Lättvikt lyfter svensk konkurrenskraft Webbversion
bild
9612 aircraft 1362586 960x560
Go Global with lightweight 
i samverkan mellan LIGHTer och Produktionslyftet


Välkommen att bli en del av startprogrammet Go Global with lightweight i samverkan mellan LIGHTer och Produktionslyftet med start den 3 oktober 2019! 

Produktionslyftet är initierat av IF Metall och Teknikföretagen. Finansiärer är Vinnova, Tillväxtverket och medverkande företag.

Programmet syftar till att ge inspiration och stöd till företag inom LIGHTer med färre än 250 anställda som vill förbereda sig för att ta större affärer på en global marknad. Att löpande förnya sin verksamhet kräver att du och dina kollegor förmår samla styrkorna kring det som är viktigast.

Avgörande är att ni investerar tid och kraft – och att ni uthålligt kan driva en linje! Upplägg I Startprogrammet arbetar ni med 3-7 andra företag för att tillsammans fundera kring era utmaningar och hur ni som enskilt företag kan utveckla och förändra ert sätt att arbeta.

Ni kommer att få: 
· Hjälp att identifiera era viktigaste utmaningar relaterat till tillväxt och större affärer på en global  marknad
· Verktyg och handledning för att samla fakta och bestämma nuläge
· Insikter om innovationsledning och förändringsprocesser
· Inspiration från företag som gjort liknande resor
· Hjälp att hitta prioriteringar för att välja fokus i företagets fortsatta utveckling.

Resultatet efter genomfört program kommer vara att ni har formulerat er framtidsbild och har en idé om nästa steg, som ett avstamp för fortsatt utveckling av den egna verksamheten.

Vi tror att minst två personer från varje företag bör delta och att de representerar företagets ledning. Målsättningen är att ni ska känna en beslutsamhet i hur ni vill driva er utveckling framöver och att ni verkligen vill leda denna resa.

Programmet kommer att spänna med fem träffar under hösten 2019 med start den 3 oktober. OBS! Gör din intresseanmälan så snart som möjligt, först till kvarn gäller. Intresseanmälan är ej bindande.

Mer information finns att läsa i bifogad fil.

Mer information
För frågor, kontakta:

Cecilia Ramberg,  LIGHTer/RISE IVF
cecilia.ramberg@ri.se
070-780 60 52

Dan Carlsson, RISE IVF/Produktionslyftet
dan.carlsson@ri.se
070-780 61 82
Intresseanmälan
bild 640x640transp
640x640transp Sveriges förmåga att utveckla världsledande kompetens inom lättviktsteknik kommer att vara avgörande för vår industris konkurrenskraft och tillväxt inom landets styrkeområden. Därför bygger LIGHTer framtidens samarbete inom lättvikt: gränsöverskridande, fokuserat och effektivt.

Har ni några frågor eller synpunkter på nyhetsbrevet och/eller dess innehåll, tveka inte att höra av er.

Finansiärer:
Det strategiska innovationsprogrammet har fått stöd från Vinnova, Energimyndigheten och Formas. 
bild  bild  bild