Träffa experterna! Allt du behöver veta om att starta och driva livsmedelsföretag*

Drömmer du om att starta restaurang, pizzeria, café, glasskiosk, mataffär, torghandel, bageri, bryggeri, charkuteri, produktion av råvaror, distribution eller partihandel av livsmedel?


Denna rådgivningskväll samlar det viktigaste kring livsmedelskontroll och livsmedelslagstiftningen där livsmedelsinspektörer från Miljöförvaltningen berättar om vilka krav som ställs på din verksamhet och varför livsmedelskontrollen finns. Du träffar också företagsrådgivare från Coompanion med specialisering inom både livsmedelsproduktion och restaurangbranschen. Få en djupare förståelse kring nyckelelementen i att starta och driva en restaurang som bland annat att planera kostnader och prissättning för att uppnå lönsamhet, lokal konkurrens, effektiv menyplanering, personalhantering och vikten av kvalitet och kundservice, samt hur du hanterar kundrecensioner.

På plats finns Stockholms stads etableringsservice som kan hjälpa dig att hitta lokal i stadens fastigheter för att etablera eller omlokalisera din verksamhet, samt Almi som presenterar Almis olika finansieringslösningar för dig som företagare. Kvällens värd Starta eget Stockholm ger dig också en kort introduktion av Stockholms stad kostnadsfria företagsrådgivning och hur du nyttjar den.

Träffen riktar sig till dig som startat eller funderar på att starta livsmedelsföretag. Det finns också tid att ställa frågor om just ditt drömprojekt. Välkommen!


📆 Tisdag 4 juni

🕑 Klockan 17.30—19.30

📌 Rinkeby Folkets Hus, Västerbyrummet (våning 3 i hissen), Skårbygränd 1, Spånga (Rinkeby centrum)

💡 Det är kostnadsfritt att delta. Vi bjuder på kaffe/te och smörgås. Sista anmälningsdag är 3 juni. Om du anmäler dig men får förhinder vill vi att du avbokar din plats så att vi undviker matsvinn.




522 torghandlare 520 barista 523 kille med bakelser
*Det här är ett livsmedelsföretag

Ett livsmedelsföretag producerar, distribuerar, lagrar, säljer eller serverar livsmedel. 
Livsmedelsföretag finns i hela kedjan från jord till bord. Definitionen av livsmedel omfattar bland annat drycker, godis, kosttillskott, dricksvatten och snus, alltså inte bara det som vi vanligen kallar ”mat”. Detta är exempel på livsmedelsföretag:
  • Servering av mat och dryck, såsom restaurang, pizzeria, café eller skolkök.
  • Försäljning av mat och dryck, såsom livsmedelsbutik, gårdsbutik, glasskiosk, apotek eller torghandel.
  • Tillverkning av livsmedel, oavsett om detta sker industriellt eller hantverksmässigt, såsom bageri, charkuteri, konfektyrtillverkning, bryggeri eller konditori.
  • Distribution av livsmedel, såsom partihandel, lagring och transport.
  • Produktion av råvaror, såsom odling av grödor och uppfödning av djur, så kallade primärproducenter.
Om du startar en sådan verksamhet är det alltså ett livsmedelsföretag du startar. 

Källa: Livsmedelsverket
BOKA IN

04/06/2024 17:30

icons add to calendar
icons location
PLATS
Rinkeby Folkets Hus, Västerbyrummet (våning 3 i hissen), Skårbygränd 1, Spånga (Rinkeby centrum)

031-01 01 01
startaeget@stockholm.se
Härmed tillåter jag att ni lagrar mina personliga uppgifter ovan tills detta eventet är genomfört.


Foto: Sylvie/Hanna Skoog samt Helén Pe.
Missade du att anmäla dig? Kontakta startaeget@stockholm.se för möjlighet till en plats.