Senaste nytt från OffshoreVäst View in browser
4186 header
Februari nyhetsbrev
I månadens nyhetsbrev fokuserar vi på vindkraft då vi i mars tillsammans med Vindforsk arrangerar ett spännande seminarium i Stockholm. Dessutom rapporterar vi från Belgien där OffshoreVäst var på plats för ett internationellt event inom ramen för projektet ELBE (Europe Leading Blue Energy).

Trevlig läsning!
7599 Tanja   G%c3%b6ran Loman screen 2
Möt Göran Loman, Vattenfall
Tanja Tränkle har intervjuat olika aktörer inom branschen för havsbaserad vindkraft. I den första intervjun av totalt tre möter du Göran Loman, Vattenfall som diskuterar lokalt/regionalt näringsliv och den havsbaserade vindkraftsindustrin i stort.
Se intervjun
7601 bl%c3%a5%2c bl%c3%a5tt%2c danmark%2c f%c3%b6rnybar energi s
Havsbaserad vindkraft - Nya behov & möjligheter
Tillsammans med Vindforsk arrangerar vi ett spännande seminarium den 12 mars. I fokus står nya behov av el och nya möjligheter att producera el. På talarlistan hittar du bland annat SSAB, RISE, ABB och Vattenfall som diskuterar erfarenheter och utmaningar.
Läs mer 
7598 ELBE visit 2
Lyckad klustersamverkan genom ELBE
Den 26 februari bjöd Blue Cluster i Belgien in till klustersamverkan och matchmaking. Tillsammans med tre OffshoreVäst-medlemmar gjorde vi bland annat ett studiebesök hos
De Meyer och deltog på ett intressant seminarium. Läs mer
5403 elbe skottland cosme
EU med stor satsning på klimatsmart teknologi
I veckan beslutade EU att placera över 10 miljarder euro i ett investeringsprogram för att stötta innovativ "grön" teknologi och europeisk konkurrenskraft. Den första utlysningen för programmet sker redan 2020. Läs mer (extern länk)
Kommande event
Havsbaserad vindkraft – nya behov och möjligheter - 12 mars, Stockholm, Sverige
MARINE 2019 - 13-15 maj, Göteborg, Sverige
ELBE seminarium - 21-22 maj, Göteborg Sverige