|
Uteätandet fortsätter att öka i Sverige. År 2016 bestod Måltidskronan – en fördelning hur vi använder våra matpengar – till en tredjedel (32,7 procent) av foodservice, det vill säga mat och dryck köpt på restaurang, kafé, fastfoodställe med mera. Sedan dess har uteätandet ökat stadigt och idag pratar man om att Stockholmsområdet passerat 50 procent – alltså att mer än hälften av matpengen spenderas utanför matbutikerna.
”Foodservice-marknaden fortsätter att växa och utgör en orealiserad potential för tillväxt” skriver konsultbyrån Macklean i en artikel.
|
|
|
|
Onsdag den 22 maj 2019 arrangerar vi en inspirerande förmiddag om förpackningar. Det kommer handla om hållbara förpackningar, förpackningstrender, förpackningens påverkan på konsumenten och på livsmedlet m.m. Vi kommer bland annat att lyssna till olika experter som berättar om förpackningslösningar ur olika perspektiv, och företagare som berättar om sina lyckade satsningar.
Detta seminarium är ett samarrangemang mellan Livsmedelsaccceleratorn och Nordic Taste & Flavour Centre, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket. Seminariet riktar sig till dig som är aktiv inom livsmedelsindustrin i Västra Götaland och är kostnadsfritt för avsedd målgrupp.
NÄR? 22 maj 2019 kl 9:00 - 12:00* VAR? RISE Jordbruk & Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg
*Det kommer att finnas möjlighet att, mot liten avgift, delta i fördjupande föreläsningar under eftermiddagen.
Anmälan till seminariet Inom kort kommer du att kunna anmäla dig till seminariet via vår hemsida.
|
|
|
|
Stort grattis Ljusgårda som utsetts till vinnare av ICAs Entreprenörspris 2019 i kategorin Årets lokala hjälte. Ljusgårda odlar grönsaker vertikalt. Att odla vertikalt kan låta som science fiction, men är något Ljusgårda inte bara gjort till verklighet, utan även har ambition att göra storskaligt. I Tibro odlar de tonvis med ruccola, jordgubbar och dill året runt på vertikala ställningar som möjliggör 99 procent mindre vattenanvändning jämfört med traditionellt jordbruk. (Foto lånat från Ljusgårda)
Grattis säger vi också till Anna-Kajsa Lidell, grundare av snabbväxaren Food for Progress (med varumärket Oumph!), som av nyhetssajten Breakit listats som ”62 kvinnliga ledare som vi inspirerats av under året”.
|
|
|
|
|
|
|
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se. |
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. |
|
|
|
|
|
|