Smart Housing Småland bygger en internationellt ledande innovationsmiljö som, med användaren i centrum, skapar smart boende och hållbar byggd miljö med bas i glas och trä.
4559 shs logo liggande
7825 curve 1209392640 640
Välkommen till en förmiddag om glasfunktion och produktion!
Förmiddagen den 15 maj bjuder Smart Housing Smålands temagrupp Transparent intelligens in till en träff med föredrag och diskussion om glasfunktion och produktion.

Programmet vänder sig till företagsrepresentanter inom glasbranschen och företag som på ett eller annat sätt använder glas. Programmet innehåller inbjudna talare, möjlighet till intressanta samtal mellan företagspartners kring framtida möjligheter och behov samt lunch.

Först ut bland de inbjudna talarna är IKEA som berättar om glasanvändning i sina produkter. Därefter presenterar Lunds tekniska högskola möjligheterna som öppnas med icke-förstörande provningsmetodik av planglas för bedömning av glaskvaliteten. Sedan följer talare från SIKA Sverige AB, Pujol och RISE.

Efter de inbjudna talarna följer det en diskussion där det förhoppningsvis blir intressanta samtal kring framtida behov inom branschen och möjliga gemensamma projekt. Observera att i anmälan fyller du i vilket ämnesområde du gärna ser tas upp under diskussionen. Förmiddagen avslutas med lunch.

Program
8.30 Välkomna, Stefan Karlsson, glasforskare RISE och ledare för temagruppen Transparent intelligens

8.40 Föredrag
  • IKEA; världens största köpare av Glas, Thomas Ohlsson, Global materialspecialist glas, IKEA of Sweden
  • Icke-förstörande provningsmetodik för planglas, Kent Persson, professor Lunds Tekniska Högskola
  • Kompabilitet; möjligheter och utmaningar för fogning i fönster och fasad, Ante Salomonsson, SIKA SVERIGE AB
10.00 Fika

10.15 Föredrag
  • EVALAM- and ABAR-lamination with PUJOL machinery, Zoran Skoric and Matti Malin, Pujol
  • Laminering av planglas samt andra material, Henrik Tryggeson, glasforskare RISE
11.00 Diskussionsforum

12.00 Lunch

Dagen är kostnadsfri och vi hoppas att du vill komma!

Välkommen hälsar Smart Housing Smålands temagrupp transparent intelligens.
Plats Videum Konferens, Framtidsvägen 14, Växjö.
Konferensrum CURIE
Datum & tid 15 maj, med start kl 08.30
Senaste dag för anmälan 29 april.
Anmäl dig här >
Nyhetsbrev och inbjudningar
Prenumerera på Smart Housing Smålands nyhetsbrev och inbjudningar. Smart Housing är en innovationsmiljö med fokus på byggande och boende i trä och glas som drivs av RISE.

Välkommen att prenumerera på RISE Nyhetsbrev om Glas respektive RISE inbjudningar inom glasområdet.

7884 sunrise 1756274 mindre
Var med på temadagen den spännande glasutvecklingen den 14 maj
Temadagen arrangeras av RISE och är fylld med kunskap, dialog och tankar om framtiden. Programmet vänder sig till glasbranschen och er som på ett eller annat sätt använder glas. Vi erbjuder inspirerande talare, mingel och god mat. I år provar vi att vara i Videums helt nyöppnade konferenscentrum ett stenkast från RISE.

Förutom att träffa glasforskarna på RISE som berättar om senaste nytt så kommer Volvo Cars att ge en inblick i deras glasavdelning och hur man jobbar med RISE. Göteborgs universitet talar om möjligheterna att använda fönster som element och tar sin energi från solen. Dessutom berättar en kollega från RISE om det senaste inom området interaktivitet.

Plats Videum Konferens, Framtidsvägen 14, Växjö.
Datum & tid 14 maj, kl 11-22. Senaste anmälningsdag 6 maj.
Program och anmälan hittar du här >
Hantering personuppgifter
Du får den här inbjudan antingen för att du prenumererar på våra utskick eller för att någon i vårt nätverk sagt att du kan vara en viktig person för innovationsmiljöns framtida utveckling.

Vi kommer att dokumentera eventet i text och bild. Detta använder vi för att berätta om vad som händer inom Smart Housing Småland i olika kanaler. Om du inte vill finnas med på bild så säg till när du anländer.
Läs mer >
$$$open$$