Webbversion
802 Kopia av Toppbild nyhetsbrev 2023   1 600 x 500
Aktuellt
794 Nilar 960x500
Nilar utmanar traditionella sätt för kompetensförsörjning

I Nilars framtidsplan ligger en ordentlig expansion där verksamheten ska gå från forskning och utveckling till volymproduktion och därmed väntas även en stor tillväxt av medarbetare. För att bereda och testa organisationen inför en kommande expansion och samtidigt hitta rätt kompetens valde Nilar att utmana de traditionella sätten för kompetensförsörjning genom ett samarbete med Sandbacka Science Park.

Under våren genomförde Nilar en psykologisk trygghetsmätning genom Sandbacka Science Park. Det var det goda resultatet av den psykologiska trygghetsmätningen som var bakgrunden till att Nilar valde att genomföra nästa satsning tillsammans med Sandbacka Science Park, kopplat till kompetensförsörjning.

"Det handlar om att våga vidga våra vyer. Vi är ett innovativt företag, då bör vi vara det hela vägen, även vid kompetensförsörjning, säger Nils Baehre, HR-Generalist på Nilar.
Läs hela intervjun här
791 IASP Lux 4 bilder 960x500 (1)
Gott mottagande från världens Science Parks

Sandbacka Science Park deltog i förra veckan på den internationella IASP-konferens som i år hölls i Luxemburg. Konferensen lockade deltagare från 55 länder och på plats för att representera Gävleborg och Sandbacka Science Park fanns Anna Klasson, Lennart Söderberg, Magnus Ernström och Kerstin Strid Embretsen. Temat för veckan var innovationer och strategier som används för att hantera effekten av globala megatrender på såväl samhälle som industri.
 
Anna Klasson berättade om arbetet som pågår i regionen inom grön omställning med särskild fokus på vätgas. Hon presenterade också hur Sandbacka Science Park arbetar konkret när det gäller att minska koldioxidutsläppen och involvera de små och medelstora företagen. Att sammanföra människor från olika företag har visat sig öka förståelsen, medvetenheten och intresset för att arbeta med hållbarhet, något som bidrar till en accelererad grön omställning i regionen.


Har du frågor kopplade till grön omställning? 
Kontakta Anna
798 AST collage 960x500
Det bubblade av inspiration och samtal på Sandbacka Park under
A Sustainable Tomorrow

Den 15 september anordnades den tionde upplagan av A Sustainable Tomorrow, som nu har vuxit till Nordens största digiloga hållbarhetskonferens. Hela 20 000 personer följde årets evenemang som handlade om hur disruption på olika nivåer kan öka takten i hållbarhetsomställningen.
 
Tack till er som kom och upplevde programmet och deltog i alla spännande samtal hos oss på Sandbacka Science Park. Vi slog besöksrekord och det bubblade av goda tankar och samtal. Tillsammans behöver vi alla accelerera hållbarhetsomställningen - och vi behöver agera nu!
 
"Våra drömmar om framtiden, påverkar våra handlingar i nutid" - Märtha Rehnberg, keynote speaker på konferensen.
 
Save the date! Fredag 11 september 2024 🗓️


640x640transp 800 MicrosoftTeams image (31)
Vill du prata mer om hållbarhet?
Kenneth Sjöholm
kenneth.sjoholm@sandviken.se
070-824 15 79

Lisa Widman
lisa.widman@sandviken.se
072-880 59 24
Event
793 25 29 SEP
Innovation Week X
I samarbete med Propell i Hudiksvall erbjuder vi ett veckolångt event för innovation, nya idéer och entreprenörskap, med happenings runt om i Gävleborg.
Kolla in vilka programpunkter som inspirerar dig!

792 28 SEP
Morgonsoffa september
På Morgonsoffa har du möjlighet att träffa många intressanta gäster. Nu i september pratar vi bland annat om Sandvikens näringslivsklimat och gästas av många spännande entreprenörer.
Anmäl dig till Morgonsoffa

750 29 SEP (1)
IFM Futureline - Driven by innovation
Den 29 september bjuder vi in till en 90m2 "roadshow" i samarbete med IFM. Den mobila utställningen visar det senaste inom givar-teknik och mjukvara för den smarta fabriken. Ni kan få råd om hur ni tar er befintliga maskinpark steg för steg in till det smarta underhållet för en mer flexibel produktion.
Nyfiken? Alla är välkomna!

795 3 OKT
Informationsträff: Science Based Targets Program - för små och medelstora företag 
Stärk din ställning som leverantör - delta i vår workshopserie för att säkra uppdrag och driva företag hållbart. Den 3 oktober bjuder vi in till en informationsträff där vi berättar mer om det SBTi-programmet som är framtaget för små och medelstora företag i Gävleborg.
Något för ert företag? Anmäl dig här!

797 10 OKT
Seminarium för företag: Återhämtning i det flexibla arbetslivet 
Ger flexibla arbetsformer mer balans i livet? Eller minskar tiden för återhämtning när kraven på tillgänglighet ökar? Välkommen på lunchseminarium i Hudiksvall eller digitalt via Teams och lyssna till Johanna Edvinsson, doktorand vid Högskolan i Gävle, berätta om sin forskning inom området flexibelt arbete och återhämtning.
Intressant? Anmäl dig här!

Finansiering
329 Utlysning (1)
Utlysning Energimyndigheten – Verifiering av innovationer med kund
Är ni ett litet eller medelstort företag som har en innovation med affärsfokus och potential att bidra till ett hållbart energisystem? Nu kan ni söka finansiering för att testa eller verifiera en ny produkt, lösning eller tjänst tillsammans med kund.

Sista dag för ansökan: 2023-11-06
Gå till utlysningen
590 Lime finansierngssymbol 2
Automationscheckar – stänger 2 oktober 
Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering? Då kan ni söka ekonomiskt stöd i form av automationscheckar för att ta in extern kompetens för att få hjälp att utveckla ert arbete. Sök automationscheck

640x640transp 805 600x600 Hanna (600 %c3%97 600 px)

För dig som vill göra skillnad

Vi formar framtiden tillsammans

Dina idéer, lösningar och vägval gör skillnad. Vi hjälper dig att söka medel för utveckling och komma i kontakt med ett nätverk av experter.

Kontakta oss
Låt dina idéer växa
www.sandbackasciencepark.se
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Här kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev eller avregistrera dig från listan