Kanske känns det lite dystert att ställa undan grillen för vinterförvaring, byta ut sandalerna i hallen mot gummistövlar och lägga handkräm istället för solkräm i varukorgen samtidigt som dagarna bara blir kortare och mörkare...
Men misströsta ej vänner!
Vi har laddat upp med ungefär 5000 olika jippon att se fram emot, från nu ända fram till att klockorna ringer på årets sista dag.
Vad sägs om Stämpla Ut, Vinprovning & middag med Vinoteket, Vinmakarbesök, Julquiz och mycket, mycket mer.
Håll i regnhatten kompis, för nu åker vi. |
|
|
Fredagen den 8 november är det återigen dags att mingla ner från kontoret till oss för att dansa hela kvällen lång!
Nytt för den här gången är en mini-AW innan AW:n, i form av en sommelierledd vinprovning, i samarbete med Vinoteket.
Utöver 4 olika viner och en charktallrik ingår en härlig höstgryta á la boeuf bourgougne samt en buffé av goda tillbehör. Perfekt så man står sig hela kvällen!
Vill du boka bord till vinhyllan? Maila oss på mat@astern.se eller använd knappen nedan.
Pris: 595 kr för vinprovning, charktallrik, middag, entré & garderob Tid: 18:15 fredag 8 november |
|
|
|
|
|
 |
Lördagen den 16 November gästas Astern av ingen mindre än Charles Brun, vinmakare från det anmärkningsvärda vinhuset Chateau La Fleur Lauga, som besöker Sverige och vår lokala vinproducent Vin Till Mat.Château de Lauga är en välkänd vinproducent med en gedigen historia och en passion för att producera förstklassiga viner. Deras vingårdar är belägna i vackra omgivningar i södra Frankrike och deras druvor odlas med stor omsorg och precision.
Om du vill höra om hur det är att vara vinmakare i Bordeaux och lyssna till Charles filosofi kring vin, avnjuta 6 olika viner ihop med en smarrig charktallrik, rekommenderar vi att du bums bokar in den 16/11!
Pris: 425:- (betalas på plats) Plats: Astern Tid: Lördag 16/11 klockan 14:00
Boka din plats genom att maila ditt namn och hur många ni blir till info@vintillmat.se.
Efter provningen finns möjlighet att fortsätta kvällen i vinets tecken med en wine makers dinner på restaurang Babbel. Tobias som är kock där kommer ta fram en 3-rättersmeny anpassad till vinerna och Charles kommer presentera vinerna och svara på alla era frågor. Till denna middag anmäler man sig direkt till restaurang Babbel. |
|
|
Utöver vårt exceptionella julbord anordnar vi i år även tre stycken julquizkvällar med livemusik!
Boka in den 5:e eller den 19:e december för en superhärlig kväll med Asterns goda julmat, spännande quiz och grym livemusik.
Men sno på... Den 12:e är redan fullbokad!
Kontakta oss för din bokningsförfrågan via knappen nedan, eller via mat@astern.se. |
|
Om man hade kunnat vinna pris för finaste monter hade vi vunnit! Tjejerna på Umica hjälpte oss att ta med känslan från Astern hela vägen till Åhaga med klockren utsmyckning, och nog lockade det besökare till vår monter! Det är oklart om det var montern i sig eller det italienska bakverket vi bjöd på som lockade allt folk till oss... |
|
Oavsett så hade vi en förträfflig dag tillsammans med Borås näringsliv!
Bakverket är förövrigt Asterns nya signaturkaka - en traditionell italiensk kaka på sockerkaksbotten med olivolja, cognac och apelsin som smaksättning.
Välkommen till restaurangen för att smaka! |
|
|
När mörkret kommer och regnet öser ner, misströsta ej; vet att Astern dig ser. Från rusket och in i värmen vi dig lotsar, med vin, musik & glädje, vi mörkret trotsar. |
|
|