Webbversion
878 Header nyhetsbrev (1)
Nyheter
867 Ida av christoffer
Välkommen Ida Andersson - ny projektcontroller!
Från och med oktober axlar Ida Andersson rollen som ny projektcontroller på Sandbacka Science Park. Ida är inte bara en vetgirig, Excel-älskande ekonom som gillar att ”nörda” ner sig i ekonomiska rapporter och analyser, hon är även en fena på att baka kladdkaka och har i sin barndom haft många intressanta husdjur, allt från vandrande pinnar till envisa åsnor. Vi är väldigt glada att äntligen få henne på plats!
Läs hela intervjun med Ida här
Besök från Litauen och Polen
856 Namnl%c3%b6s design (2) 859 Namnl%c3%b6s design (3)
861 Namnl%c3%b6s design (5) 857 Namnl%c3%b6s design (1)
860 Namnl%c3%b6s design (4)
Framtidsvisioner och greentech i fokus för internationellt besök
Besök från litauiska och polska företag och organisationer inom innovationsstödssystemet med fokus på nya affärskontakter, samarbeten och erfarenhetsutbyten.

Under året har vi tillsammans med Dalarna Science Park deltagit i projektet GreenTech 2.0 ClusterXChange Programme. Projektet syftar till att fungera som en möjliggörare av samarbeten genom att initiera utbyten. GreenTech 2.0 har bjudit in små- och medelstora företag, kluster, forskningscentrum och andra organisationer att utforska affärs- och innovationspotentialen i Sverige, Finland, Polen, Litauen och Estland och för andra gången i år var det vår tur att stå värd för ett sådant utbyte.

Aktiviteterna under dessa tre dagar fokuserade på grön omställning, innovation och hållbara lösningar där vi delade erfarenheter och insikter om hur vi stöder företag och innovativa lösningar som bidrar till uppfyllandet av de globala målen i Agenda 2030.

Läs mer här
Företag djupdyker i SBTI-programmet
870 20231018 071141571 iOS 869 20231018 082624968 iOS
868 20231018 083705235 iOS 880 20231018 083615284 iOS
Under hösten har vi tillsammans med hållbarhetsbyrån Greengoat väglett ett gäng modiga företagare i en workshopserie i Science Based Target initiative-programmet.

Programmet är framtaget för små och medelstora företag i Gävleborg och ska ge både kunskap i den teoretiska bakgrunden till vetenskapligt baserade klimatmål och hur man steg för steg går tillväga för att sätta mål för sitt företag, vilka kriterier som måste uppfyllas och hur man ansöker för att få dem godkända av SBTi. Science Based Targets initiative (SBTi) är ett ramverk för företag för att sätta vetenskapligt baserade klimatmål som går i linje med vad som krävs för att vi ska klara målsättningarna i Paris-avtalet.

Företagen som deltog i workshopen har även möjligheten att genomföra en hållbarhetsanalys initierad av Sandbacka Science Park. En mätning som indikerar på företagets position i förhållande till just hållbarhetsfrågor – var de ligger just nu och vilket arbete de kan göra framåt för att fortsätta bygga sitt konkurrenskraftiga företag med livskraftiga erbjudanden. Och inte minst för att möta befintliga och kommande krav på hållbarhet från kunder och andra lagstiftningar.

Tillsammans med Greengoat diskuterades företagens arbete idag och framåt – utifrån sina personliga och branschrelaterade förutsättningar. 
640x640transp 886 anna
Utveckla ditt företags hållbarhetsarbete
Är du som företagare redo att ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete? Kontakta Anna Klasson för att påbörja samma resa som dessa företag gjort – mot ett mer hållbart företagande!
Ett steg i den riktningen är att investera i en hållbarhetsmätning.

Kontakta Anna
Hämta maten på Sandbacka Park
640x640transp
817 Coop h%c3%a4mta h%c3%a4r
Coops första mobila hämta-skåp finns på Sandbacka Park
Du har väl inte missat att du nu kan du handla din mat online på coop.se och enkelt hämta upp den i skåpen vid den mobila vagnen vid Högbovägen. Varorna plockas hos Stora Coop Valbo som levererar till skåpen dagligen. Hämta-skåpen är tillgängliga för alla som bor och jobbar i området. Allt för att förenkla vardagen!

Mer information och starterbjudanden 
Event
854 30 nov
Morgonsoffa november
På Morgonsoffa har du möjlighet att träffa många intressanta gäster. Nu i september pratar vi bland annat om Sandvikens näringslivsklimat och gästas av många spännande entreprenörer.
Anmäl dig till Morgonsoffa

Finansiering
329 Utlysning (1)
Utveckla en affärsidé
Energimyndigheten har flera marknadsnära stöderbjudanden för företag. Här finns information till er som har en affärsidé inom energiområdet och behöver stöd för att utveckla konceptet.

Gå till utlysningen
590 Lime finansierngssymbol 2
Regionalt företagsstöd
De regionala företagsstöden är möjliga att söka för dig som äger ett mindre eller medelstort företag som bedriver verksamhet i Gävleborg. Syftet med stöden är att främja hållbar regional utveckling och tillväxt i länet.

Här hittar du information om företagsstöd

640x640transp 884 sara lisa

För dig som vill göra skillnad

Vi formar framtiden tillsammans

Dina idéer, lösningar och vägval gör skillnad. Vi hjälper dig att söka medel för utveckling och komma i kontakt med ett nätverk av experter.

Kontakta oss
Låt dina idéer växa
www.sandbackasciencepark.se
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Här kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev eller avregistrera dig från listan