Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
8577 CLUK
Hej!
Till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland skickar vi från Livsmedelsacceleratorn här information om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd, så som pågående projekt, seminarier, nätverk, finansieringsmöjligheter och event.

Hur jobbar du med produktutveckling? Många företag som vi kommer i kontakt med söker kompetens och teknisk utrustning för att utveckla morgondagens livsmedelsinnovationer. Pilothallar finns på några ställen i Sverige. I förra veckan besökte vi CLUK, Centrum för Livsmedelsutveckling i Karlshamn, som är en pilothall för pumpbara produkter som till exempel drycker, mejeriprodukter, såser, sylter, glass, margarin, majonnäs och desserter. Välkommen att höra av dig till våra företagsutvecklare om du vill ha tips på utvecklingsresurser som passar dig och ditt företag.

8554 restaurant 1x1
1x1
Stora tillväxtmöjligheter inom foodservice
Uteätandet fortsätter att öka i Sverige. År 2016 bestod Måltidskronan – en fördelning hur vi använder våra matpengar – till en tredjedel (32,7 procent) av foodservice, det vill säga mat och dryck köpt på restaurang, kafé, fastfoodställe med mera. Sedan dess har uteätandet ökat stadigt och idag pratar man om att Stockholmsområdet passerat 50 procent – alltså att mer än hälften av matpengen spenderas utanför matbutikerna.

”Foodservice-marknaden fortsätter att växa och utgör en orealiserad potential för tillväxt” skriver konsultbyrån Macklean i en artikel.
Läs mer >
1x1 8555 packaging
1x1
Save the date! Seminarium: Hållbara förpackningar
Onsdag den 22 maj 2019 arrangerar vi en inspirerande förmiddag om förpackningar. Det kommer handla om hållbara förpackningar, förpackningstrender, förpackningens påverkan på konsumenten och på livsmedlet m.m. Vi kommer bland annat att lyssna till olika experter som berättar om förpackningslösningar ur olika perspektiv, och företagare som berättar om sina lyckade satsningar.

Detta seminarium är ett samarrangemang mellan Livsmedelsaccceleratorn och Nordic Taste & Flavour Centre, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket. Seminariet riktar sig till dig som är aktiv inom livsmedelsindustrin i Västra Götaland och är kostnadsfritt för avsedd målgrupp.

NÄR? 22 maj 2019 kl 9:00 - 12:00*
VAR? RISE Jordbruk & Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg


*Det kommer att finnas möjlighet att, mot liten avgift, delta i fördjupande föreläsningar under eftermiddagen.

Anmälan till seminariet
Inom kort kommer du att kunna anmäla dig till seminariet via vår hemsida. 
Läs mer >
8556 Ljusg%c3%a5rda 1x1
1x1
Priser, utmärkelser, ära och berömmelse till västsvenska livsmedelsföretag
Stort grattis Ljusgårda som utsetts till vinnare av ICAs Entreprenörspris 2019 i kategorin Årets lokala hjälte. Ljusgårda odlar grönsaker vertikalt. Att odla vertikalt kan låta som science fiction, men är något Ljusgårda inte bara gjort till verklighet, utan även har ambition att göra storskaligt. I Tibro odlar de tonvis med ruccola, jordgubbar och dill året runt på vertikala ställningar som möjliggör 99 procent mindre vattenanvändning jämfört med traditionellt jordbruk. (Foto lånat från Ljusgårda)


Grattis säger vi också till Anna-Kajsa Lidell, grundare av snabbväxaren Food for Progress 
(med varumärket Oumph!), som av nyhetssajten Breakit listats som ”62 kvinnliga ledare som vi inspirerats av under året”.
6698 foton Liva 600px
Kontakta Livsmedelsacceleratorn
Vill du veta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att komma vidare i era utvecklingsprocesser? Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Välkommen att kontakta någon av våra företagsutvecklare:

Linnéa Qvirist, 072-568 69 09, linnea.qvirist@ri.se
Kajsa Malmberg, 070-573 66 23, kajsa.malmberg@ri.se
Susanna Moore, 070-386 66 12, susanna.moore@ri.se


Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in