SMTF Möter... Johannes Hüffmeier
12803 smtf logo1 jpg

SMTF MÖTER... JOHANNES HÜFFMEIER, RISE

14014 Johannes H%c3%bcffmeier

Välkommen på 30 minuters webinarium med
Johannes Hüffmeier på temat 
  • Teknikutveckling för energieffektiva fartygsoperationer
    Fallstudier från aktuella forskningsprojekt.

Energieffektiv drift av fartyg, är en väsentlig del i arbetet med att minska sjöfartens miljöpåverkan. Johannes Huffmeier från RISE berättar om fall från olika aktuella forskningsprojekt i ämnet.


Om Johannes Hüffmeier:
  • Johannes jobbar på RISE som senior projektledare inom sjöfart, offshore och förnybart energi med ämnen inom risk, säkerhet och tillförlitlighet. Han har erfarenhet av offshore och landbaserade installationer och testning i mer än 12 år. Anställd vid RISE sedan 2017, hanterar han olika projekt relaterade till sjöfart och marina förnybara energikällor. 
  • Han har mellan 2013 och 2017 genomfört EPCI-projekt för offshore substationer för Storbritannien och Tyskland som anställt på ABB Inocean. Tillämpningsområdet omfattade förberedelser för tow-to-field, wet och drytowage, tillstånd, installationens slutliga driftsättning och testning.  
  • Vidare arbetslivserfarenhet omfattar hantering av kommersiella forsknings- och tekniska utvecklingsprojekt hos ABB HVDC som tillämpar nya tekniker för framtida generationer av onshore och offshore-installationer tillsammans med ABBs kunder.
  • Johannes har arbetat som konsult hos SSPA Sweden AB inom sjöfart och offshore i 8 år, med fokus på risk- och säkerhetsrelaterade frågor samt marina verksamheter i hård miljö.Onsdag 16 september  kl 09:00-09:30.


VÄLKOMMEN!


Vi önskar ert svar senast den 15 september.    
Deltagandet är kostnadsfritt.
Länk till Webinarium skickas efter anmälan.  Vid  tekniska fel vid anmälan, kontakta liselotte.melkersson@ri.se. 

Detta är ett stående arrangemang från SMTF som kommer att hållas onsdagar var 14:e dag. Inbjudan till SMTF möter... kommer att finnas på SMTFs hemsida och skickas ut till våra medlemmar.
Anmälan
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
The registration has been closed since 15/09/2020 17:30.