preheader Webbversion
136 topp hog 3
God Jul och Gott Nytt År!
Så går ännu ett år mot sitt slut och denna gång summerar vi ett år som inte varit likt något annat. Vem kunde för mindre än ett år sedan ana att vi skulle leva under en pandemi av det slag vi nu upplever.
 
Det har förstås varit, och är, en svår situation för väldigt många. Vi var nog många som hade en stark förhoppning om att hösten skulle bli något mer normal. Ja, inledningen av hösten blev kanske också mer normal vilket innebar en bättre tid för många olika verksamheter. Nu i detta skrivandes stund är situationen annorlunda, en tid av nya restriktioner som vi måste förhålla oss till.
 
Vi behöver verkligen värna om verksamheterna i vår kommun. Samtidigt är det av stor vikt att vi följer gällande restriktioner. En liten insats för att bidra till vårt lokala näringsliv kommer genom kommunens julgåva till alla anställda. I år får varje anställd inom kommunen en gåva på 500 kr som används genom CityPlay-appen. Som företagare ansluter du dig till appen utan kostnad.
 
Vi väljer ändå att se fram emot 2021, ett nytt år med nya spännande utmaningar i nära samverkan med alla er inom näringslivet. Tillsammans skapar vi de allra bästa förutsättningarna för utveckling av Östersunds kommun!
 
God Jul och Gott Nytt År!
Önskar Fredric Kilander och alla andra på Näringslivskontoret
267 Fredric med dekor liten
Vill du vara en som kan få möjlighet att ta del av kommunens och regionens personalgåva till jul?
Region Jämtland/Härjedalen och Östersunds kommun har beslutat sig för att ge en digital gåva till sin anställda som ett tack för i år. Gåvan kommer endast att kunna användas genom CityPlay-appen vilket innebär att alla verksamheter i Jämtlands län som ansluter sig till appen har möjlighet att ta del av de närmare 8 miljoner som går till det lokala näringslivet. Läs mer om detta hos Destination Östersund.
266 FogMoon Foto G%c3%b6ran Strand  mindre
Satsning på inflyttning och kompetens, kanske din?
Är du företagare/arbetsgivare i en bransch med kompetensbrist? Du vet väl om att du kan annonsera gratis på Leva i Östersund som marknadsförs året runt på sociala medier? Tipsa också inflyttare eller nyrekryterade om sidan för mer information om Östersund och för att få hjälp via kommunens flyttsamordnare.

Region Jämtland/Härjedalen driver ett projekt ”En attraktiv region” vars syfte är att öka inflyttningen till länet. Projektet bygger på samverkan med alla kommuner. Det kommer att arrangeras en rad olika event som underlättar för arbetsgivare att få tag på kompetens. Håll utkik för att delta på kommande event!
tasteget.nu är webbsidan med information om projektet och aktiviteterna. Regionen har också lanserat magasinet ”Ta Steget” som snart kommer ut.

