Webbversion
258 toppbild nyhetsbrev lime
Aktuellt
481 960x500 Gruppbild h%c3%a5llbarhetsws
14 av Gävleborgs företagare tar täten i hållbarhetsarbetet
Varför är hållbarhet viktigt för mitt företag och vad är nästa steg? Det var två av de frågor som företagarna fick fundera och diskutera kring under en workshop ledd av hållbarhetsbyrån Greengoat under måndagen den 28 november.

– "Det är viktigt att vara proaktiv när kraven kommer att komma. Vi som har påbörjat arbetet kommer att ha en konkurrensfördel i att ha kommit en bit på vägen i det här arbetet eftersom kravställningen och efterfrågan på att arbeta med hållbarhet finns och kommer att bli ännu större.", sa en av de deltagande företagarna.
Läs mer om hållbarhetsworkshopen här
482 960x500 sustainablesteelregion
Nytt projekt ska göra svensk industri mer motståndskraftig
Svensk processindustri har de senaste åren utmanats genom yttre påverkansfaktorer. Det osäkra läget i samband med pandemi, oroligheter och transporter som fastnat vid leverans har begränsat åtkomsten till kritiska reservdelar och bidragit till tillverkningstopp. Ett nytt projekt ska nu ta ett helhetsgrepp över Norra Mellansveriges processindustri och utforska hur man på systemnivå kan bli mer motståndskraftiga med en stabil produktionsförmåga.

Studien kommer att utforska möjligheterna för behovsorienterad tillverkning av kritiska reservdelar, genom exempelvis additiv tillverkning som metod. Arbetet kommer att möjliggöra omställning på systemnivå och kallas också systemdemonstrator; något som undersöker långsiktiga hållbara lösningar för produktion av reservdelar.
Läs mer om projektet här
483 960x500 Water challenge
Tävla med din idé i Water Challenge – vinn 75.000 sek
Lös världens globala vattenutmaningar med din idé! Tävlingen Water Challenge 2022 ska bidra till en hållbar hantering av vattenresurser och vattenförsörjning! Arrangörer är Microsoft och Ventrue Cup, i samarbete med Sandbacka Science Park, Sandviken Energi och en rad aktörer från Gävleborg och Skåne.

Genom att delta i tävlingen ges möjligheten för startups och entreprenörer att få exponering, feedback, inspiration och tillgång till ett professionellt nätverk. Att tävla i Venture Cups tävlingar är helt kostnadsfritt och du kan själv välja vilket innehåll i din affärsidé som ska vara offentligt att läsa och vad som enbart ska kunna läsas av vår jury som signerat sekretessavtal.
Läs mer om Water Challenge här
640x640transp
488 600x600 Cornelia

Säg hej till vår nya stjärna!
Låt oss presentera vår digitala kommunikatör; Cornelia Lyxell. Cornelia har en bakgrund inom PR-branschen och kommer ingå i kommunikationsteamet på Sandbacka Science Park, med ett särskilt fokus på den digitala kommunikationen. 

Läs intervjun och lär känna henne bättre.

Varmt välkommen!


Hej Cornelia!
Event
484 19 jan
Vill du bli bättre på att attrahera och behålla talanger?
Använder ditt företag någon form av affärs- eller produktionsplaneringssystem? Om du vill veta hur du nyttjar systemet på bästa sätt är detta nätverk något för dig. Nyfiken? Nu bjuder vi in såväl befintliga som nya nätverksdeltagare till en kick-off. Välkommen!
Läs mer om eventet 

Heading
640x640transp 489 600x600 N%c3%a4tverkande 1

För dig med företag

Vi utvecklar dig och ditt företag
Vi tillför kontakter, nätverk och expertis som kan ta ditt företag vidare.


Läs mer om våra erbjudanden
494 600x600 n%c3%a4tverkande 4
640x640transp Tips från oss

3 tips - för dig som vill börja nätverka
640x640transp 1.Besök våra aktiviteter! Morgonsoffan är ett bra första steg. Jag lovar - Här finns härliga människor och bra stämning

 2. Kom hit! Jag bjuder på kaffe. Du kan få en guidad tur - jag presenterar dig för människor och visar dig runt.


3. Provjobba! Ta med din dator och testa arbeta ifrån någon av våra miljöer en dag.


Kenneth Sjöholm, Community Manager, Sandbacka Science Park
487 Julh%c3%a4lsning
Vi på Sandbacka Science Park önskar er alla en riktigt GOD JUL!
Låt dina idéer växa
www.sandbackasciencepark.se
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Här kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev eller avregistrera dig från listan