|
Har du en konkurrenskraftig affärsmodell? Tål din nuvarande affärsmodell mötet med kunden eller marknaden?
Den 16 april håller vi vår uppskattade workshop inom affärsmodellering. Detta är ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om hur man optimerar affärsutvecklingen mot en tydlig kund eller marknad.
Syftet med workshopen är att förbättra företagets affärsmodell och synliggöra styrkor och svagheter i affärsidén. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras.
|
|
|
|
Årets Livsmedelsexportör är ett pris som uppmärksammar svenska livsmedelsföretag som har haft stora exportframgångar.
Västsvenska livsmedelsföretag som fått utmärkelsen är Almondy (1999), Abba Seafood (2002), Santa Maria (2003), Aromatic (2011) och Fria Bröd (2016, se bild lånad från Livsmedelsföretagen).
Vi vill gärna se ett företag från Västsverige stå som vinnare igen! Till och med den 15 mars har du möjlighet att nominera ett företag som du anser borde hyllas för sin export (man får nominera sig själv). Skicka vem du vill nominera + en kort motivering på max 300 tecken till rasmus.backstrom@li.se
|
|
|
|
Att livsmedelskedjan digitaliseras innebär stora förändringar och samtidigt gigantiska möjligheter. AI kan till exempel appliceras för att optimera produktion, distribution och försäljning, och på så sätt bidra till minskad miljöbelastning och matsvinn. Många företag vill jobba mer med datainsikter för att skapa en bättre köpupplevelse för kunder eller konsumenter i form av individanpassade rekommendationer eller optimera och förutse konsumentens beställningar.
Gratis inspirationsseminarium för dig som vill starta din AI-resa.
Den 20 mars kan du lyssna till Olof Mogren, expert inom AI på RISE, berättar om hur AI kan bidra till att hjälpa ert företag öka er konkurrenskraft.
Seminariet hålls på RISE Interactive, lokal: LevelUp, Polstjärnegatan 14 i Göteborg, den 20 mars kl 16:00 – 18:00.
|
|
|
|
Tillväxt Norra Bohuslän bjuder dig som är kock eller produktutvecklare på en inspirerande dag där du får möjlighet experimentera med olika sorters tång i kalla och varma rätter. Kursen ges vid två tillfällen: 8 april eller 6 maj. Foto lånat från www.catxalot.se
|
|
|
|
|
|
|
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se. |
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. |
|
|
|
|
|
|