Webbversion
539 Toppbild nyhetsbrev 2023   1 600 x 500
Aktuellt
633 960x500 rekryteringsannons utvecklingschef
Utvecklingschef till Sandbacka Science Park
Vi söker en nyfiken, involverande och engagerande ledare! Är det du?

Som utvecklingschef kommer du att leda utvecklingen för en av Sveriges 40 science parks och förädla och bevara rollen som Gävleborgs science park i det regionala stödsystemet för innovation och utveckling. Du driver och möjliggör fortsatt utveckling av verksamheten utifrån kundbehov och med affärs- och samhällsnytta i fokus
Välkommen med din ansökan!
Hålllbarhetsworkshop
Hur påverkas små och medelstora företag av EUs nya hållbarhetsdirektiv?
Det var nog den viktigaste frågan som behandlades under gårdagens workshop tillsammans med Greengoat och 14 av Gävleborgs företagare och hållbara förebilder. Från år 2024 kommer nya krav på hållbarhetsrapportering för stora bolag – något som också kommer att påverka mindre företag.

– ”Små och medelstora företag påverkas indirekt! Era kunder kommer att börja ställa frågor för att själva kunna hållbarhetsrapportera.” sa Karin Svärd Hertel och Emma Weilefors från Greengoat och menade på att även små och medelstora företag behöver arbeta med hållbarhet och ha koll på sin värdekedja.
Läs mer och inspireras av andra företagare
631 G%c3%b6r karri%c3%a4r inom IT G%c3%a4vleborg 960 x 500
Regionens företag möter morgondagens IT-kompetens
Utvecklingen mot en mer digital värld ställer nya krav på regionens företag för att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft. Det innebär också att vi kommer att få ett ökat behov av kompetens inom IT. Därför samlade vi runt 60 blivande IT-stjärnor på Högskolan i Gävle för att få inspiration och en inblick i möjliga karriärvägar inom IT i Gävleborg.

På plats fanns också några av regionens företag med behovet av IT-kompetens – nu och i framtiden. 
Ta del av berättelser från dagen
Samarbetet jobbspår - här med IKEA och Enerco
Gävleborgs vinnare i Water Challenge
Världen står inför en global utmaning och tillsammans med Microsoft och flertal aktörer i Gävleborgs län och Skåne län arrangerade Venture Cup Water Challenge, tävlingen för de som har en affärsidé för hantering av vattenresurser och hållbar vattenförsörjning! Water Challenge 2023 är nu avslutad och vinnarna har utsetts.

Efter en tuff urvalsprocess med flera spännande idéer korades Enava som vinnare i Water Challenge 2023 i Gävleborgs län för sin idé för att lösa världens globala vattenutmaningar och tilldelades en vinstsumma på 75.000 kronor. 
Läs juryns motivering här
640x640transp 645 320x320 Fredrik MittX
Modiga människor med nytänkande idéer

Innovationschecken blev starten för MittX hållbarhetssatsning 

– "Utan checken hade vi fått skjuta på det", säger MittX VD Fredrik Mickelsson som hävdar att innovation, hållbarhet och socialt ansvar är något man behöver jobba konstruktivt med, inte bara prata om. Genom konsultstöd har företaget nu kunnat accelerera sitt hållbarhetsarbete för att nå nya marknader.
Ta del av MittX hållbarhetsresa
Event
635 30 mar
Morgonsoffa mars
Missa inte morgonsoffa, torsdag den 30 mars. Den här månaden gästas vi bland annat av IKEA och Enerco som presenterar hur de samverkar i Sandbacka Science Parks initiativ Jobbspår Gävleborg – språkpraktik som leder till anställning!
Till anmälan för Morgonsoffa

636 31 mar
Lunchträff för företagare: Är flexibilitet avgörande för att locka kompetens?
Nu har företagare möjlighet att utforska vilken betydelse flexibla arbetssätt har för sitt företags attraktionskraft. Högskolan i Gävle och Sandbacka Science Park bjuder in till lunchträff för att introducera ett nytt forskningsprojektet och diskutera möjliga lösningar för just ditt företag.
Jag vill anmäla mig

642 5 apr
IT after work
Välkommen på AW på temat IT-säkerhet med en twist!
Det bjuds på en trevlig kväll med föreläsning och mingel.
Jag vill delta på IT after work

640 27 apr
Nätverksträff: Nätverk för ERP och affärssystem
Snart dags för nästa nätverksträff. Temat för denna träff är produktionsplanering.  
Jag vill delta på Nätverksträffen

641 4 maj
SheLeads
SAVE THE DATE! 

Finansiering
329 Utlysning (1)
Utlysning: Sök pengar för samarbetsprojekt inom fotonik
Utlysningen riktar sig till små och medelstora företag och gäller inom fotonik, avancerade material och avancerad tillverkning för att utveckla innovationer för metallindustrin, industriell produktion eller flyg och rymdindustrin. Läs mer om utlysningen här

590 Lime finansierngssymbol 2
Automationscheckar
Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering? Då kan ni söka ekonomiskt stöd i form av automationscheckar för att ta in extern kompetens för att få hjälp att utveckla ert arbete. Läs mer på Tillväxtverket

640x640transp 637 320x320 Coachning Lejla n%c3%a4rbild

För dig med företag

Vi tar företag från nuläge till konkurrenskraft

Vi erbjuder kostnadsfria företagsmätningar inom hållbarhet, psykologisk säkerhet samt process- och digitaliseringsmognad. Vill du veta mer?


Läs mer om företagsmätningarna
639 88  (3)
640x640transpav de företag vi stöttat uppger att det skulle rekommendera Sandbacka Science Park till någon annan!
Låt dina idéer växa
www.sandbackasciencepark.se
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Här kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev eller avregistrera dig från listan