Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
10029 1666 fit 800
Hej!
Nu är vi tillbaka efter sommarledigheten och fortsätter vårt uppdrag att träffa livsmedelsföretag i regionen och stötta de som vill utvecklas. Detta nyhetsbrev går till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland för att informera dig om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd, så som pågående projekt, seminarier, nätverk, finansieringsmöjligheter och event.
10054 arrows 2167840 1920 1x1
1x1
Välkommen till Livsmedelsacceleratorns Finansieringsseminarium tisdag den 3 september
kl 9-11, i Göteborg
Vi kick-startar hösten med fokus på den vanligaste fråga vi får: finansiering. Hur finansierar jag min produktutveckling, mitt projekt eller min tillväxtresa? Hur mycket pengar kan man kan söka och var finns pengarna?
 
Tisdag den 3 september arrangerar vi ett finansieringsseminarium där du får tillfälle att lära mer om:
  • finansiering av utvecklings- och innovationsprojekt
  • stöd som möjliggör er digitaliserings- eller automationsresa
  • finansiering som hjälper er att nå nya marknader
  • hur ni bäst förbereder er för att ta in externt kapital
Seminariet arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med SAMLA, Industriell Dynamik och föreläsarna, med finansiering av Västra Götalandsregionen och den Europeiska regionala utvecklingsfonden och vänder sig primärt till livsmedelsföretag i Västra Götalandsregionen som är fristående och har max 249 anställda. Deltagande är kostnadsfritt för avsedd målgrupp.

Läs mer och anmäl dig här >
1x1 10032 kajsa
1x1
Aktuell möjlighet för dig som är ett etablerat företag: Här kan du få upp till 700 000 kr i stöd för forskningsprojekt

Västra Götalandsregionen erbjuder stöd till forskningsprojekt som ska hjälpa företag att ta fram ny vetenskaplig kunskap och kompetens för att utveckla tjänster, varor och processer.

Upp till 700 000 kr i FoU-stöd kan lämnas. Resultatet ska ge tydliga konkurrensfördelar till exempel i form av utveckling av ny kunskap, förbättrad pris/prestanda i förhållande till konkurrenter, stärkta immateriella tillgångar eller lägre tillverkningskostnad.

Under sommaren har Livsmedelsacceleratorn arrangerat ett Skype-seminarium om Västra Götalandsregionens utlysning ”FoU-kort avancerat”, där vår företagsutvecklare Kajsa Malmberg gick igenom utlysningen, vad man kan söka stöd för och hur man gör ansökan.

På vårt seminarium den 3 september har du möjlighet att träffa Gabriel Skarbäck från Västra Götalandsregionen för att ställa dina frågor om FoU-kortet.

Här kan du läsa en resumé från seminariet >
10034 food production 1x1
1x1
Aktuell möjlighet för dig som är ett tillverkande livsmedelsföretag: Nu kan du få 150 000 kronor för automatisering eller robotisering av din livsmedelstillverkning
Tillväxtverkets program för att främja automatisering och robotisering inom mindre och medelstora företag i tillverkningsindustrin, lanserar nu så kallade automationscheckar. Dessa innebär att tillverkningsföretag med upp till 249 anställda kan ansöka om upp till 150 000 kronor för att utveckla sin verksamhet mot högre grad av automatisering eller robotisering.

Inför ansökan kan företagen få kostnadsfri hjälp med förutsättningsstudie och coachning av externa experter i IUC:s regi.

På vårt seminarium den 3 september har du möjlighet att träffa Magnus Widfeldt från RISE IVF och ställa dina frågor om Tillväxtverkets checkar för automatisering och robotisering.
Läs mer om automationscheckarna här >
1x1 10036 Vinnova startups 1024x610
1x1
Aktuell möjlighet för dig som är ett startup: här kan du söka hela 300 000 kr i stöd för att utveckla din innovativa idé
Innovativa Startups är en finansieringsmöjlighet från Vinnova där små företag med stor potential och hög risk kan söka hela 300 000 kr i stöd för att utveckla sin innovativa idé.

Bland annat kan man använda pengarna till att ta fram och testa prototyper eller prova olika kanaler för att nå potentiella kunder, finansiärer, partners, nätverk, talanger.

Under sommaren har Livsmedelsacceleratorn arrangerat ett Skype-seminarium om ”Innovativa Startups” där vår företagsutvecklare Matilda Persson gick igenom utlysningen, vad man kan söka stöd för och hur man gör ansökan.


Här kan du läsa en resumé från seminariet >
10038 mingel 054 copy 285B BW 1x1
1x1
Connect2Capital – West Nordic Venture Capital Forum är Göteborgs årliga riskkapitalkonferens för tillväxtföretag och investerare
Det här är ett tips till dig som är eller vill träffa västra Nordens hetaste tillväxtföretag och investerare från såväl hemmamarknaden som internationellt.

Den 14-15 november kommer flera tunga riskkapitalbolag, affärsänglar och andra investerare till Göteborg för att träffa entreprenörer med idéer som kan växa till stora bolag på en internationell marknad. Programmet innehåller flera intressanta talare, matchmaking och pitcher från startups. Organisatörerna bakom konferensen är Almi, Business Region Göteborg, Connect Sverige Region Väst, Näringslivsgruppen Göteborg & Co och Västra Götalandsregionen.

Läs mer på connect2capital.org >
9554 foton Liva ny2019
Kontakta Livsmedelsacceleratorn
Vill du veta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att komma vidare i era utvecklingsprocesser? Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Välkommen att kontakta någon av våra företagsutvecklare:

Linnéa Qvirist, 072-568 69 09, linnea.qvirist@ri.se 

Kajsa Malmberg, 070-573 66 23, kajsa.malmberg@ri.se 

Susanna Moore, 070-386 66 12, susanna.moore@ri.se 

Matilda Persson, 073-461 69 99, matilda.e.persson@ri.se 

Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$