Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
11127 Nordic Food BW
Hej!
Detta nyhetsbrev går till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland för att informera dig om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd, så som pågående projekt, seminarier, nätverk, finansieringsmöjligheter och event.
1x1 11128 nordicfoodindustry logo
1x1
Träffa Livsmedelsacceleratorn på Nordic Food Industry
Den 5-6 november arrangeras Nordic Food Industry – två innovationsdagar med särskilt fokus på industri, ny teknik, tekniska innovationer, produktion och förädling.

Tisdag den 5 november hålls programmet på Svenska Mässan. Här presenteras seminarier som lyfter konkreta case. Bland talarna hittar vi ett par av företagen i vårt nätverk av spännande små och medelstora livsmedelsföretag i regionen; Mycorena, Eatgood, Micvacoch Härryda Karlssons Charkuteri.

Onsdag den 6 november flyttas programmet till RISE enhet för jordbruk och livsmedel i Göteborg. Här får du ta del av inspirerande seminarier om framtidens tekniker och livsmedelsprodukter, cirkulära flöden, hållbar nutrition och hälsa. Livsmedelsacceleratorn finns på plats för att prata om vilka möjligheter som finns för utvecklingsstöd till små och medelstora livsmedelsföretag – det kan handla om att få hjälp med sin affärsutveckling, tekniska utmaningar, kontakter, lots till finansieringsmöjligheter, utbildning eller nätverk. Dagen avslutas med mingellunch och tid för enskilda samtal.

Observera att en mindre avgift (självkostnadspris för förtäring) tillkommer vid anmälan om du önskar förtäring. Du kan välja att avstå förtäring och då är det avgiftsfritt.

Anmälan >
11130 people 2557399 1920 BW 1x1
1x1
Vill du bidra till studentarbete?
Vi ska medverka i kursen ”Livsmedelsteknik och hållbara livsmedelssystem” på Chalmers tekniska högskola. Uppgiften som vi ger till studenterna är att de ska göra en affärsmodell med ett par livsmedelsföretag som case. Vill du och ditt företag vara med? Insatsen består i att ge feedback på studenternas material, främst kring värdeerbjudandet och kundsegmentering.

Kursen pågår i perioden 4 november till 9 december. Räkna med ca en timmes arbete i samband med kursavslut.

Intresserad? Kontakt Linus Arnold linus.arnold@ri.se
1x1 11131 2018 11 21 Canvasdagen BW
1x1
Workshop i affärsmodellering - några platser kvar
Den 4 november arrangeras en workshop i affärsmodellering. Det här passar dig som har ett företag i tidigt skede. Syftet med workshopen är att förbättra företagets affärsmodell och synliggöra styrkor och svagheter i affärsidén. Målet är även att kartlägga kommande aktiviteter som kan stärka affärspotentialen, samt hur dessa aktiviteter kan genomföras. Alla deltagande företag arbetar utifrån sitt eget företag och sin affärsidé.

Workshopen arrangeras av Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Industriell Dynamik och Connect Sverige Region Väst, med finansiering av Västra Götalandsregionen. Workshopen är kostnadsfri för avsedd målgrupp. Vi har 3 platser kvar.


Läs mer och anmäl dig här!
11132 fisk bw
1x1
1x1
Morgondagens fiskdisk - alger, musslor, ostron och landodlat
I Västra Götaland är fiskenäringen betydelsefull. Sett till antalet företag i regionen, utgör fisk, skaldjur och sjömat den största delbranschen i Livsmedelsacceleratorns nätverk med 63 företag (av totalt 385 i nätverket). I regionen har vi också några av Sveriges främsta experter inom hållbar sjömat, bland annat Friederike Ziegler som är forskare på RISE.

I september talade Friederike om morgondagens fiskavdelning och om den nya svenska sjömat som kommer; alger, innovativa musslor, stillahavsostron och landodlat. Hennes presentation kan läsas här.

Framtidens sjömat (och Friederike) var också med i tidningen Coop Mersmak. Den kan du läsa här.

1x1 11154 we are hiring 2578901 1920 BW
1x1
Livsmedelsacceleratorn söker Verksamhetsledare (vikariat)
Vill du vara med och hjälpa regionala livsmedelsföretag att stärka sin konkurrenskraft? Brinner du för innovation, utveckling och att skapa tillväxt i den svenska livsmedelsbranschen?

Då ska du söka jobbet som Verksamhetsledare i Livsmedelsacceleratorn.Läs mer >
11155 board 2449726 1920 BW 1x1
1x1
Finansieringsmöjlighet från Vinnova för innovationsprojekt i företag
Vinnova har nu öppnat en utlysning där de erbjuder finansiering för små och medelstora företag som vill starta och bedriva innovationsprojekt i utvecklingsskeden där annan finansiering är svår att få.

Man kan söka upp till 2 miljoner kronor (med 50 procent medfinansiering) för utvecklings-aktiviteter, exempelvis framtagning av prototyper, demo, testning och validering av nya produkter, tjänster eller processer.


Läs mer >
11134 Stekosterian BW 1x1
1x1
Priser, utmärkelser, ära och berömmelse till västsvenska livsmedelsföretag
Grattis till Stekosterian som utsetts till Årets Nyföretagare i Skaraborg.
(Foton lånat från Stekosterians Instagram)


9554 foton Liva ny2019
Kontakta Livsmedelsacceleratorn
Vill du veta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att komma vidare i era utvecklingsprocesser? Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Välkommen att kontakta någon av våra företagsutvecklare:

Linnéa Qvirist, 072-568 69 09, linnea.qvirist@ri.se 

Kajsa Malmberg, 070-573 66 23, kajsa.malmberg@ri.se 

Susanna Moore, 070-386 66 12, susanna.moore@ri.se 

Matilda Persson, 073-461 69 99, matilda.e.persson@ri.se 

Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$