Nyhetsbrev från Näringskontoret
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Webbversion
Nyhetsbrev från
Näringslivskontoret
logo
467 aff%c3%a4rsutveckling2
Företagare på landsbygden, se här! 
Du har chansen att bli coachad i affärsutveckling av experter inom högaktuella områden – kostnadsfritt! 

Näringslivskontoret erbjuder ett inspirerande, lättillgängligt och innehållsrikt kursupplägg till dig som är företagare på landsbygden i Östersunds kommun.
Du får ca 10 timmar med experter som guidar dig rätt in i framtiden – med direkt affärsnytta och fokus på digitalisering. Det blir föreläsningar, workshops och coachning i grupp. Programmet är uppdelat inom olika delar; Introduktion, Omställning, Ekonomi, Jobba smartare med administration och Marknadsföring och sälj.

Under hösten 2021 deltog ett antal företagare. Via denna länk kan du få läsa om vad två av deltagarna tyckte.

Se mer detaljerad information om programmet i denna pdf.
 
Du anmäler dig via mail till Future Fridays, hello@futurefridays.se  
 
Programmet finansieras med medel från Tillväxtverket. 
image
1x1 466 Scandinav YBMM digital LITEN
1x1
Vill du spetsa ert varumärke som arbetsgivare?
Ta då chansen att delta i Employer Branding For Lunch. Ett utvecklingsprogram för tillväxtföretag som får hjälp att spetsa sitt varumärke som arbetsgivare, motiveras och utbyta erfarenheter med andra företag.

Ni träffas vid fyra tillfällen och får lyssna till inspirerande föreläsare.
Du får konkreta tips som ger kraft att utveckla en kultur och arbetsplats där medarbetare vill befinna sig och utvecklas till sin fulla potential. Det är helt kostnadsfritt att delta, oavsett bransch eller storlek. Programmet körs digitalt.

Se program och skicka in intresseanmälan här. Det finns fortfarande några platser kvar.
476 Timbanken 2022 320x320 pxl RJH
Utveckla företagandet i regionen!
Bli rådgivare och hjälp andra företag
Nu söker Region Jämtland Härjedalen och länets kommuner rådgivare till Timbanken.

Timbanken ger företagare möjlighet till 5 timmar kostnadsfri rådgivning per år för att utveckla sitt företag inom olika kompetensområden.

Som rådgivare kommer du göra en viktig utvecklingsinsats för små- och medelstora företag i Jämtland Härjedalen. Samtidigt får du möjligheten att knyta kontakter med nya potentiella kunder. Se vilka kompetensområden det gäller och lämna anbud (fr o m 1 februari) här.
Digikraft vill göra ditt företag starkare!
Projektet som nu söker företag som de kan ge en välförtjänt draghjälp till nästa steg i företagandet. Hoppas att du vill ansöka till att vara med i Digikraft.

Digikraft är ett projekt som hjälper dig att påbörja eller komma vidare i din affärsutveckling med hjälp av digitala verktyg.
För mer information och lämna en intresseanmälan läs här. 
475 Digikraft vi vill gora ditt smalare
453 newspapers g3bd938680 640
Vem hämtar ert returpapper?
Sedan årsskiftet är det kommunernas ansvar att samla in returpapper.

I Jämtlands län har kommunerna upphandlat Lundstams AB som fått uppdraget att hämta på återvinningsstationer, i soprum och hos verksamheter. De sköter också avtal, prissättning och fakturering. Vänd er till Lundstams för uppdatering av avtal och priser.
Ni som förut haft Stena kommer nu få det hämtat av Lundstams istället enligt överenskommelse dem emellan.
Planerar du att göra förändringar i din livsmedelsverksamhet? 
Tänk på att du kan behöva anmäla det till miljö och hälsa innan du genomför förändringen. Mer information hittar du på Östersunds kommuns hemsida.
456 bread gcd7c4892b 640
Ta reda på om din affärsidé håller!
Välkommen till ett seminarium som Almi ordnar där du lär dig ställa rätt frågor om du vill veta vad dina kunder verkligen behöver!
Läs mer på Almis hemsida.
640x640transp
Kvinna och VD?
Här är något för dig
Almi  har VD-grupper för kvinnor. Där får du både nya kunskaper och kontakter! Läs mer och anmäla dig via deras hemsida. 640x640transp
Kickstarta ditt företag
Ett program för dig som har en idé, vill starta eller nyligen startat företag. Du får: bättre koll på företagets ekonomi och budget och verktyg och metoder för att lyckas bättre med försäljning. Mer information finns på Almis hemsida.
469 inspiration gc401f142d 640
Vinn ett aktiebolag
Känner du blivande företagare eller har du nya företagsidéer? Då finns chansen att vinna ett aktiebolag. Det tre stycken att tävla om och det görs här.
Utebliven avfallsrapportering kan ge miljösanktionsavgift
Sen november 2020 har det funnits krav på verksamheter att rapportera om sitt farliga avfall till Naturvårdsverkets avfallsregister. Kraven har fr o m i år skärpts så den som är sen med sin rapportering riskerar en miljösanktionsavgift på 5000 kr.
 
Ni kan undvika sanktionsavgiften om ni upprättar och följer rutiner för rapportering. Vid tillsynsbesök kan miljö och hälsa bland annat be att få titta på företagets rutiner för anteckning och rapportering av farligt avfall samt senaste rapportering till avfallsregistret.

För mer information om verksamheters rapportering av farligt avfall, läs här.
462 chemicals g18c28e638 640
477 froson asfalt liten
Projektet S:t Olavsleden bjuder in till spännande kurser
Utbilda och utveckla dig själv i det ämne som passar dig. Vi vill att alla som på något sätt är verksamma längs
S:t Olavsleden eller funderar på att bli verksam, tar tillfället i akt och deltar på några av våra kurser och seminarier. Är du bara nyfiken så är du också välkommen att anmäla dig.

Läs mer om innehållet i länkarna.
472 people ga34c0b44a 640
Möt studenten som kan bli din nya medarbetare
Det kan du göra digitalt den 3 mars när Mötesplats Campus anordnas. Så ta chansen att träffa studenter och starta ett samarbete och skapa viktiga relationer inför framtiden! Läs mer och anmäl er på Mittuniversitetets hemsida.
Click to visit us on Facebook
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan