Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
6268 BMC beskuren
Hej!
Till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland skickar vi från Livsmedelsacceleratorn här information om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd, så som pågående projekt, seminarier, nätverk, finansieringsmöjligheter och event.

Bilden ovan är från en workshop i affärsmodellering som vi arrangerade igår, tillsammans med Connect Sverige Region Väst. 7 nystartade livsmedelsföretag jobbade med att vässa sin affärsmodell och här är företagen ni kommer se mer av i framtiden: Landgren Lab (glass), Majornas Matfabrik (färdigrätter), Malt 41 (maltkorn till whiskyproduktion), Marine Taste (buljong), Planet Vega (catering), Vilda Växter (smoothie), Västsvenska skaldjur (skaldjursprodukter).
5768 musslor 1x1
1x1
Framtidens mat från havet – en dag om musslor, alger och ostron
Är du nyfiken på hur vi utvecklar marknaden och skapar innovativa produkter för morgondagens konsument av det vi skördar från havet? Den 7 december arrangeras en temadag om musslor, alger och ostron från Skagerrak. Vi håller till på Strömstad Spa & Resort och där får vi lyssna till Paulig INCubator (PINC), Catxalot och Orkla Foods. Experter från Nofima, RISE, Chalmers och Göteborgs Universitet kommer att finnas på plats, så passa på att prata med dem om utmaningar i råvara, kvalitet, process, ökad förädlingsgrad etc. Vi från Livsmedelsacceleratorn är också med! Med oss kan man till exempel prata om nätverk och finansieringsmöjligheter.

Temadagen arrangeras av Maritima klustret, fokus Marina livsmedel tillsammans med projekt Framtiden är blå som drivs av Svinesundskommittén och Østfold Fylkeskommune. Eventet vänder sig i första hand till små och tidiga livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen och är kostnadsfritt för avsedd målgrupp.

Läs mer och anmäl dig här >
6244 2011%2c choklad%2c chokladpraliner bw 1x1
1x1
Behöver du finansiering till ditt innovationsprojekt?
Den offentliga finansieringen innebär förmånliga, men ofta relativt okända möjligheter att delfinansiera olika typer av projekt och investeringar. Just nu finns två nya utlysningar som vi vill informera om:

RE:Source testcheckar – för entreprenörer samt små- och medelstora företag som önskar genomföra viktiga, mindre tester i ett tidigt skede av utvecklingen, som ett led i kommersialiseringen av en produkt eller tjänst. Checken är på upp till 75.000 kronor.

Vinnova Innovationsprojekt i företag – för aktiebolag med upp till 249 anställda som vill starta och bedriva innovationsprojekt i utvecklingsskeden där annan finansiering är svår att få. Här kan ni söka om upp till 2 miljoner kronor. Det kan exempelvis handla om utredning av kommersiella förutsättningar samt framtagning av prototyper av varor eller demoversioner av tjänster och processer.

Läs mer >
1x1 6245 foodtech2019
1x1
Food Tech företag? Pitcha och vinn resa till Hongkong
Den 18 mars 2019 arrangerar Alfred Nobel Science Park i Örebro och DI Digital konferensen Food Tech 2019. Nytt för i år är att vinnaren av pitchtävlingen inte bara får en plats i startup-touren och kan vinna en miljon kronor i marknadsföring, utan också vinner en resa till Hongkong. Under besöket där får vinnaren chans att pitcha sin idé, möta investerare men också möjligheten att träffa den världsberömda acceleratorn Brinc.

Är det kanske ditt företag som kommer att revolutionera Food Tech industrin framöver?

Läs mer >
6246 FVPD22 1x1
1x1
Save the date för Food Venture Sweden, 14-15 maj 2019
Nu har planeringen för vårens Food Venture Sweden, tidigare Food Venture & Partnering Days (enklare namn, samma innehåll) dragit i gång, och datumen är satta. Detta är mötesplatsen där Sveriges bästa startups inom livsmedel och foodtech träffar industriaktörer och investerare för att prata om samverkan och möjligheter.

Läs mer >
1x1 6247 Signal Andersson CharkSM2018 FotoLisaForsell bw
1x1
Sveriges bästa bacon finns i Västsverige!
Chark-SM är ett av livsmedelsbranschens största evenemang med ca 500 deltagare. Charkföretag tävlar i totalt 17 kategorier och bland segrarna hittar vi två västsvenska företag; Signal & Andersson Charkuterifabrik (se bilden) som utsågs till Svensk Mästare i klass nr 16 Bacon och rökt sidfläsk och Helmut Walch Charkuteri som utsågs till Svensk Mästare i klass nr 7 Klassiskt kryddade korvar. Stort grattis!

Läs mer >
Kontakta Livsmedelsacceleratorn
Vill du veta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att komma vidare i era utvecklingsprocesser? Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Välkommen att kontakta någon av våra företagsutvecklare:

Linnéa Qvirist, 072-568 69 09, linnea.qvirist@ri.se
Kajsa Malmberg, 070-573 66 23, kajsa.malmberg@ri.se
Susanna Moore, 070-386 66 12, susanna.moore@ri.se

Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$