RISE
Invigning av testbädden för digitaliserat jordbruk

Ultunaallén 2, Uppsala | 29 maj kl 09.30 - 14.00
Testbädden är en arena för utveckling och samarbete kring ny teknik som ska bidra till ett fossilfritt, mer hållbart och lönsamt jordbruk. På plats i testbädden kommer vi under dagen att visa hur framtidens digitala jordbruk ska växa fram – med uppkopplade åkrar, självkörande eldrivna jordbruksmaskiner och avancerade system för dataanalys.

 Vi är glada och stolta att bjuda in till en spännande dag tillsammans med våra samarbetspartners SLU, SMHI, Jordbruksverket, LRF, Uppsala kommun, Lantmännen, Dataväxt, Yara, Bayer, Ericsson, Telia, Volvo Penta, LRF Konsult, Intellolabs, Deep Forestry, Solvi och Ecoloop.

 Evenemanget äger rum vid testbädden på Campus Ultuna den 29 maj kl 09.30-14.00. Vi bjuder på fika och en lättare lunch.

 Anmälan via nedan knapp senast den 22 maj. Dela gärna information om evenemanget och tipsa personer du tror kan vara intresserade.

Program

09:30 – 10:00  Fika och mingel vid kanten av testbädden 

10:00 – 11:30  Moderatorledda samtal på temat digitaliserat jordbruk samt presentation av testbädden. 

Medverkar gör bl a Johan Wellander och Tina Rudolphsson, lantbrukare; Åsa Odell, vice ordförande LRF; Claes Johansson, hållbarhetschef Lantmännen; Magnus Leonhardt, strategi- och innovationschef Telia Sverige, Jonas Engström, forskare vid RISE och projektledare för testbädden.

11:30 – 12:00  Invigningsceremoni

Leds av Pernilla Walkenström, divisionschef RISE

12:00 – 14:00  Lättare lunch och öppen testbädd

Träffa projektets partners och lära dig mer om möjligheterna med testbädden. Besök vårt showroom om testbäddens möjligheter. Ta del av odlingen på plats, demonstration av autonoma jordbruksmaskiner, samt drönare för datainsamling.

Vi visar även upp relaterade projekt med innehåll som öppen växtbildbank för maskininlärning; mekanisering av hästnäringen och prototypverkstad; landsbygdsutveckling och innovationssupport; hållbarhet, spårbarhet och blockkedjor; digitalisering av djurhållning; effektivisering av jordbrukets logistik; elektrifiering av jordbruksmaskiner.

Praktisk information

Så hittar du:
Testbädden ligger på Campus Ultuna, Ultunaallén 2, Uppsala. 

Resa kommunalt från Uppsala central:
Ta buss 4 eller 100 till Campus Ultuna, eller buss 8 till Ultunaallén (tar ca 25 min).

Resa med bil:
Parkering finns vid RISE kontor, Ultunaallén 4, eller längs allén.

Mer information om testbädden hittar du på ri.se.

Plats
Ultunaallén 2, Uppsala
ANMÄLAN
RISE Research Institutes of Sweden
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.
The registration has been closed since 27/05/2019 17:05.