Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
8950 bild hemsida med text FVS till ri
Hej!
Till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland skickar vi från Livsmedelsacceleratorn här information om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd, så som pågående projekt, seminarier, nätverk, finansieringsmöjligheter och event.


Om en vecka har vi ännu en gång nöjet att välkomna startups, investerare och livsmedelsindustrin till matchmakingeventet Food Venture Sweden. Vi ser ett ökande intresse för öppen innovation och samverkansprojekt, och eventet är sedan länge fulltecknat. Programmet över två dagar innehåller föreläsningar och panelsamtal med spännande industriaktörer som IKEA, Lantmännen, Oatly och Fazer och internationella investerare som New Crop Capital och Kinnevik. Men den stora attraktionen i programmet är startup pitcharna. I år deltar 32 startups, varav elva är från Västra Götaland: CarbonCloud, CGrind, ConsumIQ, EarthBiteHuj, MealMakers, Musselfeed, Mycorena, NanopasVegafish och Wellibites.
Läs mer >
8555 packaging 1x1
1x1
Inbjudan till seminarium: Hållbara förpackningar
Välkommen till en inspirerande dag om förpackningar onsdag den 22 maj 2019. Det kommer handla om hållbara förpackningar, förpackningstrender och förpackningens påverkan på konsumenten och på livsmedlet. Medverkar gör föreläsare från RISE, Flextrus, Normpack, ÅF och Nordiska Kafferosteriet.


Detta seminarium är ett samarrangemang mellan Livsmedelsaccceleratorn och Nordic Taste & Flavour Centre, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket. Seminariet riktar sig till dig som är aktiv inom livsmedelsindustrin i Västra Götaland och är kostnadsfritt för avsedd målgrupp.

NÄR? 22 maj 2019, kl 9:00-12:00 Hållbara förpackningar och material, kl 13-15:30 Förpackningar och sensoriska upplevelser. Välj om du vill vara med på förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen.

VAR? RISE Jordbruk & Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg

Läs mer och anmäl dig här >
1x1 8951 KarinJonsson bw
1x1
Karin Jonsson ny styrgruppsmedlem
Livsmedelsacceleratorns styrgrupp säkerställer att verksamheten följer projektets övergripande mål. Styrgruppen bedömer också resultat och beslutar angående förslag om ändringar. Styrgruppen består av representanter från akademi, finansiärer och livsmedelsföretag i regionen.

Nu välkomnar vi en ny styrgruppsmedlem, Karin Jonsson, som är nutritionsspecialist, forskare på Chalmers och projektledare för Morgondagens spannmålskonsumtion – ett projekt för att få fler svenskar att äta fullkorn. Karin efterträder Marie Alminger, professor vid Chalmers, som varit medlem i styrgruppen sedan Livsmedelsacceleratorn startade 2014.

(Foto lånat från Chalmers)
8952 Micvac 1x1
1x1
Priser, utmärkelser, ära och berömmelse till västsvenska livsmedelsföretag
Stort grattis Micvac som vid den pågående köttmässan i Frankfurt, IFFA, uppmärksammades av den tyska tidningen Fleischerei Technik med ett pris för ”Food technology & Sustainability”.

(Foto lånat från Micvac)

Tips från oss!
Vem eller vilka tycker du har uträttat något alldeles enastående för livsmedelsbranschen under det senaste året? Det är dags att nominera till Livsmedelspriset 2019.

Nominera en person eller ett företag och skriv en motivering till varför du tycker att ditt förslag bidrar till att göra livsmedelsbranschen ännu bättre. Skicka din motivering senast 1 juli till ewa@livsmedel.se. Tidigare pristagare har bland annat varit Simris Alg, The Smiling Group och Food for Progress (med varumärket Oumph).

Vill du bli en produktutvecklare i världsklass? Då ska du gå utbildningen som LivsmedelsFöreningen och RISE  arrangerar hösten 2019. Här lär du dig insiktsdriven innovation och att bli en produktutvecklare i världsklass. Utbildningen ger dig kunskaper om innovationsprocesser och förståelse för olika delmoment och behov kring produktutveckling. Samtidigt knyter du nya kontakter, utbyter erfarenheter och skapar nätverk.
6698 foton Liva 600px
Kontakta Livsmedelsacceleratorn
Vill du veta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att komma vidare i era utvecklingsprocesser? Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Välkommen att kontakta någon av våra företagsutvecklare:

Linnéa Qvirist, 072-568 69 09, linnea.qvirist@ri.se
Kajsa Malmberg, 070-573 66 23, kajsa.malmberg@ri.se
Susanna Moore, 070-386 66 12, susanna.moore@ri.se


Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$