Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
5764 IMG 2627
Hej!
Till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland skickar vi från Livsmedelsacceleratorn här information om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd, så som pågående projekt, seminarier, nätverk, finansieringsmöjligheter och event. Bilden ovan är från ett seminarium om matsvinn, som arrangerades av Livsmedelsacceleratorn och RISE Jordbruk och Livsmedel den 27 september. Det var fullt till sista plats och vi fick bland annat lyssna till Michiel Kernkamp, VD för Nestlé Norden, som berättade varför vi måste se till att maten vi producerar hamnar på vår tallrik.
Klicka här för att se ett klipp från dagen
5766 digital2 1x1
1x1
Här kan du få upp till 250.000 kronor för digitalisering
Vill du med digital teknik skapa nya värden i företaget så finns det pengar att söka från Västra Götalandsregionen i form av affärsutvecklingscheck.
Exempel på projekt som affärschecken kan användas till är att ta fram en digital strategi, utveckling av kundrelationer, hjälp att genomföra en digital transformation eller ta fram nya tjänster genom att använda existerande datamängder. Företag som har 2-49 anställda, en omsättning på minst 3 miljoner kronor och som ligger i Västra Götalandsregionen kan söka 50.000 – 250.000 kronor.

Men det är bråttom – sista ansökningsdag är 31 oktober.

Läs mer >
1x1 5769 organisation
1x1
Organisation för framgångsrik livsmedelsexport
Den 25 oktober träffas medlemmar i Exportnätverket för livsmedelsföretag i Västra Götaland. Temat för denna träff är ”Organisation för framgångsrik livsmedelsexport”. Hur påverkas exportmöjligheterna av företagets organisation? Är vissa typer av organisation bättre än andra på att nå en lyckosam hållbar och långsiktig exportsatsning?
Nätverket arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Business Sweden med finansiering av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och vänder sig till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen med en befintlig exportverksamhet. Träffarna är kostnadsfria för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Linus Arnold, 010-516 6724K87N8hDcQTTKKFTioSxqB8Q2BNX5JtAljwgAAAABJRU5ErkJggg== linus.arnold@ri.se

Läs mer >
5768 musslor 1x1
1x1
Framtidens mat från havet – en dag om musslor, alger och ostron
Är du nyfiken på hur vi utvecklar marknaden och skapar innovativa produkter för morgondagens konsument av det vi skördar från havet?

I så fall ska du sätta ett kryss i kalendern den 7 december och bege dig till Strömstad för en temadag arrangerad av Maritima klustret och Svinesundskommittén. Här kommer du att få möta Paulig INCubator PINC som ger konsumentinsikter och kunskap, Ourst Shellfish berättar om sin tillväxtresa, Mikael Öster på Strömstad Spa & Resort bjuder på innovativ mat från havet och på eftermiddagen ges tillfälle att prata mer med oss från Livsmedelsacceleratorn, om till exempel finansieringslösningar. Temadagen vänder sig i första hand till små och tidiga livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen och är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Maria Åberg, 010-516 6984K87N8hDcQTTKKFTioSxqB8Q2BNX5JtAljwgAAAABJRU5ErkJggg==, maria.aberg@ri.se


Läs mer >
5770 workshop 1x1
1x1
Workshop i affärsmodellering – optimera din väg till marknaden
Den 21 november håller vi en workshop inom affärsmodellering, enligt Business Model Canvas-metoden. Detta är ett gyllene tillfälle att lära sig mer om hur man kan optimera affärsutvecklingen mot en tydlig kund/marknad. Syftet med workshopen är att öka deltagarnas förståelse för affärsmodellering och synliggöra styrkor och svagheter i deras affärsidé. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras.
Workshopen vänder sig i första hand till små och tidiga livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen och är kostnadsfri för avsedd målgrupp.

För mer information kontakta Susanna Moore, 010-516 6612K87N8hDcQTTKKFTioSxqB8Q2BNX5JtAljwgAAAABJRU5ErkJggg==, susanna.moore@ri.se

Läs mer >
5772 Estrella 1x1
1x1
Årets Dagligvara 2018: Linschips från Estrella
Grattis Estrella till vinsten i Årets Dagligvara 2018 med produkten Linschips! Även förra året gick priset till ett västsvenskt livsmedelsföretag, nämligen Njie Foods med produkten Pro Pud Proteinmilkshake.
Priset Årets Dagligvara tilldelas en produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till utveckling och fyllt ett nytt konsumentbehov.

Läs mer >
Kontakta Livsmedelsacceleratorn
Vill du veta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att komma vidare i era utvecklingsprocesser? Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Välkommen att kontakta någon av våra företagsutvecklare:

Linnéa Qvirist, 072-568 69 09, linnea.qvirist@ri.se
Kajsa Malmberg, 070-573 66 23, kajsa.malmberg@ri.se
Susanna Moore, 070-386 66 12, susanna.moore@ri.se

Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$