Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
12080 Liva bild bw
Hej!
Detta nyhetsbrev går till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland för att informera dig om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd med aktiviteter som rådgivning, seminarier, nätverk, lots till experter och finansieringsmöjligheter och partnersökning.
Livsmedelsacceleratorn erhåller fortsatt finansiering för 2020
Nu är det klart att RISE Jordbruk och livsmedel får fortsatt stöd från Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket (ur den Europeiska regionala utvecklingsfonden) för att driva Livsmedelsacceleratorn under 2020.

-Jag är mycket glad över detta besked som innebär att vi under 2020 fortsatt kommer att stötta livsmedelsföretag i Västra Götaland med lotsning och matchning inom affär, teknik, kompetens och finansiering, säger Susanna Moore, verksamhetsledare för Livsmedelsacceleratorn.
Läs mer >
1x1 12077 InnovativaStartups
1x1
Finnes: 300 000 kronor. Sökes: Nystartat företag med en innovativ affärsidé
Nu öppnar Vinnova ännu en omgång av den populära utlysningen ”Innovativa Startups”. Detta är ett finansieringserbjudande riktat till små, nystartade företag som är yngre än fem år, har en omsättning lägre än två miljoner kronor per år och inte har delat ut vinst. Här kan ni söka upp till 300 000 kronor för att ta fram prototyper, utveckla affärsmodellen eller skapa strategier för att skydda företagets nya lösning.

Vi på Livsmedelsacceleratorn vill underlätta för er att ansöka om finansiering och bjuder därför in till Skypeseminarium för att berätta mer om utlysningen och hur man går till väga för att söka, samt lite tips för en lyckad ansökan. Livsmedelsacceleratorn erbjuder också individuell feedback på er ansökan separat från seminariet.

Förra omgången sökte totalt 560 företag i Sverige och 93 blev beviljade stöd. Från vår sida sökte sex livsmedelsföretag med vår hjälp och två av dem fick sin ansökan beviljad; Bohus Seaculture och Mycorena. Bland tidigare beviljade projekt hittar vi Havstenssunds Ostron och CGrind.

Kontakta vår företagsutvecklare Matilda Persson för mer information och anmälan till Skypemötet.

12078 Ljusg%c3%a5rda
1x1
1x1
Heja alla västsvenska livsmedelsföretag!
Att det går bra för livsmedelsbranschen i Västra Götaland har vi tidigare uppmärksammat. Under de senaste tre åren som vi jobbat med Livsmedelsacceleratorn, har det tillkommit ungefär 25 procent fler företag i vårt nätverk. Och för de allra flesta går det riktigt bra! Därför ser vi gärna att ”våra” företag får stå överst på prispallen på de många utmärkelser som finns och nu är det dags att nominera:

ICAs entreprenörspris 2020 – Genom denna utmärkelse vill ICA premiera någon som har startat ett företag som bidragit till positiv utveckling i sitt närområde. Nominera din kandidat här, senast den 5 februari. Här kan du läsa en artikel om fjolårets vinnare Ljusgårda (från Tibro i Västra Götaland!).

Årets livsmedelsexportör – Priset ska tilldelas ett svenskt livsmedelsföretag som genom kreativitet och fina insatser brutit ny mark för sitt företags export och som under året uppnått stora direkta framgångar.  Bakom priset står Livsmedelsföretagen, Business Sweden och Näringsdepartementet. Senast ett företag från Västra Götaland vann var 2016, Fria Bröd. Nominera senast den 21 februari genom att skicka det nominerade företagets namn och motivering till rasmus.backstrom@li.se.

103 unga idéer- Det sprudlar av spännande företagsidéer i Sverige. För att spegla entreprenörskraften i hela landet sammanställer Almi en lista med 103 unga idéer. Nu kan du vara med och påverka hur listan kommer att se ut. Förra året var Huj Foods och Rutasoka Coffee med på listan – två spännande västsvenska livsmedelsföretag. Nominera här, senast den 31 mars!

(Foto på Ljusgårda som tar emot ICAs entreprenörspris 2019 är lånat från Fri-Köpenskap)


12079 foton Liva ny2020 nyhetsbrevet
Ny verksamhetsledare i Livsmedelsacceleratorn
Från den 1 februari kommer Therese Arvidsjö att leda Livsmedelsacceleratorns arbete.

Vi säger välkommen till Therese Arvidsjö som nu börjar sitt vikariat som verksamhetsledare för Livsmedelsacceleratorn under Susanna Moores föräldraledighet.

Therese kommer närmast från Paulig-koncernen (med kända varumärken som tex Santa Maria och Risenta) där hon jobbat som hållbarhetsansvarig men också haft roller som produktchef och marknadschef. Therese kommer att leda Livsmedelsacceleratorns arbete med företagsutveckling och kompetensstöd.

Vi hälsar också välkommen till Malin Axel-Nilsson som ny företagsutvecklare i Livsmedelsacceleratorn. Malin jobbar på RISE sedan något år tillbaka, med projekt inom miljö och hållbarhet, men också inom sjömat. Från tidigare arbete har Malin stor erfarenhet av certifieringsfrågor för livsmedelsföretag. Malin ersätter Linnéa Qvirist som går vidare till ny tjänst på RISE.

Två företagsutvecklare som är kvar sedan tidigare och som många redan känner är Kajsa Malmberg och Matilda Persson. Kajsa som också jobbar som projektledare inom mikrobiologi och hygien har fokus på att stötta vid frågor kring produktutveckling och kopplingen mellan företag och experter på RISE Jordbruk och livsmedel. Matilda jobbar mycket med affärsutveckling och internationella kontakter via nätverket Enterprise Europe Network och om du är ett startup eller har ett företag i tidigt skede är det Matilda du kontaktar i första hand.

Välkommen att kontakta oss!
Malin Axel-Nilsson, Företagsutvecklare, 070-312 63 66

Kajsa Malmberg, Företagsutvecklare (fokus större företag/FoU-projekt), 070-573 66 23

Therese Arvidsjö, Verksamhetsledare, 070-345 66 73

Matilda Persson, Företagsutvecklare (fokus affärsutveckling och startups), 073-461 69 99


Vår hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in