Nyhetsbrev från Näringskontoret
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Webbversion
Nyhetsbrev från
Näringslivskontoret
logo
572 digitaltrekryteringsevent
Tillsammans lockar vi kompetens till Östersund, delta på vårt rekryteringsevent!
Letar du kompetens till ditt företag? Välkommen att delta på vårt rekryteringsevent i Stockholm den 4 juni.

Vi bjuder in kandidater från olika branscher och tillsammans med er visar vi vilka jobb och möjligheter som finns i Östersund. Vi träffar kandidaterna kl 11.00-13.15 på Stockholm Waterfront och sen går vi tillsammans till Oscarsteatern för att se genrepet av The Rocking pots föreställning "Vi är vårt land".
All information om dagen finns på den här sidan och här anmäler du ditt företag till eventet senast den 27 maj.
576 group g027d5a680 640 1x1
1x1
Utveckla ditt företag tillsammans med andra!
Få svar på frågor kring ledarskap och hur man leder sig själv och andra framgångsrikt i sin verksamhet.

Välkommen på en förmiddag med inspirationsföreläsning med Pernilla Gravenfors som har lång erfarenhet av ledarskap och affärsutveckling.
Du får också träffa ett antal kvinnor som nyligen har deltagit i Almis VD grupp och utvecklat sitt företag. Du får prova på hur det känns att delta i en VD-grupp, där du och ditt företags utmaningar får stå i fokus för andra företagares erfarenheter och kompetens.
Allt detta händer den 4 maj kl 10-13 på Verket och ni blir bjudna på lunch!
Läs hela programmet här och anmäl dig senast den 28 april.
Nätverk betyder mer än man tror
Anita Munther VD på KAPAB Sågspecialisten berättar om sin företagarresa och ger goda råd till alla som är osäkra på om de klarar rollen som företagare.

– Tro på dig själv. Tänk ut vad du vill göra och låt inte folk tala om för dig att du inte kan. Ta hjälp av andra, hitta nätverk och prata med någon utomstående som kan se på verksamheten med helt andra ögon. Och sist men inte minst; det är tillåtet att göra misstag!
Du läser hela reportaget på kommunens hemsida.
577 Anita stege
579 cinnamon buns gccdf5f679 640
Nu upphandlas livsmedel
Upphandling av livsmedel för alla kommuner samt Jämtlands gymnasieförbund pågår nu. 

Upphandlingen är uppdelad i följande delar: Huvudsortiment, Nötfärs - fryst samt Kaffebröd - färskt. Ni kan läsa mer om den upphandlingen här.
Matchmaking av Ukrainska talanger
Inom ramen för det nationella Vinnova-finansierade projektet Switch to Sweden finns nu möjlighet att skapa en matchmaking-aktivitet där ukrainska talanger samlas och matchas till jobb på svenska företag. 

Är du arbetsgivare och är intresserad? Då ska du ta en titt på denna hemsida där du kan ansökan.
585 ukraine flag gc5fdb7dfa 640
Vill du ha hjälp med din utmaning?
Ansök till Business Innovation Day den 24 maj 2022 .

Utvalda experter anpassade för just din utmaning och område kommer med förslag, nya infallsvinklar, idéer, vetenskapliga metoder och tekniska lösningar som är ovärderliga för fortsatt utvecklingsarbete. Du får också tillgång till unik kompetens genom nationella och internationella kontaktnät.
Ansök här senast den 29 april.
590 decision gd43fe5ec1 640
592 bundestag gd534997c9 640
Dags för näringslivsparlament i länet
Företagare får sätta sig på politikernas plats och göra sina röster hörda i ett antal frågor, det återskapar ett fullmäktigemöte.

Det finns ett behov av att skapa en mötesplats mellan politik och näringsliv. En plats där företagare och politiska beslutsfattare kan mötas under en dag för att öka den ömsesidiga förståelsen. Därför startades parlamentet. Nu är det dags igen i vårt län, datumet är den 12 maj. Läs mer på Handelskammarens hemsida där länken kommer att läggas ut till sändningen.
586 potatoes gc89f4294c 640
Säljer du ekologiska livsmedel?
Då måste du som livsmedelsföretagare from 1 januari 2022 anmäla det till Livsmedelsverket. 

För att livsmedel ska få säljas som ekologiska måste särskilda regler vara uppfyllda. Dessa regler och annat som kan vara intressant för dig kan du läsa om på Livsmedelsverkets hemsida.
Vad behöver du för stöd för att ditt företag ska bli mer energieffektiv?
Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen, genomför en förstudie (GREEN) för att undersöka förutsättningarna och planera för kommande genomförandeprojekt som stöttar små och medelstora företag i Jämtlands län i sin gröna omställning.
Hör av dig till projektledare Sara Nordstrand eller 063-14 65 63 för inspel.
596 bild till nyhetsbrev
Vill ni utveckla framtidens energi- och klimatsmarta lösningar och behöver stöd?
Energimyndigheten stödjer innovationsutveckling hos små och medelstora företag.

Just nu finns två möjligheter till finansiering som kan ge företag bidrag för att utveckla sin affärsidé eller testa sin lösning med kund.

1. Vill ni utveckla er affärsidé? För att utveckla innovationer som har ett affärsfokus och potential att bidra till omställningen till ett hållbart energisystem.

2. Vill ni testa och utveckla er lösning med kund? Projekt stöds som syftar till test/verifiering/validering av nya produkter, lösningar och tjänster.
588 climate change gbd8de2516 640
Konkurrenskraft i ett förändrat klimat
Många företag saknar idag kunskap om hur klimatförändringens effekter i andra länder kommer att påverka näringslivet och samhällen i Sverige.
 
Företag behöver stärka sin förmåga att analysera klimatrisker då dessa påverkar företaget både akut och långsiktigt och skapar reaktioner i många delar av värdekedjan. Länsstyrelsen har satsat på att ge företag stöd i att skapa resiliens i ett förändrat klimat och har producerat en filmserie i tre delar med tillhörande faktamaterial som ni hittar här.
594 people singing karaoke gd8f9f347f 640
Lyssna på framtidens röster 
Representerar du en modern långsiktigt hållbar affärsverksamhet så ta möjligheten att träffa ungdomar och lyssna på vad de har att säga om hållbar framtid. 

Under våren har sex klasser i åk 4-9 arbetat med frågor kring återbruk och cirkulär ekonomi. Den 19 maj presenterar de sina arbeten. Arrangemanget ingår i konceptet Framtidens röster och kulminerar på FN:s miljökonferens i Stockholm i juni. Läs mer i inbjudan här.
Behöver du material som handlar om Östersund?
Då ska du gå in på ostersundspulsen.se. I verktygslådan finns bland annat bilder, filmer, teamsbakgrunder, östersundshjärtat och texter - fritt att använda för alla som vill sprida bilden av Östersund!
581 verktygsladan bild
Välkommen till en dag om ungas psykiska (o)hälsa
Syftet med dagen är dels att höja kunskapsnivån, men också utifrån de ungas perspektiv komma fram till konkreta lösningar, både på kort och lång sikt.
Inbjudan går ut brett då det är en samhällsutmaning. Du hittar inbjudan här i pdf
584 love g89142cff7 640
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan
$$$open$$