Nyheter från Substitutionscentrum – vi vägleder kemisk substitution Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
bild
Nyheter från Substitutionscentrum
6525 1x1
bild
6525 1x1
Så kan PFAS fasas ut ur konsumentprodukter
PFAS är en högaktuell ämnesgrupp som till stor del fortfarande saknar reglering, trots att vi är väl medvetna om riskerna. Därför är det med stor glädje vi mottar slutrapporten från POPFREE-projektet. Det är ett tvåårigt innovationsprojektet med målet att hitta bra alternativ till PFAS och främja användningen av dessa i konsumentprodukter.

Ta del av POPFREEs resultat genom att ladda ned rapporten, eller hör projektledarna Marie Syrén och Joel Svedlund berätta om resultaten i ett webbinarium.

Trevlig sommar!
Anna Jacobs, Centrumledare
bild
GODA EXEMPEL PÅ SUBSTITUTION
2022 är Peak Performance kvitt fluorkarbonerna
För fyra år sedan beslutade Peak Performance att deras sortiment skulle vara fritt från PFAS 2022. Åsa Andersson berättar om resan och att 85 procent av sortimentet är PFAS-fritt idag. 
NYHET
Dansk webbplats listar hormonstörande ämnen
Hormonstörande ämnen – vilka är de? Ett nytt initiativ inom EU, som stöds av Kemikalieinspektionen, listar de kemikalier som identifierats som hormonstörande.
bild
NYHET
Förslaget "Skatt på modet" ute på remiss till oktober
Förslaget om skatt på kemikalier i textil och skor är nu ute på remiss och alla som vill får lämna remissvar. Tanken med skatten är att den ska leda till ökad substitution av kemikalier där det idag finns bättre alternativ.
bild
NYHET
Framtidsscenarier för cirkulära möbelflöden
Hur skulle det se ut om möbelbranschen ställer om till en cirkulär ekonomi? Vad skulle det innebära? Det ska projektet "Framtidsscenarier för cirkulära möbelflöden" ge svar på.
NYHET
ChemScore – en ny typ av hållbarhetsranking
Med hållbarhetsrankingen ChemScore vill ChemSec bland annat göra det lättare för investerare att göra gröna investeringar i kemivärlden.
bild
SUBSTITUTIONSGUIDEN
Så identifierar du oönskade kemikalier i dina varor
I Substitutionsguiden steg 2 går vi igenom hur du tar reda på om du har farliga kemikalier i dina varor och vilka ämnen du ska börja med att byta ut, substituera.
bild
UTBILDNING
Välkommen på våra webbinarier i höst

7 oktober: Så kommer du igång med systematiskt kemikaliearbete i ditt företag

4 november: Välj alternativ med metoden Alternatives assessment

Läs mer och anmäl dig här
 
6517 footer logo 82x105
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
ADRESS
KONTAKT
Följ oss
bild bild bild bild