Nyhetsbrev från Näringskontoret
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Webbversion
Nyhetsbrev från
Näringslivskontoret
logo
435 jamtli liten
Rekrytera på hemvändarevent!
Många nya potentiella medarbetare är hemvändare som befinner sig i Östersund vid jul och de är intresserade av att få konkreta förslag och information om jobb, bostäder, skola, fritid med mera.

Därför anordnar vi ett Hemvändarevent den 28 december klockan 13.00–16.00. Det blir en typ av minimässa där Östersunds kommun tillsammans med lokala företag berättar om allt fantastiskt Östersund har att erbjuda.

Är du en arbetsgivare som är i behov av personal? Vill du och ditt företag delta och har lite frågor? Då kan du läsa mer här . 
431 trophy gdaf0a6bc6 640
Grattis alla vinnarna på årets Guldgala!
Näringslivskontoret vill gratulera duktiga entreprenörer som vann sin respektive kategori på årets Guldgala.

Vinnarna i Östersunds kommun är:
Flow Motion Technology, Elin Engström Bygg, Polismyndigheten, Rut Odéns fastigheter, Marianne Kurtsson Sandberg & Jonsson Åkeri, Per Mårs (Flow Motion Technology), Hans Victor (Flow Motion Technology),  Lena Jonsson Näslund (SNÖ of Sweden), Daniel Hermansson och Torbjörn Windahl (Treakel Lakritsbutik)och Lars Helgesson (Deloitte)
429 Middag Foto Sandra Lee Pettersson liten 1x1
1x1
Lyckad speed-dejting för restaurangelever och företag
Under torsdagen den 25 november var Östersunds kommun med och arrangerade speed-dejting för att matcha arbetssökande och arbetsgivare inom restaurangbranschen. 

Det råder stor brist på kockar och restaurangpersonal i Sverige, så även i vårt län. Med anledning av det satsar Östersunds kommun samt Jämtland Härjedalen Turism och Regionen på att, genom speed-dejting, matcha elever och arbetsintresserade inom området med företagen i branschen.

-Det är tredje gången vi är med och anordnar denna typ av rekryteringsträff, och alla tre gångerna har det varit väldigt positivt både för företagen och deltagarna, säger Magnus Åkerblad, tf enhetschef och utbildningsledare vid Lärcentrum, Östersunds kommun och fortsätter: - Huvudsyftet är ju att alla deltagarna ska hitta ett jobb i restaurangbranschen hos något av företagen på plats, men relationsbyggande är minst lika viktigt.

Vill du läsa hela artikeln kan du läsa i den här länken.
437 Kontor Foto H%c3%a5kan Wike litren
Är du intresserad av coworking?
Funderar du på att starta ett coworkingkoncept och är du redan igång och vill utveckla din verksamhet, då ska du läsa vidare.

Under några veckor, med start 30 november, kommer det att ordnas en webbinarieserie om coworking som körs digitalt. Deltagandet är kostnadsfritt. Webbinarierna vänder sig till aktörer i Jämtland Härjedalen som är intresserade av att utveckla sina kunskaper och inspireras av olika coworkinginitiativ. 


Mer information och möjligheten att läsa mer om respektive träff finns på denna sida.
432 Lotta
Surdeg och S:t Olavsleden, vad har dom gemensamt
Troligtvis åt Olav Haraldsson surdeg under sin vandring till Trondheim.  Idag, snart tusen år senare vandrar pilgrimer längs samma led och söker mat och boende för natten. Kanske kan de bo hos dig? Kan de äta surdeg hos dig?

Under en storytellingkväll den 30 november i Östersund kommer ni att få lära er mycket om surdeg, historien om S:t Olav, vandringsleden i dag, att driva B&B och evenemang kring leden. Föreläsningarna är kostnadsfria för alla som är intresserade av surdegsbak och S:t Olavsleden.
Intresserad? Anmäl dig då.
Har du missat inbjudan om offentlig upphandling?
Här kommer en påminnelse till mer kunskap inom upphandling. 
Det kan leda till mer affärer med offentlig sektor.
 
Upphandlingsmyndighetens ger fakta, råd och tips om upphandlingar, anbudslämning.  Vårt regionala Upphandlingskontor berättar vad de kan hjälpa till med.
Mötet är den 30 november 08.30 - 11.15 och är digitalt via Teams.

Anmäl dig till Maria Stenhammar senast den 29 november
433 bild upphandling
Snart är det dags att träffa studenter fysiskt på Mötesplats Campus!
Efter två år på webben planerar Mittuniversitetet nu för en klassisk fysisk arbetsmarknadsmässa med montrar, studenter och goodiebags så långt ögat kan nå!
Save the date! Torsdag den 3 mars händer det men anmälan öppnar redan i januari. Vill du vara säker på att få en inbjudan när det är dags? Maila Joakim Samuelsson
430 Miun Vinter Foto H%c3%a5kan Wike liten
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan