Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
9524 Liba
Hej!
Till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland skickar vi från Livsmedelsacceleratorn här information om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd, så som pågående projekt, seminarier, nätverk, finansieringsmöjligheter och event. 

Den 28 maj arrangerades den femte regionala nätverksträffen inom livsmedelsexport som Livsmedelsacceleratorn arrangerar tillsammans med Business Sweden och med finansiering från Tillväxtverket.

Totalt medverkade 13 företag på träffen som denna gång hölls hos Liba Bröd i Göteborg och förutom föreläsningar och nätverkande, bjöds vi också på en rundvandring i Liba Bröds lokaler och en god lunch i deras café. Stort tack till Liba Bröd för gästvänligheten! (Bild lånad från GP.se)

En speciellt uppskattad del i programmet var föreläsningen kring Incoterms, av Peter Hellman från Västsvenska Handelskammaren. Peter informerade om varför man som producent ska undvika ExWorks som leveransvillkor till förmån för Free Carrier. I höst kommer information om de nya riktlinjerna (Incoterms 2020) att släppas och det fanns ett brett intresse från gruppen att delta i en mer djupgående utbildning runt detta. Vi på Livsmedelsacceleratorn kommer tillsammans med Västsvenska Handelskammaren kika på möjligheterna att skapa ett utbildningstillfälle runt detta tema. Håll utkik på vår hemsida för mer information.
9567 food production 1x1
1x1
150 000 kronor för automatisering eller robotisering av din livsmedelstillverkning
Jobbar du i ett tillverkande livsmedelsföretag? Här kan du söka upp till 150 000 kronor för att utveckla företagets verksamhet mot högre grad av automatisering eller robotisering.

Robotlyftet är Tillväxtverkets program för att främja automatisering och robotisering inom mindre och medelstora företag i tillverkningsindustrin. Inom ramen för Robotlyftet lanseras nu så kallade automationscheckar, vilket innebär att tillverkningsföretag med upp till 249 anställda kan ansöka om upp till 150 000 kronor för att utveckla sin verksamhet mot högre grad av automatisering eller robotisering.

Läs mer >
1x1 9526 arrows 2167840 1920
1x1
Save the date: Finansieringsseminarium för att öka takten på ditt företagande
Behöver ditt företag pengar för att växa hållbart? Sitter ni på idéer som ni vill utveckla och som kan hjälpa företaget framåt? Missa inte tillfället att lära mer om
  • finansiering av utvecklings- och innovationsprojekt
  • stöd som möjliggör er digitaliserings- eller automationsresa
  • finansiering som hjälper er att nå nya marknader
  • hur ni bäst förbereder er för att ta in externt kapital 
Tid och plats: 3 september kl 9:00-11:30, RISE Jordbruk och Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg. Håll utkik på hemsidan efter mer information kring anmälan!


9527 livmsedelsprist ren 1x1
1x1
Livsmedelspriset 2019
Vem eller vilka tycker du har uträttat något alldeles enastående för livsmedelsbranschen under det senaste året? År 2019 delas Livsmedelspriset ut för 53:e gången, det är fantastiskt!

Nominera en person eller ett företag och skriv en motivering till varför du tycker att ditt förslag bidrar till att göra livsmedelsbranschen ännu bättre. Motiveringen får hellre vara för lång än för kort. Mejla din motivering senast 1 juli till: ewa@livsmedel.se

Om ditt förslag vinner så blir du utsedd till Årets Spanare och vinner ett deltagande (logi och resa ingår ej) på Livsmedelsdagarna 2020. Inspiration från tidigare pristagare hittar du här »1x1 9528 Matilda foto RISE
1x1
Matilda Persson ny företagsutvecklare
Livsmedelsacceleratorn välkomnar Matilda Persson som ny Företagsutvecklare.

Matilda är nyutexaminerad ekonom med en master i kunskapsbaserat entreprenörskap från Handelshögskolan. Hon är specialiserad på de utmaningar som tidiga företag ställs inför och hur man strategiskt bygger upp sitt företag och varumärke. Kundfokus, marknadsföring och affärsutveckling är områden som Matilda brinner lite extra för.

Om du är ett startup eller företag i tidigt skede kan du kontakta Matilda i första hand.
Priser, utmärkelser, ära och berömmelse till västsvenska livsmedelsföretag
När Företagarna listar 103 nytänkande företag från hela Sverige, som drivs av spännande unga entreprenörer finns två livsmedelsföretag med: Huj Foods AB i Alingsås som gör växtbaserade pålägg och Rutasoka Sweden AB som säljer kaffe med en socialt ansvarstagande affärsmodell. Grattis till er!
9554 foton Liva ny2019
Kontakta Livsmedelsacceleratorn
Vill du veta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att komma vidare i era utvecklingsprocesser? Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Välkommen att kontakta någon av våra företagsutvecklare:

Linnéa Qvirist, 072-568 69 09, linnea.qvirist@ri.se 

Kajsa Malmberg, 070-573 66 23, kajsa.malmberg@ri.se 

Susanna Moore, 070-386 66 12, susanna.moore@ri.se 

Matilda Persson, 073-461 69 99, matilda.e.persson@ri.se 

Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in