Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
7275 h%c3%a4lsokommunikation
Hej!
Till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland skickar vi från Livsmedelsacceleratorn här information om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd, så som pågående projekt, seminarier, nätverk, finansieringsmöjligheter och event.

Hälsa som en viktig faktor i valet av mat, men hur kommunicerar vi hälsa till våra kunder och hur lätt är det att göra rätt vad gäller märkning? Det var några av frågeställningarna under frukostseminariet om hälsokommunikation som vi arrangerade den 17 januari, då vi gästades av AGFO.

Frida och Lovisa från AGFO spanade kring konsumenttrender inom hälsoområdet. Detta gjorde de tillsammans med en panel bestående av Anna Post från Göteborgs Universitet, Anne Kolbrand från NJIE Foods, Markus Zetterström från Maurten och Maria Gustafsson från Food Clarity.

Här kan du se en inspelning från seminariet. (AGFO Talk börjar vid 5:00, Fridas spaning vid 7:30 och panelsamtalet vid 19:00).

På vår hemsida finns tips om vart du kan vända dig för hjälp med märkningsfrågor.

Vår hemsida >
7250 2011%2c choklad%2c chokladpraliner bw 750px 1x1
1x1
Tillväxtbolag? Här finns finansieringen!
Det finns flera olika möjligheter att finansiera aktiviteter för utveckling och tillväxt. Två utlysningar som öppnat nu i januari är:

Tillväxtverkets Affärsutvecklingscheckar som ger dig upp till 250.000 kronor för projekt som handlar om digitalisering eller export. Kan sökas under hela 2019.

FoU-kort Avancerat från Västra Götalandsregionen – för dig som har ett innovationsprojekt där du vill jobba tillsammans med en forskare vid institut, universitet eller högskola. Här kan du få upp till 700.000 kronor. Utlysningen stänger den 12 mars.

Välkommen att kontakta våra företagsutvecklare för att hitta rätt finansieringsmöjlighet för din idé, ditt projekt eller investering.

Tips: Den 20 februari kl 9-13 arrangerar Johanneberg Science Park ett seminarium ”Finansiering för ditt företag 2019” med representanter från Vinnova, Almi och Västra Götalandsregionen, som kommer att informera om innovationsstöd, lån och andra offentliga pengar som kan sökas av små och medelstora företag för att delfinansiera produkt- och affärsutveckling.

1x1 7251 pitchnight
1x1
Nyfiken på crowdfunding, export, seminarier och samverkansprojekt?
5 februari: Pitch Night – en kväll med startups, crowdfunding och nätverkande. Samarrangeras med FundedByMe och Silicon Vikings.

28 februari: Träff för medlemmar i exportnätverket

14-15 maj: Food Venture Sweden- mötesplatsen där Sveriges bästa startups inom livsmedel och foodtech träffar industriaktörer och investerare för att prata om samverkan och möjligheter.


Läs mer >
7252 Wellibites 1x1
1x1
De uppfinningsrika göteborgarna:
Sara har utvecklat framtidens nyttiga godis
I Sveriges Radios serie ”De uppfinningsrika göteborgarna” kan vi höra Sara Serray prata om arbetet med att uppfinna ett nytt godis. Hon berättar om hur idén kom till, hur hon arbetat med marknadsundersökningar och lärdomar med att starta ett företag – och att hon sålde sin lägenhet för att finansiera starten. Hösten 2016 började hon koka i grytorna hemma i köket och två år senare lanserades Wellibites i butik.
(Foto lånat av sverigesradio.se)
Lyssna här >
1x1 7282 Moa
1x1
Grattis Moa – Årets kvinnliga stjärnskott
I Stockholms stadshus igår korades Moa Gürbüzer från MRG Wines AB till Årets kvinnliga stjärnskott i EY Entrepreneur of the Year 2018. Juryns motivering löd:

Viljan att förändra samhällets värderingar blev starten för Moa Gürbüzers företag. Ingen trodde på hennes idé, men Moa gav aldrig upp. Hon kombinerar målmedvetet arbete med modern teknik och traditionellt hantverk för att förverkliga sin dröm – att den vanligaste frågan på krogar och restauranger ska vara: Vin med eller utan alkohol?


6698 foton Liva 600px
Kontakta Livsmedelsacceleratorn
Vill du veta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att komma vidare i era utvecklingsprocesser? Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Välkommen att kontakta någon av våra företagsutvecklare:

Linnéa Qvirist, 072-568 69 09, linnea.qvirist@ri.se
Kajsa Malmberg, 070-573 66 23, kajsa.malmberg@ri.se
Susanna Moore, 070-386 66 12, susanna.moore@ri.se


Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in