Smart underhåll av infrastruktur
 
Visa webbversion > | Gå till vår hemsida >
Digitalisering blir tema för höstträffen
Du har väl skrivit in 1 oktober i din kalender? Det är dagen för Mistra InfraMaints årliga träff. I år blir temat digitalisering. Att utnyttja den nya teknikens och digitaliseringens möjligheter på ett bra sätt blir viktigt för att nå Mistra InfraMaints programmål.

Läs mer >
Välkomna till workshop med Mistra InfraMaint
Ta chansen att dela med dig av dina erfarenheter på en workshop i Stockholm 10 maj.

Under dagen kommer du få en presentation av den kartläggning som projektet "Roadmap för kompetensuppbyggnad" har genomfört med ett antal aktörer. Resultaten kommer att utgöra grund för kommande delar i Mistra InfraMaint, framför allt när det gäller fortbildning, utbildningsmetoder och kurser.
Anmäl dig här >
En styrelseordförande som tror det går att göra skillnad
Kristina Gabrielii hade bestämt sig: Inga fler styrelseuppdrag. Men ordförandeskapet i Mistra InfraMaint kunde hon inte motstå.

– Egentligen hade jag bestämt mig för att försöka jobba lite mindre. Men jag är ganska nyfiken och älskar att jobba och det känns som ett så spännande forskningsprogram, säger hon.
Läs mer >
Just nu letar vi en bra aprildag för webinariet som ska ge en lägesrapport från Mistra InfraMaint. Finns du med på listan över kontaktpersoner hos partners eller prenumererar på nyhetsbrevet får du en inbjudan.
Inte prenumerant på nyhetsbrevet ännu? Anmäl dig här! >
Välkommen Roya, ny doktorand på plats hos KTH
– Jag tror att det här projektet blir spännande. Jag gillar att forskningen ligger så nära verkligheten. Det säger Roya Meydani, en av de första doktoranderna som verkar inom Mistra InfraMaint.

Sedan 1 mars är hon knuten till projektet "Beslutsstöd för infrastrukturägare".
Läs mer >
Exjobbare kartlägger dagens arbetsprocesser
Hur kan VA-aktörer säkra framtiden och hänga med i den snabba tekniska utvecklingen?

Det är frågor som exjobbarna Emil Mårtensson och Philip Rumman från KTH arbetar med just nu genom att kartlägga dagens arbetsprocesser hos Stockholm Vatten och Avfall, en del av projektet  "Systemlogik och anpassning av affärsmodeller i smart underhåll av infrastruktur".
Läs mer >
Lediga jobb för doktorander inom Mistra InfraMaint
Vill du forska kring avlopp eller dricksvatten i Skåne, tillskottsvatten i Göteborg eller kring digitalisering och nya affärsmodeller i Stockholm? Nu finns chansen att bli doktorand inom programmet.
Läs mer >
Missa inte: 30 september blir det doktorandträff
Gör en notering i almanackan! Dagen före Mistra InfraMaints höstträff samlas också doktoranderna in om programmet i  Stockholm.