RISE
1457 rise logo rgb
Bazar och innovationssamtal i RISE nya lokaler på Ideon i Lund

Scheelevägen 17, 223 63 Lund, Sverige | 08/05/2019 14:30
Välkommen till en ny värld av möjligheter

RISE, Sveriges ledande forskningsinstitut och innovationspartner, har nu samlat hela vår regionala verksamhet i nya lokaler på Ideon i Lund. Förutom det vi gör lokalt och regionalt blir det nya kontoret också en väg in till hela RISE utbud av forskning, experter, certifieringar och tillgång till ett hundratal test- och demonstrationsmiljöer.  

Den 8 maj 14.30-18.00 (drop-in mellan 14.30-16.30) arrangerar vi en bazar och ett samtal kring skånsk innovation i världsklass i våra nya lokaler. Bazaren blir en slags minimässa av aktiviteter där du får möta RISE, lyssna, se och uppleva hela vårt breda spektrum av tjänster och pågående projekt.

I det efterföljande samtalet (start cirka 17.00) om skånsk innovation i världsklass deltar ledande representanter för skånskt och svenskt näringsliv, organisationer m fl. Vi bjuder på mat och dryck under bazaren och efter innovationssamtalet.

Reservera din (kostnadsfria) plats redan idag nedan!

Program:

14:30 - 17:00  – Bazar 

Bazaren är en aktivitetsmässa med ett tiotal parallella aktiviteter. Det är 15–20 minuter långa presentationer, samtal, workshops eller demonstrationer och som genomförs i olika rum. Här nedan ser du några exempel på alla saker som presenteras eller demonstreras, med start varje halvtimme mellan 15:00-17:00.
SARGASSO – En öppen, maritim innovationsplattform. SARGASSO samarbetar med alla branscher som ser affärsmöjligheter inom de blå näringarna. | GoIndependent – Insatser kring energi- och näringsrik mat för äldre och som kompletteras med insatser kring träning och falltrygghet. | RISE ICT Show – Ett minievent som presenterar vad RISE gör och kan göra med sina samarbetspartners inom informations- och kommunikationsteknologi. | Viable Cities – Det strategiska innovationsprogrammet och hittills största satsningen som genomförts i Sverige kring forskning och innovation om smarta och hållbara städer.

Utöver dessa exempel kommer ytterligare fem till tio projekt eller verksamheter att presenteras vid bazaren.

17:00 - 17:40  – Samtal om ”Skånsk innovation i världsklass” 


Skåne är en del av Sverige men också del av en växande Öresundsregion. Det är platsen för två av Sveriges största och senaste forskningsanläggningar MAX IV och ESS och här finns en stark samverkan mellan näringsliv och offentlig sektor.
Vilka utmaningar står framför oss och hur möter vi dem? Hur kan vi genom samverkan ytterligare vässa oss för att fortsatt vara ett attraktivt, livskraftigt Skåne som bidrar till ett hållbart samhälle och innovationer i världsklass?
Dessa frågor utforskar vi under samtalet om ”skånsk innovation i världsklass” där bland andra Marie Grönborg, Perstorp, Micael Nord, Region Skåne, John Rune Nielsen, RISE, Stephan Müchler, Sydsvenska Handelskammaren och Moa Dahlman Truesdale, Energy Opticon deltar.
 RISE arbetar med många av vår tids viktigaste och roligaste utmaningar, ofta genom uppdrag eller i samarbete med partners från näringsliv, akademi och offentlig sektor. Vi drivs av att kunna bidra till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.
550 icons location
Plats
RISE, Ideon Science Park, Building Beta 5
Scheelevägen 17, 223 63 Lund, Sverige
ANMÄLAN
RISE Research Institutes of Sweden
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.
The registration has been closed since 03/05/2019 18:00.