136 topp hog 3
252 balloons 4022896 640
Katarina är Årets företagare i Östersund
Katarina Magnusson som driver Tages konditori & Kök samt Edenbos Konditori blev årets vinnare i Östersunds kommun.

Stort grattis Katarina och lycka till i länsfinalen som går av stapeln på Guldgalan den 5 november!
Var med och påverka Östersunds framtid!
Välkommen att delta på digitala dialoger i samband med arbetet att ta fram Östersunds kommuns nya tillväxtstrategi.
Vi ser gärna att just du deltar med kloka inspel och tankar. Tillsammans stakar vi ut riktningen för hur kommun, näringsliv och organisationer ska arbeta med hållbar tillväxt under den närmaste femårsperioden. Under tre timmar spanar vi på trender, vad som händer därute och här hemma samt diskuterar vilka fokusområden som är viktiga och vad vi strategiskt bör prioritera. Vilka datum och tider som är planerat hittar du på kommunens hemsida. Välkommen med din anmälan!
Är du företagare i Torvalla?
Då har du säkert fått en inbjudan, digitalt eller via post till en företagsfrukost den 5 november där vi ska prata framtiden i Torvalla. Detta är en del i alla dialoger kommunen genomför nu i arbetet med utvecklingsplan Torvalla. Vi håller till i Verksmogrillen den 5 november kl 08-09. Kom ihåg att anmäla dig senast den 30 oktober till maria.stenhammar@ostersund.se
249 Sk%c3%a4rmklipp
Är du fastighetsägare i Torvalla?
Då har du säkert fått en inbjudan via post till ett digitalt möte den 6 november där vi ska prata framtiden i Torvalla. Detta är en del i alla dialoger kommunen genomför nu i arbetet med utvecklingsplan Torvalla. Kom ihåg att anmäla dig senast den 30 oktober till maria.stenhammar@ostersund.se, så får du länken till mötet.
254 Sk%c3%a4rmklipp2
Är du i behov av en akademiker?
Då ska du testa Jobbsprånget där nyanlända akademiker får praktik hos dig under 4 månader. Det kostar dig inget! Det språk som används under praktiken är engelska, under lunch/fikastunder är det svenska.
Mer information finns här. Vill du ha stöttning från Östersunds kommun kan du maila lisa.esseen@ostersund.se så hjälper hon dig.
Utvecklingsplan Brunflo - vad händer?
Under hösten 2019 och under 2020 har det skett olika dialoger för att ta reda på vad som är viktigt för er som bor eller arbetar i Brunflo. Många förslag på åtgärder kom in som sedan har prioriterats bland medborgarna. Utvecklingsplanen har nu beslutats i Kommunstyrelsen och kommer nu att vara ett underlag i kommande budgetprocess. Vill ni veta vilka åtgärder som har prioriterats samt annan information, se på hemsidan.
Hållbara evenemang
Missade du konferensen om hållbara evenemang den den 8 oktober? Via denna länk kan du se den i efterhand. Frågor som diskuterades var, hur skapar vi hållbara evenemang och varför är det viktigt?
Jemtopia
Vad är Jemtopia? Det är en podcast från Peak Region i Jämtland Härjedalen som vill lyfta blicken för utveckling av befintliga näringar och morgondagens företag, skapa tillväxt och inspirera till innovationer.
Du hittar den där poddar finns.
Står du inför ett ägarskifte?
Nu kan du som företagare i Västernorrland och Jämtlands län få del av landets största arbete som underlättar för dig i arbetet med ditt ägar- eller generationsskifte. Över 3000 bolag i de två länen står inför ägarskifte inom fem år, och upp emot tusen av dem kan behöva stöttning i det arbetet.
CooCon är en satsning som drivs av Connect och Coompanion tillsammans med Almi Nord och erbjuder stöd i förberedelserna för ägarskiftet.
Farligt avfall
Från 1 november ska uppgifter om farligt avfall rapporteras till Naturvårdsverket. Det farliga avfallet blir då spårbart. Skyldigheten att anteckna uppgifter har funnits i många år men ska nu bli digitalt. Mer information finns på kommunens hemsida.
Minnesgåvor - upphandling
Fem kommuner i regionen, Jämtlands Gymnasieförbund, Jämtkraft och Region Jämtland Härjedalen ska upphandla minnesgåvor. Gåvorna utdelas till anställd eller förtroendevald som uppnått viss anställningstid. Mer info finns på upphandlingskontorets hemsida.
Låt högpresterande IT-studenter lösa ditt företags utmaningar!
Mittuniversitetets anordnar Internship där IT-studenter ta sig an en utmaning för ditt företag och ni får chansen att visa upp er som en attraktiv arbetsgivare för framtida topprekryteringar.

Företaget får möjligheter till:
  • Nya perspektiv på en viktig frågeställning inom IT
  • Omvärldsanalys
  • Utveckla strategier
  • Utvärdera nya affärer eller utveckla ett produkt-, tjänste- eller teknikkoncept. 
  • Skapa kontakt med unga och ambitiösa studenter med nya kompetenser och stor drivkraft.
Låter detta intressant? Ta kontakta med sofia.larsson@miun.se, 010-142 87 57. miun.se/internship
Olle Oscarsons fond - Nytt företagarpris i Östersund
Stiftelsens ändamål är att främja företagandet i Jämtlands län med särskilt fokus på innovation, produktion och tidig företagsutveckling. Priset på minst 50 000 kronor ska gå till den eller de som genom innovativt tänkande och handlande utvecklat en produkt/tjänst eller ett företag som bedöms vara en förebild och potential för företagande och näringslivsutveckling i Jämtlands län. Här kan du nominera en eller flera kandidater.
Fonden förvaltas av den ideella föreningen Näringsidkarna i Östersund.
Växla karriär med Yrkeshögskola
Funderar du eller någon i ditt nätverk på att byta karriär? Då är yrkeshögskola ett bra tips.I denna artikel kan du läsa om Malin som växlar om från hudterapeut till solenergiprojektör.

253 photovoltaic 2814504 640
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan