|
Det finns flera olika möjligheter att finansiera aktiviteter för utveckling och tillväxt. Två utlysningar som öppnat nu i januari är:
Tillväxtverkets Affärsutvecklingscheckar som ger dig upp till 250.000 kronor för projekt som handlar om digitalisering eller export. Kan sökas under hela 2019.
FoU-kort Avancerat från Västra Götalandsregionen – för dig som har ett innovationsprojekt där du vill jobba tillsammans med en forskare vid institut, universitet eller högskola. Här kan du få upp till 700.000 kronor. Utlysningen stänger den 12 mars.
Välkommen att kontakta våra företagsutvecklare för att hitta rätt finansieringsmöjlighet för din idé, ditt projekt eller investering.
Tips: Den 20 februari kl 9-13 arrangerar Johanneberg Science Park ett seminarium ”Finansiering för ditt företag 2019” med representanter från Vinnova, Almi och Västra Götalandsregionen, som kommer att informera om innovationsstöd, lån och andra offentliga pengar som kan sökas av små och medelstora företag för att delfinansiera produkt- och affärsutveckling.
|
|
|
|
5 februari: Pitch Night – en kväll med startups, crowdfunding och nätverkande. Samarrangeras med FundedByMe och Silicon Vikings.
28 februari: Träff för medlemmar i exportnätverket
14-15 maj: Food Venture Sweden- mötesplatsen där Sveriges bästa startups inom livsmedel och foodtech träffar industriaktörer och investerare för att prata om samverkan och möjligheter.
|
|
|
|
I Sveriges Radios serie ”De uppfinningsrika göteborgarna” kan vi höra Sara Serray prata om arbetet med att uppfinna ett nytt godis. Hon berättar om hur idén kom till, hur hon arbetat med marknadsundersökningar och lärdomar med att starta ett företag – och att hon sålde sin lägenhet för att finansiera starten. Hösten 2016 började hon koka i grytorna hemma i köket och två år senare lanserades Wellibites i butik. (Foto lånat av sverigesradio.se)
|
|
|
|
I Stockholms stadshus igår korades Moa Gürbüzer från MRG Wines AB till Årets kvinnliga stjärnskott i EY Entrepreneur of the Year 2018. Juryns motivering löd:
Viljan att förändra samhällets värderingar blev starten för Moa Gürbüzers företag. Ingen trodde på hennes idé, men Moa gav aldrig upp. Hon kombinerar målmedvetet arbete med modern teknik och traditionellt hantverk för att förverkliga sin dröm – att den vanligaste frågan på krogar och restauranger ska vara: Vin med eller utan alkohol?
|
|
|
|
|
|
|
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se. |
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. |
|
|
|
|
|
|