Känner du någon som du vill ska flytta hem till Östersund? Tipsa då om vårt digitala inflyttarevent den 28 december.
Dagens tonåringar är er framtida personal
Vet de om att ni finns? Vet ni vilka dom är? Det vet nämligen Handelskammaren Mittsverige.
Varje år träffar de 5 000 gymnasie- och högstadieelever i vår region. De pratar med ungdomarna om deras framtid ur ett arbetsgivarperspektiv och önskar därför ta del av hur ert företag ser på den framtida kompetensförsörjningen. Hör av er om ni vill veta mer eller själva vill medverka i mötet med eleverna!
Kontakta Josefine Forslund via mail eller via mobil 070-216 11 21
269 coffee 1580595 640
Företagsfrukostar våren 2021
Tyvärr kommer vi inte att kunna ordna fysiska företagsfrukostar hur gärna vi än vill. Vi kommer däremot att genomföra dessa digitalt tillsammans med Företagarna. Vi kommer främst att ta upp näringslivsrelaterade frågor kopplade till Covid -19 där vi tar hjälp av olika experter. Det kan t.ex handla om vilka stöd som finns att söka och hur man söker dessa. Så håll utkik efter inbjudningarna som kommer via mail. Den första frukosten är 20 januari kl 08.
Jobbar du med mat? Vill du öka din försäljning?
Har du idétorka eller behöver inspiration kring ditt företag och Covid? Det är förståeligt. Matkompetenscentrum har tagit fram 20 idéerför dig som är livsmedelsföretagare. Idéerna visar både vad Hushållningssällskapet Jämtland gör och kan hjälpa dig med men också konkreta tips från omvärlden, allt för att öka din försäljning!
271 bild%c3%a5retsby 1x1
1x1
Kyrkås – årets by 2020
Motivering Årets by 2020:
”Kyrkås, den gemytliga byn med flera föreningar som samverkar, och där hembygdsföreningen är ett nav. I byn har man utvecklat besöksanledningar och event kring byns historia, och sommartid arrangeras servering och midsommarfirande i anslutning till den gamla kyrkan och rustmästargården. Skytteföreningen är en aktiv ungdomsförening som har lyckats få en levande sport med duktiga ungdomar som hävdar sig säven nationellt. Nyligen öppnades en kulturbyggnad för allmänheten som drivs i privat regi”.
Vinnaren får 25 000 kronor som ska användas för att utveckla byn ännu mer. Stort grattis till er!
Få företagets myndighetspost digitalt
Östersunds kommun kan skicka ut post, fakturor med mera till myndighetsbrevlådor som Kivra och Digimail. Nya digitala tjänster tillkommer hela tiden. Vill du ta emot post digitalt behöver du ansluta företaget till en myndighetsbrevlåda och godkänna Östersunds kommun som avsändare. På digg.se finns mer information om hur du går till väga.
Nya taxor för VA och avfall
Vattnets brukningsavgifter höjs med 10%.
I taxan för avfall är flera ändringar gjorda så att varje hämtning ska bära sina egna kostnader.
Ni hittar de nya beslutade taxorna för 2021 här:
Är du företagare eller fastighetsägare i Torvalla?
Läs extra här
Ett företagarnätverk finns från och med nu efter ett samtal med några företagare i Torvalla. Den slutna facebook-gruppen är skapad för företagare & fastighetsägare som verkar i Torvalla-Verksmons industriområde. Där kan ni ha åsikter, idéer eller förslag på förbättringar där ni gemensamt kan jobba för att få till ett trevligare område att vistas i så väl för boende, kunder och ni som jobbar där. Ni hittar gruppen här: https://www.facebook.com/groups/318117072643224
Vi vill bli bättre för er
Östersunds kommun bjuder in ett antal företag i kommunen till workshops i början av 2021. Företagarna ska få möjlighet att under korta workshop komma med kreativa förslag på hur dialoger och processer mellan företag och kommunen ska bli bättre inom fyra olika branscher. Är du intresserad av att delta så kan du se på denna sida vilka branscher vi vill träffa och när. 
Tillståndsguiden hjälper er
Vi har tagit fram en tillståndsguide där du kan se vilka tillstånd du kan behöva. Detta för att underlätta för dig som företagare. Välj bransch för att läsa mer om några av de tillstånd som är relevanta för just dig. Du kan också välja ett specifikt tillstånd direkt i listan A till Ö. Tillståndsguiden hittar du här.
Regeringskansliet har samlat information till företagare
Regeringskansliet har samlat information till dig som är företagare om de åtgärder som regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige. Sidan hittar du här.
Saknar du någon att bolla dina idéer med?
Behöver du någon som stöttar och peppar dig i en eventuell motgång? Eller behöver – och vågar – du och ditt företag utmanas med nya synvinklar? Då kan en mentor vara svaret. Med Almis mentorprogram får du som företagare tillgång till en erfaren mentor som kan vara ditt stöd och bollplank. Kontakta Magnus Bjurling om du har frågor.
Östersund i Dagens Industri
Destinationsbolaget har i samarbete med Östersunds kommun tagit fram en bilaga om Östersund i Dagens Industri. Den beskriver det fantastiska med Östersund. Ni hittar bilagan här.
270 Sk%c3%a4rmklipp
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan