Håll dig uppdaterad om vad som händer inom den maritima branschen
Webbversion
Vi summerar SMM, kompetens i sikte och Save the date x 2
Vi summerar SMM2018 i Hamburg!
Läs mer på smtf.se

Rolls Royce nya Pod visades på SMM i Hamburg
Den är  utvecklad i Kristinehamn där Hydrolabbet har en viktig roll i utvecklingen.

Läs mer
Är du medlem i SMTF?
Boka in den 22 november!

Vi arrangerar en dagsresa för dig som medlem i SMTF med destination Kristinehamn - vi besöker Rolls Royce och har en workshop med utgångspunkt i CELESTE.

Boka in datumet i kalendern - mer information kommer i nästa medlemsbrev!
Kompetens i sikte!
Totalt har mer än trettio studenter antagits till den tvååriga Yrkeshögskoleutbildningen Marin Serviceingenjör vid Högskolecentrum Bohuslän (HCB) i Uddevalla.  

Är du medlem i SMTF? Boka in kvällen den 16 oktober då vi arrangerar en kväll där ni kan presentera er verksamhet och får chansen att knyta kontakter med våra framtida marina serviceingenjörer. Är du intresserad av att delta?
Kontakta Fredrik von Elern.


Läs mer


Maritim frukost den 24 oktober!
Nätverka och lyssna på de senaste trenderna inom den maritima sektorn presenterat av Maritime Insight, Lloyd’s list Intelligence samt få reda på hur exportfrämjarna i Regionalt Exportcenter kan hjälpa dig med din exportsatsning.

Maritime Insight, Lloyd’s list Intelligence
Med över 130 experter är Maritime Insight, Lloyds List Intelligence, världsledande inom Business Intelligence, datainsamling, analys och nyheter inom den maritima sektorn. Under frukostseminariet presenteras en omvärldsanalys med fokus på kontraktsläge för container, bulk och nybyggnad.

Regionalt Exportcenter:
Inom ramen för Västra Götalands regionala exportcenter samarbetar affärsrådgivare och andra företagsstödjande organisationer för att underlätta för dig som vill göra internationella affärer. Du kan få hjälp inom finansieringsstöd, lagar & regler, marknad samt produkt- & tjänsteutveckling.
 
Boka morgonen i din kalender och håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev!

SMTF är ett marintekniskt nätverk inom RISE med ett 100-tal medlemsföretag och organisationer.
 
Vårt uppdrag är att stödja den svenska marintekniska näringen med innovations- och affärsstöd med fokus på hållbarhet och miljö.
Målet är konkurrenskraftiga företag och en grön marinteknisk utveckling för en bättre värld!
RISE Research Institutes of Sweden www.ri.se