Nyhetsbrev från Näringskontoret
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Webbversion
Nyhetsbrev från
Näringslivskontoret
logo
Ett viktigt steg för att förbättra trafiksituationen i Lillänge
Östersunds kommun har under en tid utrett olika alternativ och möjligheter att förbättra trafiksituationen i Odenskog/Lillänge. Beskedet som kom den 26 maj att betongstationen är såld till en aktör som vill utveckla området för handel är en viktig del för att få till en bra lösning för trafiken.

– Försäljningen innebär ett perfekt tillfälle för att börja åtgärda trafiksituationen, vilket i första steget innebär att avlasta stora Lillänge-rondellen i första hand, och få ett bättre flöde in och ut ur handelsområdet, säger Tore Åberg, sektorchef på Östersunds kommuns tekniska förvaltning.

Läs hela artikeln här
340 Frida Sl%c3%a5nstam liten 1x1
1x1
Frida vann länsfinalen i Guldstjärnan

Den 26 maj var det länsfinal för Guldstjärnan 2020.
Frida Slånstam i Östersund vann det ärofyllda priset i kategorin Årets Serviceperson.

Motiveringen:
Hennes restaurang är en trygg, varm plats och med sin enorma drivkraft gör hon skillnad för många. Ibland handlar det om att köpa närproducerade råvaror, andra gånger om att bjuda in hemlösa på buffé. Förutom att erbjuda god och vällagad mat till konkurrenskraftiga priser gör hon en insats för samhället. Vid sidan av jobbet, arbetar hon även som volontär för Robin Hood Second hand.

Stort grattis till dig Frida!

Vill du ta chansen att lyfta en serviceperson eller serviceföretag/arbetsplats som gör det lilla extra för dig som kund? Här kan du nominera och gör det senast den 31 augusti.
Östersunds företagsklimat har blivit bättre!
De senaste veckorna har såväl Företagarna som Svenskt Näringsliv givit ut sina respektive rapporter kring företagsklimat. Det är glädjande att se att Östersunds kommun enligt båda rapporterna har ett bra företagsklimat.
- I fortsatt samarbete ska vi se till att tillsammans åstadkomma ett ännu bättre resultat kommande år säger Fredric Kilander näringslivschef.

Rapporterna hittar ni här:  
Stor tillväxt i IT-branschen
IT-branschen i regionen växer och många företag har planer på att växa mer. Totalt inom vår region innebär det 649 nya tjänster inom 5år, dvs en ökning från dagens personalstyrka med 86%. Det och mycket annat visar den rapport gällande kompetenskartläggning och expansionsbehov inom IT-branschen för vår region. Läs den rykande färska rapporten här
339 computer 1185626 1280
Har du idéer för framtidens hantering av avfall i Östersund
Den 4 juni är det en digital workshop för politiker och företagare i Östersunds kommun om framtidens Kretsloppspark. Du får ta del av goda exempel och får chansen att tycka till och skapa framtidens Kretsloppspark i Östersund. Läs mer om workshoppen och anmäl dig.

Har du idéer som du vill dela med dig av men har inte möjlighet att vara med på workshopen? Då kan du maila dessa hit.
334 david b
Stärk ditt varumärke med rörlig bild
Almi bjuder på en kostnadsfri föreläsning den 2 juni om hur du kommer igång med rörlig bild för att stärka ditt varumärke i olika kanaler. Detta vill du inte missa! Anmäl dig till Almis föreläsning.
337 mariann i kavaj  Nu d%c3%a5
Företagsekonomi på begriplig svenska
Tycker du det är en utmaning att läsa och förstå ditt företags ekonomiska rapporter? Delta då i Almi´s pedagogiska och lärorika genomgång som ger dig grund för din nya förståelse för företagsekonomi! Anmäl dig till via Almis hemsida.
Utveckla fastigheten med hjälp av AI 
Hur kan du som fastighetsägare utveckla ditt företag med hjälp av AI, Artificiell Intelligens? Den 16 juni anordnas en workshop där får du höra praktiska exempel om hur man med hjälp av AI utvecklat driften av fastigheter. Program och anmälan till workshop om AI hittar du på Mittuniversitetets hemsida.
Anställ en avgångsstudent innan kompetensen flyttar
Kanske finns din nästa rekrytering bland någon av alla de avgångstudenter som nu tar sin examen från Mittuniversitetet. Många önskar bli kvar i vår region och där är kontakten med näringslivet under och efter studierna avgörande. Så ta chansen att fånga framtidens kompetens innan den flyttar härifrån.
333 jgy liten
Är ditt företag i behov av yrkesutbildad personal
I Östersund finns yrkesutbildningar för vuxna inom till exempel byggbranschen; målare, träarbetare, plattsättare, golvläggare, betongarbetare och murare.
Vill du komma i kontakt med elever eller skola för att diskutera praktik eller framtida anställningar, hör då av dig till Lärcentrum i Östersund via deras hemsida eller mail
Erbjuda laddning till kunder och besökare
Funderar du på hur du kan fixa laddning till dina kunder och besökare? Lär dig mer om grunderna för laddning och lyssna på goda exempel från Jämtland och Västernorrland på ett webbinarium den 1 juni.
All information om webbinariumet finns på Region Jämtland Härjedalens hemsida.
Stärk ditt företags beredskap inför störningar och avbrott
Vill du veta hur du kan börja att stärka ditt företags beredskap att hantera störningar och avbrott för att bli mindre sårbar? Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tagit fram information för att öka kunskapen om beredskap och ge konkreta råd och stöd.
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan