SinfraNytt, nummer 73 Webbversion
300 sinfra CMYK
581 banner
247 DSC 5054
1x1
1x1
Nätverkande skapar mervärde

Det känns väldigt roligt att våra nya kategorier Avfall & Återvinning respektive Hamn är igång. Fokus just nu är att förstå medlemsbehovet i dessa branscher och det gör vi främst genom att prata med befintliga och nya medlemmar, men vi träffar även branschorganisationerna samt gör egna efterforskningar. Inom kort kommer vi presentera de första ramavtalsområdena som är direkt kopplade till dessa kategorier.

Den 21-22 mars deltog jag på Energiföretagens årsstämma – Energi 2024. Det bjöds på en rad intressanta föredrag som till stor del handlade om hur vi hittar ledarskapet i den förändringsprocess som energibranschen befinner sig i. Minst lika viktigt i sammanhang som detta är ju förstås möjligheten till nätverkande och jag känner mig glad och nöjd över alla fina möten jag fick under de här dagarna.

Nätverkande är ju också en stor del av våra egna SinfraDagar, som vi arrangerar i oktober. Nu är anmälan öppen och vi är i slutskedet med att boka upp de sista talarna för att kunna sätta ihop det slutgiltiga programmet. Det blir en bra mix av personligheter och jag hoppas att jag kommer få träffa dig och dina kollegor i antingen Göteborg eller Eskilstuna.


Vänligast
Tony Doganson
VD Sinfra
640x640transp 578 hallbarhetsindex
Hållbarhetsindex publicerat
Sinfra skickar varje år ut en hållbarhetsutvärdering till alla våra ramavtalsleverantörer. Nu är resultaten insamlade och alla ramavtalsleverantörers hållbarhetsindex för 2023 finns tillgängligt på vår hemsida. Ramavtalsleverantörernas hållbarhetsindex och svar i hållbarhetsutvärderingen finns även tillgängligt vid ramavtalen i Medlemsportalen. Hållbarhetsindexet är en sammanvägning av ramavtalsleverantörernas medelvärde inom områden som miljö, arbetsförhållanden, etik och leverantörsled.
Läs mer
580 FKU
640x640transp FKU = Enkelt och kostnadseffektivt
640x640transp I höstas hade Sinfras Inköpsresurser ett uppdrag hos en medlem, som verkar inom VA. Uppdraget innebar att genomföra en förnyad konkurrensutsättning (FKU) för att köpa in konsulter inom projektering på Sinfras avtal Miljö- och teknikkonsulter.

Ett effektivt samarbete mellan Sinfra och medlemmen resulterade i ett lyckat resultat där medlemmen sparade ca 25 %, drygt 2,3 miljoner, på att göra en FKU till skillnad mot ett direkt avrop på ramavtalet.

Så oavsett om ni vill använda er av våra Inköpsresurser eller gör en FKU på egen hand så är det oftast väl värt arbetet.
Läs mer om avrop och FKU
Läs mer om Inköpsresurserna
640x640transp 576 energifoeretagen logo 1476x720
Vi ses på Fjärrvärmedagarna
Sinfra kommer medverka som utställare på Fjärrvärmedagarna 9-10 april i Stockholm. Kom gärna förbi vår monter om du också är där. Vi ser fram emot intressanta diskussioner och spännande föreläsningar gällande fjärrvärmens utmaningar och möjligheter.
Information och anmälan
Nytt inom upphandling
572 MoTK
Miljö- och Teknikkonsulter
Vi är glada att vi har gått i mål med förnyelseupphandlingen av Miljö- och Teknikkonsulter då det är ett efterfrågat avtal som används i stor utsträckning. Den största förändringen med det nya avtalet är att det numera endast är ett avtal till skillnad från tidigare då det var uppdelat på två. Dessutom har vi lagt till ett nytt tjänsteområde inom schaktfritt.
Vi har tecknat avtal med 100 leverantörer för att kunna tillgodose behovet hos våra medlemmar över hela landet.
573 shutterstock 2157156147
Prissänkning Fjärrvärmerör
Som en följd av senaste tidens indexutveckling sänks priset på fjärrvärmerör med 5,5% 2024-04-01 . Priserna gäller tillsvidare fram till nästa prisjustering. Uppdaterad anbudssammanställning och leverantörernas prislistor finns tillgängligt i Medlemsportalen från och med 2024-04-01.
575 materialbesiktning
Erfarenheter kring materialbesiktning
Ramavtalet ”Materialbesiktning – Provning” ska upphandlas på nytt. Sinfra tar gärna emot feedback vad som fungerat bra och mindre bra med nuvarande avtal. Vi tar också gärna emot input vad som kan utvecklas i kommande ramavtal. Tack på förhand!
574 plockanalys
Önskemål gällande plockanalys för avfall
Vi avser att genomföra en ny upphandling inom utförande av plockanalys för avfall. Inför upphandlingen tar vi gärna emot input från er medlemmar gällande upphandlingens omfattning och om några speciella önskemål finns.
Kontakta oss
315 banner
 

Göteborg
2024-10-01
Clarion Hotel Post


Eskilstuna
2024-10-03
Elite Stadshotellet

 
Läs mer och anmäl dig
Click to visit us our homepage
Click to visit us on YouTube
Click to visit us on LinkedIn
$$$open$$